AUS belönade årets internationella bragd

Pressmeddelande

fri att publiceras den 15.11.2012

Aalto-universitetets studentkår (AUS) förärade SIK International, verksam under Elingenjörsgillet, med priset för årets internationella bragd år 2012. Dessutom fick Aalto International Coalition och författarna till det öppna brevet om internationella studerandes verksamhetsmöjligheter i studentkåren hedersomnämnanden.

SIK International belönades för sina exemplariska insatser att integrera internationella studeranden i studentgemenskapen. SIK International har ordnat mångsidigt engelskspråkigt program och erbjuder studeranden heltäckande information på engelska. Speciellt positivt är, att grupperingen bestått av både internationella och finländska studeranden.

Aalto International Coalition fick hedersomnämnande för sitt beundransvärda arbete för att förbättra internationella studerandes underrepresentation inom beslutsfattandet i studentkåren. Koalitionen, som består av internationella studeranden, fick två representanter invalda i delegationen och dessa har kunnat verka i sina förtroendeuppdrag hinderfritt genom tolkningstjänsten som AUS organiserat för dem.

Även Bernardo Clementino och Andrei Kalesnik fick ett hedersomnämnande för sitt öppna brev angående internationella studerandes verksamhetsmöjligheter i de föreningar som verkar inom AUS krets. De samlade ihop 184 underskrifter från internationella studerande inom hela Aalto-universitetet och lyckades på så sätt väcka en livlig debatt om hur internationella studerande kan delta i studerandeorganisationers verksamhet.

Med dessa belöningar vill AUS uppmärksamma vikten av internationaliseringen för Aaltos studerande. Internationella studerande måste ha en möjlighet att delta i universitetsvärldens processer på alla plan, utan hinder.

Priserna delas ut under den Internationella Sitsen 15.11.2012.

Aalto-universitetets studentkår AUS är en intresse- och serviceorganisation för Aaltos 15 000 studerande. AUS fungerar speciellt som intressebevakare för sina medlemmar i högskolepolitiska och socialpolitiska ärenden.

Mera information:

Hanna Sauli, sakkunnig, Internationella ärenden. international@ayy.fi, puh. 050 520 9446.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *