Föreningsrapport 24/2012

Detta är AUS:s föreningsrapport 24/2012. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Bara 25 dagar till föreningsskolningarna! Föreningsskolningarna ordnas på Design Factory på tisdagen 4.12 från och med kl. 17.00. Anmälningen är nu öppen på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus_2012/.

I denna veckas föreningsrapport:

  1. Föreningsskolningarna på Design Factory 4.12
  2. Ansökning till AUS:s förtroendeuppdrag och volontärtjänster är öppna
  3. AUS:s internationella vecka 12-17.11.2012

1. FÖRENINGSSKOLNINGARNA PÅ DESIGN FACTORY 4.12

AUS:s föreningsskolning som ordnas tisdagen 4 december närmar sig redan med hård fart. Anmälningen är nu öppen på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus_2012/. Noggrannare program meddelas senare men helt säkert kommer man att behandla föreningens stadgar och att ändra dem, arkivering, kommunikation, skötsel av ekonomi och mötesteknik. Om du är intresserad av något visst ämne kan du ännu föreslå det genom att skicka e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

Det är oerhört viktigt att föreningarnas aktörer för pågående år rekommenderar föreningsskolningen till de nya aktörerna som valts eller kommer att väljas på höstmöten. För dem ger föreningsskolningen en naturlig start på föreningsverksamheten.

Anmäl dig alltså på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus_2012/. Tyvärr finns blanketten endast på finska men de som använder något annat språk kan anmäla sig per e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Om det kommer många som använder något annat språk än finska kommer vi att ordna även engelskspråkig skolning på skolningen.

2. ANSÖKNING TILL AUS:S FÖRTROENDEUPPDRAG OCH VOLONTÄRTJÄNSTER ÄR ÖPPNA

Kom och gör studentkåren mera lik dig. För år 2013 kan man ansöka om uppdrag inom olika sektioner och kommittéer och även i AUS:s styrelse. Kom och arbeta med allt från kulturevenemang och välkomnandet av nya studerande till internationella ärenden och kommunikation.

Närmare tidtabell för ansökningen hittar du på adressen ayy.fi/stop. På samma adress kan du även bekanta dig med olika uppdrag som studentkåren kan erbjuda dig.

3. AUS:S INTERNATIONELLA VECKA 12-17.11.2012

Världen kommer till dig, ta emot den.

Att bli mer internationell innebär oväntade vänner, överraskande upplevelser, pirrande roliga stunder och å andra sidan också att vidga sig, bli mer medveten och ansvar. Under AUS:s internationella vecka tar Mosaic dig med till insiktsfulla tankar med Erkki Tuomioja och Tarja Cronberg, till nya bekantskaper och språk i Café Lingua, till en värld av spännande ceremonier och experiment i Ayydventures, till intim medvetenhet i Global Lives-presentation och vem vet vart annanstans!

Tilläggsinformation hittar du på adressen http://internationalweek.ayy.fi eller Mosaics facebook-sida https://www.facebook.com/pages/Mosaic/339791316059416.

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s förenings- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *