Föreningsrapport 20/2012

Detta är AUS:s föreningsrapport 19/2012. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  1. Du hinner ännu svara på förfrågan om AUS:s föreningsskolning
  2. Repetitionsövning om de engångshyrbara utrymmenas spelregler
  3. Anmälningen till Teekkarius 140-festen öppnas 3.10
  4. Kom och göra Teekkarius 140-festen oförglömlig!

1. DU HINNER ÄNNU SVARA PÅ FÖRFRÅGAN OM AUS:S FÖRENINGSSKOLNING

AUS:s föreningssektor arrangerar igen skolning för gamla och nya föreningsaktörer i slutet av år 2012. Nu är vi intresserade av föreningsaktörernas åsikter om hurdan skolning vi borde arrangera. Du kan svara på den korta blanketten ännu under nästa vecka på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/toiveita-ayyn-yhdistyskoulutukseen/. Du kan naturligtvis även skicka respons och önskemål via e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi

2. REPETITIONSÖVNING OM DE ENGÅNGSHYRBARA UTRYMMENAS SPELREGLER

Hösten har just börjat men AUS:s kultursektor har märkt lite återfall i principerna för utrymmesanvändning.  Här är en påminnelse om följande principer till alla utrymmesanvändare:

  1. Vid varje utrymmeshyrning får man en granskningslista som ska fyllas i och återlämnas.
  2. Man får festa men i det ingår även skyldigheten att städa efter sig efter festen. Städa alltså efter dig: för ut skräpet till SOPTUNNAN, torka golvet och borden, städa bort glassplitter, burkar och all sorts lösskräp, flytta möblerna på deras ursprungliga plats om du har flyttat på bord el. dyl., och för bort dina egna saker från utrymmet så fort som möjligt.

När alla gör så här har alla roligt, arbetet sköter sig själv och man slösar ingens arbetstid på att utreda olika saker. Om man inte gör på detta sätt kommer AUS:s kultursektor att börja dela ut tidsbegränsade användningsförbud för utrymmen och/eller debitera städningen som görs efteråt. Saken är nog bara så att ingen vill börja ordnandet av en fest genom att städa andras oreda. Dessutom har service- och centralbyråerna händerna fulla utan extra städningsnakkin.

Kom ännu ihåg att Smökkis nattanvändning är tillåtet endast med ett skilt tillstånd. Nattanvändning utan nattanvändningstillstånd är förbjudet och man blir med hundra procents säkerhet fast för det. Vår kulturproducent Tuomas Saloniemi bor nämligen precis där bredvid. 😉

3. ANMÄLNINGEN TILL TEEKKARIUS 140-FESTEN ÖPPNAS 3.10

Teekkarius 140-festen firas på Kabelfabriken i Helsingfors 10.11.2012! Anmälningen till denna årtiondets finaste teknologfest öppnas 3.10.2012 kl. 12 på adressen lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/teekkarius-140-paajuhla.

Tilläggsinformation om jubileumsåret och festen finns på adressen www.teekkarius140.fi. Hitta evenemanget även på Facebook: www.facebook.com/events/507092782654133/

4. KOM OCH GÖRA TEEKKARIUS 140-FESTEN OFÖRGLÖMLIG!

Teekkarius 140-jubileumsvecka firas 3- 11.11.2012 och förberedelserna är redan i god fart. För att festen ska bli lyckad behövs det ännu massor av ivriga, hjälpande händer. Det behövs hjälp med dekorering, teknik, att rouda saker, servering, matlagning och annat.

Anmäl dig på adressen lomake.ayy.fi/teekkarijaosto.

Festarbetarna får ingen monetär ersättning men de kommer att få oförglömliga upplevelser, en gratis sillis och inbjudan till kaato där man i efterhand kan njuta av den fantastiska festen.

Tilläggsinformation om jubileumsveckan finns på adressen www.teekkarius140.fi

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s förenings- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *