Veckorapport 48/2012

Detta är AUS:s veckorapport 48/2012

I alla finska universitetet firas dagen för avgiftsfri utbildning på onsdagen 28.11. Håll ögonen öppna! Facebook.com/maksutonkoulutus, ayy.fi/blogi, maksutonkoulutus.fi

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS söker studerande som är värda en uppvaktning!
  3. Aalto ARTS Examensreform – informationstillfälle tis. 27.11
  4. Föreningsskolningarna på Design Factory 4.12
  5. Ansökning till AUS:s förtroendeuppdrag och volontärtjänster är öppna!
  6. Tre internationella storvisirer sökes
  7. Ansök till bostadskommittén!
  8. AATE: hyr ljudsystem och ljus till lillajulsfester & berättelser från Det Runda Tornet
  9. TOKYOs julbasar 30.11–2.12
  10. BEST:s vårkurser är här igen!
  11. Karriärservicen informerar
  12. Adaptiv talsyntes, självtrycksatt förbränningsprocess och 13 andra demon på MIDE Demo Day

1. Händer i veckan och nästa vecka

VECKA 48

VECKA 49

2. AUS söker studerande som är värda en uppvaktning!

En samvetsgrann lagspelare eller en arbetsmyra som lägger manken till. Stenhård aalto-andans skapare eller vem som helst.

AUS söker bland sina medlemmar personer som är värda en uppvaktning. Uppvaktningens mottagare behöver inte vara en inflytelserik och aktiv organisationsmedlem som hängt i elfenbenstornen eller en evighetsstuderande som nött sofforna på AUS:s kontor. Å andra sidan är dessa egenskaper inte heller något hinder för att få uppvaktning. Uppvaktningarna som delas ut för första gången delas ut på en festlig tillställning år 2013. Uppvaktningsarbetsgruppen tar emot förslag.

Förslagsblanketten hittar du på adressen bling.ayy.fi

Vem får och till vem ger man? Du bestämmer! Ansökningen öppen fram till 31.12.2012 kl. 12.00.

3. Aalto ARTS Examensreform – informationstillfälle tis. 27.11

Det sker massiva förändringar i examensstrukturen vid Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur! TOKYO har bett skolan ordna ett infotillfälle om saken. Kom till infotillfälle om examensreformen i textil- och kläddesignsalen 6088 (6:e vån.) på tisdagen 27.11 kl. 13-15, så att du vet vad som händer!

4. Föreningsskolningarna på Design Factory 4.12

AUS:s föreningsskolning ordnas 4.12. från kl. 17 i Esbo på Design Factory. Skolningen är riktad till gamla och nya funktionärer som verkar inom AUS:s föreningsregisters medlemsföreningar. Du kan också dyka upp ifall du är intresserad av föreningsverksamhet eller till exempel överväger att grunda en ny förening. Skolningen passar såväl de som ska börja som föreningsaktörer som mer erfarna aktörer. Är du mycket erfaren lönar det sig att i förväg titta igenom programmet och se i vilka delar av skolningen du vill delta och så komma på plats enligt det. Ämnena på den första för alla menade delen behandlar närmast saker som rör AUS och Aalto-samfundet samt verksamhetsbidrag, medan det senare i grupper indelade programmet fördjupar sig i föreningsverksamhetens kringelkrokar och praktiska arrangemang. Skolningen slutar senast kl. 20.

På skolningen bjuds det på lite förfriskning men det lönar sig att också ta med lite egen matsäck ifall du tror att du blir hungrig under den intensiva tretimmars skolningen. Skolningen ordnas tyvärr enbart på finska. Man kommer in i utrymmena även med rullstol.

Noggrannare tidtabell och program hittar du nedan. Anmäl dig med här. Du kan droppa in även utan förhandsanmälan men vi reserverar servering på basen av antalet anmälda. Ifall du har frågor eller förslag angående skolningen ta kontakt med oss på adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Välkommen!

Tidtabell och program för AUS:s föreningsskolning 4.12.2012

Gemensamt program för alla kl. 17.00 -18.30 (The Stage)

  • 17.00 – Internationalitet och trespråkighet i föreningar
  • 17.15 – Kommunikation i Aalto-samfundet
  • 17.30 – Verksamhetsbidrag och tjänster för föreningar
  • 17.45 – TTER-bidragen
  • 18.00 – Utrymmen till föreningars förfogande
  • 18.15 – Likvärdighet i föreningar

Paus kl. 18.30 – 18.45

Fördjupande gruppspecifikt program kl. 18.45 framåt (slutar senast kl. 20.00)

Grupp 1: ordförande, viceordförande och sekreterare (The Stage)

  • 18.45 – Styrelsens uppgifter och ansvar
  • 19.00 – Stadgar och skyldigheter
  • 19.20 – Mötesteknik och dokument
  • 19.40 – Arkivering

Grupp 2: informatörer och kommunikationsansvariga (Engine Room)

  • 18.45 – Evenemangsmarknadsföring och föreningskommunikation, praktiska råd för kommunikation

Grupp 3: kassörer (The Studio)

  • 18.45 – Ekonomi i en förenin

5. Ansökning till AUS:s förtroendeuppdrag och volontärtjänster är öppna

Kom och gör studentkåren mera lik dig. För år 2013 kan man ansöka om uppdrag inom olika sektioner och kommittéer och även i AUS:s styrelse. Kom och arbeta med allt från kulturevenemang och välkomnandet av nya studerande till internationella ärenden och kommunikation.

Ansökningen till sektionerna har nu börjat! Ansökningstiden är 16.11 – 1.12. Samma ansökning gäller även de som ansöker till sektionsordförande. Noggrannare tidtabell för ansökningen hittar du på adressen ayy.fi/stop. På samma adress kan du även bekanta dig med olika befattningar som studentkåren kan erbjuda dig.

6. Tre internationella storvisirer sökes

Vi söker en storvisir till högskolan för kemiteknik, en till elektroteknik och en till teknikvetenskaper. Storvisiren är ansvarig för rekryteringen av tutorer för utbytesstuderande och magistersexamensstuderande vid sin egen högskola och för organisering av verksamhet för hela året 2013. Högskolan betalar en engångsersättning på 500 € i slutet av året. Mera information.

7. Ansök till bostadskommittén!

Ansökningen till nästa års bostadskommitté är nu öppen! Samarbetsorganet för boende (ASY) bestämmer om bostadskommitténs medlemmar på mötet i januari och man kan anmäla sig som kandidat genom blanketten.

Bostdskommitténs uppgift är bl.a. att förbereda ändringar till reglementet för boende för studentkårens delegation, bevaka realisering av urval av invånare och kontrollering av rätten att bo i en studentbostad och behandla invånarnas överklaganden, begäran och propositioner som kommittén har beslutanderätt över. Inom ramen av sina uppgifter sammanträder bostadskommittén och gör beslut cirka tio gånger i året.

Ansökningstiden gåt ut 19.12 kl. 16:00.

Tilläggsinformation från AUS:s bostadssektor: asuminen@ayy.fi

8. AATE: hyr ljudsystem och ljus till lillajulsfester & berättelser från Det Runda Tornet

AUS:s media Aate hyr ut ljus- och ljudsystem förmånligt t.ex. till lillajulsfester. Priser och kontaktuppgifter finns här.

31.10.2012 hörde man berättelser om fuxuppfostran från 1960-talet till nutid i Aates studio. Berättelser från Det Runda Tornet -livesändning kan ses här.

9.TOKYOs julbasar 30.11-2.12

Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry välkomnar dig till TOKYO:s traditionella Julbasar 30.11–2.12.2012! Basaren börjar på fredagen 30.11 kl. 13:00, och dörrarna är öppna till klockan sex. Under veckoslutet är basaren öppen lördag och söndag kl. 10 – 18:00. Basaren hålls i Lume -gallerian som du hittar direkt när du går in genom huvuddörrarna på Arabia campuset. Observera att du i allmänhet bara kan betala med kontanter på tillställningen. Evenemanget på FB.

Kom och upplev basarens rus och njuta av konststuderandenas konstverk med bulle och glögg! TOKYO:s café är öppet under basartiden.

10. BEST:s vårkurser är här igen!

Med på listan finns 18 fantastiska olika alternativ att se Europa med lokalbefolkningens ögon! Välj en kurs som du tycker om från det breda utbudet – du kan få gå och bekanta dig med bl.a. hur geometrisk värme utnyttjas i energiproduktion på Island och kanske även bada själv i termiskt vatten eller ta en tjuvstart till sommaren och rikta stegen mot Thessaloniki i början av april för att bekanta dig med kulturen och lära dig mera om byggnadernas energieffektivitet. Välj dina favoriter och sedan är det bara att skriva motiveringsbrevet! Gå alltså till adressen och välj de kurser som intresserar dig, kom ihåg att ansöka senast 4.12.2012!

Om du vill få tilläggsinformation om kurserna eller BEST ta kontakt med lokalgruppen i Helsingfors: best-h@list.ayy.fi.

11. Karriärservicen informerar

Training affairs:

Aalto University Foreign Student’s Internship Support Programme provides funding for degree students of Aalto University for their internships in Finland. For internships that begin in the beginning of year 2013, the application period is right now (21st Nov – 12th Dec). Read more from CareerWeb into.aalto.fi/en/careerweb > Internship programs and grants.

12. Adaptiv talsyntes, självtrycksatt förbränningsprocess och 13 andra demon på MIDE Demo Day

27.11.2012, KL. 12.00 – 15.00, SAHA, MASKINBYGGARVÄGEN 1, OTNÄS

MIDE är ett forskningsprojekt som behandlar Aalto-universitetets samhälles digitalisering och en ny energiteknologi hämtar sina 11 forskningsprojekt och sitt Aalto-1-studentprojekt till Sahas utställningsutrymme 27 november. MIDE -forskningsprogrammets Demo Day –evenemang är öppet för alla studerande, hela personalen och andra intresserade vid Aalto-universitetet. Sahas dörrar öppnas klockan 12. Det bjuds alltså på muffins, kaffe och demon. Deltagarna kan rösta på den bästa demon– genom att rösta kan man delta i utlottningen av ett restaurangpresentkort!

Demon på scenen:

  • 12.00 A self-pressurized combustion process – increasing efficiency of power generation. Ville Ristimäki, Exergy
  • 13.00 Wireless structural health monitoring system. Mikael Björkbom, ISMO
  • 14.00 UbiQloud – Social Smart Space Gateway. Petri Saarikko och Kalle Säilä, 4D Space
  • 14.45 Resultatet av bästa demo -röstningen och vinnaren av restaurangpresentkortet offentliggörs

Läs listan över alla demon som hålls.

Tilläggsinformation om MIDE -forskningsprojektet och evenemanget: http://mide.aalto.fi och elina.karvonen@aalto.fi.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *