AUS: Noora Laak och Kati Penttinen till FSF:s styrelsemedlemmar 2013

Meddelande
21.9.2012
Fri att publiceras genast

Aalto-universitetets studentkår (AUS) föreslår arkitektstuderande Noora Laak och teknikstuderande Kati Penttinen till medlemmar i Finlands studentkårers förbunds (FSF) styrelse 2013.

Noora Laak är en 26-årig arkitekturstuderande med arkitekturhistoria som huvudämne. På sin nuvarande tjänst som AUS:s vice ordförande har hon haft huvudansvaret för planen för ekonomianpassning och dess verkställande och strategi. Tidigare har Laak varit aktiv i bland annat Arkkitehtikiltas förtroendeuppdrag och fungerat som vice ordförande för AUS:s fullmäktige.

”Tiden som vice ordförande för AUS:s styrelse har gett en utmärkt utkiksplats över studentkårens olika funktioner och studentpåverkans kärna. Efter en lång tid inom intressebevakning har det varit lärorikt att fördjupa sig i ekonomi och strategiska linjedragningar och det uppmuntrar att söka nya utmaningar inom studentrörelsen.” beskriver Noora. ”Jobbet som görs för en bättre och mer rättvis framtid för studerande är mycket inspirerande och jag vill definitivt kavla upp ärmarna även nästa år. Mina drömmars studentrörelse är en tuff sparrare till statsmakten och en som tar modiga och fördomsfria initiativ!”

”Noora är en erfaren intressebevakare och hon har i år doppat sig i kalla vatten när hon ansvarade för nedskärningskraven som den svåra ekonomiska situationen krävt och när hon bearbetade AUS:s första strategi. Noora har blivit en riktig mångkampare.” berättar AUS:s styrelseordförande Voitto Kangas.

Kati Penttinen är en 23-årig bioinformationsteknologistuderande som har läst kognitionsvetenskap som biämne. För tillfället är Penttilä med i AUS:s styrelse och har socialpolitik, motion och nya studerande som sina ansvarsområden. I AUS har Kati bland annat rationaliserat studentkårens tutorverksamhet, skapat den första likvärdighetsplanen, funderat på OLL:s utveckling och format studentkårens ställning till medborgarlönen. Katis starka grund i förtroendeuppdrag har hon fått från uppdrag inom Inkubio som är bioinformationsteknologins gille och som Aalto-universitetets förvaltnings studentrepresentant.

”När jag har arbetat på AUS har jag fått gå i bräschen för förändringens vindar när den nya studentkårens traditioner och rutiner sakta har formats.  Aptiten växer medan man äter och ivern har inte försvunnit, tvärtom. Socialpolitiska frågor är speciellt nära mitt hjärta. Även om välmåendefrågor ofta anses vara mjukt pysslande har det stormat på detta fält de senaste åren. Med förnyelserna i studiestödet och mellanrapporten från SHVS-försöket kommer det säkert inte att bli lugnt i år heller.” bedömer Penttinen.

”Kati är ingen urtyp för den mjuka socialpolitiken, utan kräver resultat av sig själv och sina medarbetare. Som idrottare skulle Kati vara en aktiv center.” beskriver Kangas.

FSF väljer styrelsen för år 2013 på sin förbundsstämma i Tammerfors 23-24 november. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på nationell nivå och tar ställning till utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

Tilläggsinformation:

AUS:s styrelseordförande Voitto Kangas, 045 631 7689, voitto.kangas@ayy.fi
AUS:s generalsekreterare Teemu Halme, 050 520 9415, teemu.halme@ayy.fi
Noora Laak, 050 520 3386, noora.laak@ayy.fi
Kati Penttinen, 040 537 2092, kati.penttinen@ayy.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *