Föreningsrapport 21/2012

Detta är AUS:s föreningsrapport 21/2012. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Ett tack till alla för responsen om föreningsskolning! Vi informerar om skolningens tidtabell och innehåll inom några veckor.  I denna veckas föreningsrapport tas det bland annat upp Polin Appro, de engångshyrbara utrymmens spelregler och Teekkarius140-festen.

  1. Polin Appro
  2. Repetitionsövning om de engångshyrbara utrymmenas spelregler
  3. Anmälningen till Teekkarius 140-festen öppnas 3.10
  4. Kom och göra Teekkarius 140-festen oförglömlig!
  5. Mosaics Caf+e Lingua startar igen!
  6. Kom med i FC Kissats fotislag

1. POLIN APPRO

På tisdagen 6.11 under Teekkarius140-jubileumsveckan exploderar det i den östra hamnstaden när Isännistös och Emännistös garantisäkra festkvalitet garanteras av den första teknologdrivna appron. Meningen är att gå runt i Helsingfors, i närheten av gamla Poli, i utmärkta barer i den historiska teknologandans fotspår. Deltagarens målsättning är att samla ihop dryckesstämplar från barer som man besökt under kvällen. Den slutgiltiga prestationsnivån bestäms enligt summan av samlade stämplar. I appro finns det tre nivåer; Snaps, Stop och Fat.

Starten sker från LeBonk (Georgsgatan 24, Helsingfors) vid tidpunkten som står på biljetten. Efterfesten börjar kl. 21 på Fredas Tivoli (Fredriksgatan 51, Helsingfors), där bl.a. ManMan är med i midnattsshowen.

Biljettpaketens förhandsförsäljning för föreningar sker 16.10 -17.10 genom blanketten https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/polin-appron-ennakkolipunmyynti/

Biljetterna

  • 8 € på förhand
  • 5 € vid dörren, Obs! Berättigar endast till inträdet till Fredas Tivoli!
  • Garderoben ingår inte i biljetterna

Biljetter kan köpas i Alvars aula från och med 22.10

22.–26.10 och 29.10 – 2.11 och 5.- 6.11 kl. 10–14

www.teekkarius140.fi

Evenemanget är öppet för alla som är intresserade av teknologfester, K18.

2. REPETITIONSÖVNING OM DE ENGÅNGSHYRBARA UTRYMMENAS SPELREGLER

Hösten har just börjat men AUS:s kultursektor har märkt lite återfall i principerna för utrymmesanvändning.  Här är en påminnelse om följande principer till alla utrymmesanvändare:

1. Vid varje utrymmeshyrning får man en granskningslista som ska fyllas i och återlämnas.

2. Man får festa men i det ingår även skyldigheten att städa efter sig efter festen. Städa alltså efter dig: för ut skräpet till SOPTUNNAN, torka golvet och borden, städa bort glassplitter, burkar och all sorts lösskräp, flytta möblerna på deras ursprungliga plats om du har flyttat på bord el. dyl., och för bort dina egna saker från utrymmet så fort som möjligt.

När alla gör så här har alla roligt, arbetet sköter sig själv och man slösar ingens arbetstid på att utreda olika saker. Om man inte gör på detta sätt kommer AUS:s kultursektor att börja dela ut tidsbegränsade användningsförbud för utrymmen och/eller debitera städningen som görs efteråt. Saken är nog bara så att ingen vill börja ordnandet av en fest genom att städa andras oreda. Dessutom har service- och centralbyråerna händerna fulla utan extra städningsnakkin.

Kom ännu ihåg att Smökkis nattanvändning är tillåtet endast med ett skilt tillstånd. Nattanvändning utan nattanvändningstillstånd är förbjudet och man blir med hundra procents säkerhet fast för det. Vår kulturproducent Tuomas Saloniemi bor nämligen precis där bredvid. 😉

3. ANMÄLNINGEN TILL TEEKKARIUS 140-FESTEN ÖPPNAS 3.10

Teekkarius 140-festen firas på Kabelfabriken i Helsingfors 10.11.2012!

Anmälningen till denna årtiondets finaste teknologfest öppnas 3.10.2012 kl. 12 på adressen https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/teekkarius-140-paajuhla.

Tilläggsinformation om jubileumsåret och festen finns på adressen www.teekkarius140.fi. Hitta evenemanget även på Facebook: www.facebook.com/events/507092782654133/.

4. KOM OCH GÖRA TEEKKARIUS 140-FESTEN OFÖRGLÖMLIG!

Teekkarius 140-jubileumsvecka firas 3- 11.11.2012 och förberedelserna är redan i god fart. För att festen ska bli lyckad behövs det ännu massor av ivriga, hjälpande händer. Det behövs hjälp med dekorering, teknik, att rouda saker, servering, matlagning och annat.

Anmäl dig på adressen https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/tyontekijaksi-teekkarius-140-juhlaan/.

Festarbetarna får ingen monetär ersättning men de kommer att få oförglömliga upplevelser, en gratis sillis och inbjudan till kaato där man i efterhand kan njuta av den fantastiska festen.

Tilläggsinformation om jubileumsveckan finns på adressen www.teekkarius140.fi

5. MOSAICS CAFÉ LINGUA STARTAR IGEN!

I Café Lingua samlas folk intresserade av ett språk vid samma bord och pratar tillsammans med folk som pratar språket i fråga som modersmål. När du kommer till Cafét kan du sälla dig till ett lämpligt bord eller grunda ett nytt.

Café Lingua är en oformell samlingspunkt för folk som är intresserade av att öva sig i olika språk i mindre grupper, lära sig om olika kulturer och avnjuta en kopp te. Evenemanget är gratis, men vi hoppas att man köper något från disken.

Kom till Café Lingua och vi garanterar att din kulturkännedom fördjupnar! Mera information på facebook.

Café Lingua inom den nära framtiden:
Tisdag 9.10.2012 17:00 Keltsu (Cantina), Otnäs (facebook event)
Tisdag 30.10.2012 17:00 Keltsu (Cantina), Otnäs
Tisdag 13.11.2012 16:00 ADD Café, Strömkarlsvägen 4G, Otnäs
Tisdag 27.11.2012 17:00 Keltsu (Cantina), Otnäs
Tisdag 11.12.2012 17:00 ADD Café, Sähkömiehentie 4G, Otnäs

6. KOM MED I FC KISSATS FOTISLAG

Hej alla kvinnliga studerande som tycker om fotis!

Aalto-kvinnornas fotisgäng, FC Kissat, börjar träna inomhus denna vecka! Träningarna är på torsdagar kl. 20 i Handelshögskolans gympasal.

Om du är intresserad av att spela fotis i gott sällskap är du välkommen med i vår verksamhet.

Tilläggsinformation om träningar och lagets verksamhet finns på lagets nätsidor: www.fckissat.fi

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s förenings- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *