Föreningsrapport 19/2012

Detta är AUS:s föreningsrapport 19/2012. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  1. Campusfesten 17.9 – 19.9
  2. Svara på AUS:s förfrågan om föreningsskolning
  3. TTER:s tredje ansökningsrunda för år 2012, DL sön. 23.9
  4. Föreslå kandidater till att få Teekkari h.c. –hederstiteln och rätten att använda Teknologmössan
  5. Aalto Aikikais aikidouppvisning mån. 17.9 kl. 16:30 och höstens träningar för nybörjare

1. CAMPUSFESTEN 17.9-19.9

Campusfesten (fi. kampuskarkelot) ordnas i år på mån. 17.9 i Tölö och på tis. 18.- ons.19.9 i Otnäs. På campusfesten presenterar föreningarna sin verksamhet för nya studerande, säljer halarmärken och bekantar sig med nya människor. Nedan finns ännu evenemangets tidtabell som påminnelse:

Tidtabell:

  • Mån. 17.9 Campusfesten i Tölö
    Kl. 10-14 i Handelshögskolans huvudbyggnads aula
    ~från och med 18-19, kvällsevenemang i KY-husets klubbutrymmen
  • Tis. 18.9 Campusfesten i Otnäs, 1:a dagen
    Kl. 10-14 Otnäs, M-salens aula och dess omgivning i den gamla huvudbyggnaden
    ~från och med 18-19 kvällsevenemang i bastuutrymmen och klubbarnas egna utrymmen
  • Ons. 19.9 Campusfesten i Otnäs, 2:a dagen
    Kl. 10-14 Otnäs, M-salens aula och dess omgivning i den gamla huvudbyggnaden
    På kvällen Världen på campuset- evenemang som den internationella sektionen arrangerar.

2. SVARA PÅ AUS:S FÖRFRÅGAN OM FÖRENINGSSKOLNING

AUS:s föreningssektor arrangerar igen skolning för gamla och nya föreningsaktörer på höst-vintern. Nu är vi intresserade av era åsikter om hurdan skolning ni tror att ni behöver.  Du kan svara på den korta blanketten här. Du kan även skicka respons och önskemål via e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi

3. TTER:S TREDJE ANSÖKNINGSRUNDA FÖR ÅR 2012, DL SÖN. 23.9.

TTER:s tredje ansökningsrunda för år 2012 har öppnats! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och samfund som är verksamma inom AUS. TTER stöder verksamhet som strävar mot stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

Man kan ansöka om bidrag på två sätt: genom ansökningsrundorna som ordnas ca tre gånger om året och genom den fortlöpande ansökningen som är öppen under terminerna. Genom den fortlöpande ansökningen kan du ansöka om bidrag på högst 1000 €, medan storleken på projektbidragen i de egentliga ansökningsrundorna inte är begränsade.

Ansökningstiden för årets tredje ansökningsrunda går ut söndagen 23.9.2012 kl. 23.59. Anvisningarna för hur man fyller i blanketten och vilka bilagor som behövs till den finns på fondens nätsidor på adressen http://tter.ayy.fi/. Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/.

Ansökningsrundornas ansökningstider för läsåret 2012-2013 och annan tilläggsinformation hittar du på TTER:s nätsidor på adressen http://tter.ayy.fi/. Kolla även de nya Facebook-sidorna på adressen www.facebook.com/tterahasto.

4. FÖRESLÅ KANDIDATER TILL ATT FÅ TEEKKARI H.C. –HEDERSTITELN OCH RÄTTEN ATT ANVÄNDA TEKNOLOGMÖSSAN

Nu när hösten är här finns det igen möjlighet att föreslå kandidater till att som uppvaktning få Teekkari h.c. –hederstiteln och rätten att använda Teknologmössan. Bägge är uppvaktningar/hyllningar som är nedärvda från THS:s tider och som nuförtiden är i Runda tornets gille rf:s (PTK) och AUS:s Teknologsektions vård.

Teekkari h.c. –hederstitlar och rätten att använda Teknologmössan har beviljats till personer som länge och förtjänstfullt har arbetat för studerandenas fördel.  Se närmare beskrivningar om uppvaktningarna och en förteckning över personer som tidigare fått dem på adressen: http://ptk.ayy.fi/?page_id=14.

DL för förslagen är fre. 28.9.2012 kl. 23.59 och de skickas elektroniskt till PTK:s sekreterare, till adressen ptk-kirjuri@list.ayy.fi.

Ur förslagen (max. en A4) bör det framgå åtminstone följande uppgifter:

  • Vem?
  • Rätten att använda Teknologmössan eller Teekkari h.c.?
  • Vilka uppdrag han/hon har eller har haft?
  • Motiveringar?

Tilläggsinformation kan frågas från adressen ptk-kirjuri@list.ayy.fi.

5. AALTO AIKIKAIS AIKIDOUPPVISNING MÅN. 17.9 KL. 16:30 OCH HÖSTENS TRÄNINGAR FÖR NYBÖRJARE

Aalto Aikikai ordnar en aikidouppvisning på måndagen 17.9 kl.16:30 i tatamisalen på Bistervägen 5A.Träningarna för nybörjare börjar på torsdagen 20.9 kl. 16:30 på samma plats. Mera inforamtion finns på föreningens hemsida: www.aaltoaikikai.ayy.fi

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s förenings- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *