Veckorapport 49/2012

Detta är AUS:s veckorapport 49/2012

Veckorapporten kommer ut ännu två gånger i år, i veckorna 50 och 51. Första veckorapporten år 2013 kommer ut vecka 3, dvs. 14.1.2013. Snöig början av december för alla!

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS söker studerande som är värda en uppvaktning!
  3. AUS valde styrelsen för år 2013
  4. Föreningsskolningarna på Design Factory 4.12.
  5. Praxis för evenemangsinformering i veckorapporten ändras
  6. Ansök till bostadskommittén!
  7. Aalto Thinks 12.12.2012 – Environment and Sustainable Development
  8. Skuggsjälvständighetsbal 6.12
  9. Upplev och utforska MoA
  10. Professorsinstallation den 12 december

1. Händer i veckan och nästa vecka

VECKA 49

VECKA 50

2. AUS söker studerande som är värda en uppvaktning!

En samvetsgrann lagspelare eller en arbetsmyra som lägger manken till. Stenhård aalto-andans skapare eller vem som helst.

AUS söker bland sina medlemmar personer som är värda en uppvaktning. Uppvaktningens mottagare behöver inte vara en inflytelserik och aktiv organisationsmedlem som hängt i elfenbenstornen eller en evighetsstuderande som nött sofforna på AUS:s kontor. Å andra sidan är dessa egenskaper inte heller något hinder för att få uppvaktning. Uppvaktningarna som delas ut för första gången delas ut på en festlig tillställning år 2013. Uppvaktningsarbetsgruppen tar emot förslag.

Förslagsblanketten hittar du på adressen bling.ayy.fi

Vem får och till vem ger man? Du bestämmer! Ansökningen öppen fram till 31.12.2012 kl. 12.00.

3. AUS valde styrelsen för år 2013

Aalto-universitetets studentkårs (AUS) delegation valde på sitt möte på torsdagen 29.11.2012 en styrelse för studentkåren för år 2013. Som styrelseordförande valdes teknikstudernade Piia Näränen (28). Näränen har tidigare fungerat bland annat som första vice ordförande i AUS:s delegation och som ordförande för Informaatioverkostojen kilta Athene.

De nio (9) andra medlemmarna i AUS:s styrelse är:

  • Jori Jämsä, 22, Aalto SCI, teknisk fysik och matematik (Vice ordförande)
  • Laura Euro, 27, Aalto ARTS, inredningsarkitektur och möbeldesign
  • Perttu Karjalainen, 22, Aalto BIZ, ledarskap
  • Mariko Landström, 23, Aalto SCI, teknisk fysik och matematik
  • Ilmi Salminen, 21, Aalto SCI, informationsnätverk
  • Henna Hietanen, 24, Aalto CHEM, bioproduktteknik
  • Jani Laamanen, 25, Aalto CHEM, trädförädling
  • Tuukka Pykäläinen, 23, Aalto ARTS, industridesign
  • Tuisku Suomala, 23, Aalto SCI, produktionsekonomi

Den nya styrelsens verksamhetsperiod börjar i januari 2013 och varar ett kalenderår.

4. Föreningsskolningarna på Design Factory 4.12.

AUS:s föreningsskolning ordnas 4.12. från kl. 17 i Esbo på Design Factory. Skolningen är riktad till gamla och nya funktionärer som verkar inom AUS:s föreningsregisters medlemsföreningar. Du kan också dyka upp ifall du är intresserad av föreningsverksamhet eller till exempel överväger att grunda en ny förening. Skolningen passar såväl de som ska börja som föreningsaktörer som mer erfarna aktörer. Är du mycket erfaren lönar det sig att i förväg titta igenom programmet och se i vilka delar av skolningen du vill delta och så komma på plats enligt det. Ämnena på den första för alla menade delen behandlar närmast saker som rör AUS och Aalto-samfundet samt verksamhetsbidrag, medan det senare i grupper indelade programmet fördjupar sig i föreningsverksamhetens kringelkrokar och praktiska arrangemang. Skolningen slutar senast kl. 20.

På skolningen bjuds det på lite förfriskning men det lönar sig att också ta med lite egen matsäck ifall du tror att du blir hungrig under den intensiva tretimmars skolningen. Skolningen ordnas tyvärr enbart på finska. Man kommer in i utrymmena även med rullstol.

Noggrannare tidtabell och program hittar du nedan. Anmäl dig med här. Du kan droppa in även utan förhandsanmälan men vi reserverar servering på basen av antalet anmälda. Ifall du har frågor eller förslag angående skolningen ta kontakt med oss på adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Välkommen!

Tidtabell och program för AUS:s föreningsskolning 4.12.2012

Gemensamt program för alla kl. 17.00 -18.30 (The Stage)

  • 17.00 – Internationalitet och trespråkighet i föreningar
  • 17.15 – Kommunikation i Aalto-samfundet
  • 17.30 – Verksamhetsbidrag och tjänster för föreningar
  • 17.45 – TTER-bidragen
  • 18.00 – Utrymmen till föreningars förfogande
  • 18.15 – Likvärdighet i föreningar

Paus kl. 18.30 – 18.45

Fördjupande gruppspecifikt program kl. 18.45 framåt (slutar senast kl. 20.00)

Grupp 1: ordförande, viceordförande och sekreterare (The Stage)

  • 18.45 – Styrelsens uppgifter och ansvar
  • 19.00 – Stadgar och skyldigheter
  • 19.20 – Mötesteknik och dokument
  • 19.40 – Arkivering

Grupp 2: informatörer och kommunikationsansvariga (Engine Room)

  • 18.45 – Evenemangsmarknadsföring och föreningskommunikation, praktiska råd för kommunikation

Grupp 3: kassörer (The Studio)

  • 18.45 – Ekonomi i en förenin

5. Praxis för evenemangsinformering i veckorapporten ändras

Informering av enskilda evenemang sker från början av nästa år huvudsakligen under veckorapportens ”händer i veckan och nästa vecka ”-del. Omnämnandet av evenemanget kommer automatiskt med i veckorapporten från AYY.fi:s evenemangskalender dit alla föreningar och organisationer borde ha inloggningskoder. I fortsättningen publiceras enskilda evenemang alltså inte som en egen punkt i veckorapporten forutom undantagsvis efter ett skilt övervägande. Kontrollera att din/ditt förening/organisation/gille/ämnesförening har inloggningskoderna med vilka du kan lägga till ett evenemang i AUS:s evenemangskalender, och lägg dina evenemang i tid i kalendern. Om ni av någon anledning inte ännu har inloggningskoder eller de har försvunnit kan du be om nya av kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi).

6. Ansök till bostadskommittén!

Ansökningen till nästa års bostadskommitté är nu öppen! Samarbetsorganet för boende (ASY) bestämmer om bostadskommitténs medlemmar på mötet i januari och man kan anmäla sig som kandidat genom blanketten.

Bostdskommitténs uppgift är bl.a. att förbereda ändringar till reglementet för boende för studentkårens delegation, bevaka realisering av urval av invånare och kontrollering av rätten att bo i en studentbostad och behandla invånarnas överklaganden, begäran och propositioner som kommittén har beslutanderätt över. Inom ramen av sina uppgifter sammanträder bostadskommittén och gör beslut cirka tio gånger i året.

Ansökningstiden går ut 19.12 kl. 16:00.

Tilläggsinformation från AUS:s bostadssektor: asuminen@ayy.fi

7. Aalto Thinks 12.12.2012 – Environment and Sustainable Development

Aalto Thinks is back! Expect a moderated discussion between a panel of experienced professionals from different organizations, a chance to present Your own questions to the panel, and a keynote speech to kick it all off!

Mark the day now – more details to follow!
Event in facebook.

NOTE: Event will be held in English!

8. Skuggsjälvständighetsbal 6.12

Blev du även i år utan inbjudan till självständighetsbalen? Firar du vanligtvis självständighetsdagen liggandes deprimerad på hemmasoffan? Har du sett Okänd soldat för många gånger redan? Är det tomt i kylskåpet? Vad gör du när Rafla och Keltsu har stängt?

Ingen fara, du är inbjuden till Skugg-självständighetsbalen som Aalto Cocktail och Tikelo ordnar! Kom och fira självständighetsdagen stiligt till Alakertsi där bålen flödar och cocktailar blandas. Du kan under kvällen utmana andra aaltoiter i poker och visa vem som är den tuffaste pokerhajen. Det bjuds naturligtvis även på ätbart till hungriga festare och naturligtvis projiceras självständighetsbalen på filmduk under hela kvällen.

Gå alltså längs den röda mattan och kom till skuggmottagningen, och tillbring en lysande sälvständighetsdag!

  • Vad? Skugg-självständighetsbalen
  • Var? Alakertsi
  • När? 6.12.2012 från och med kl. 18:30
  • Varför? Inte har du någonting bättre att göra
  • Dresscode? Cocktail (Suit up!)
  • Pris? 10 €
  • Vad bjuds det på? Ätbart, mycket bål, Slottsbalen, stiligt sällskap. We got it all.

Obs! Bindande anmälan.

Deadline för anmälningar 4.12.2012.

9. Upplev och utforska MoA

Är din gradu/ditt diplomarbete ett otroligt paket? Är ämnet på ditt slutarbete intressant men torrt i bokform? Hur skulle du få andra att tro att du har gjort en vetenskaplig upptäckt som förändrar världen? Eller hur skulle du kunna presentera ditt arbete för mänskligheten?

Masters of Aalto – MoA så här bland vänner – möjliggör en utställning och en scen där det presenteras fantastiska avhandlingar utan motsvarighet från alla områden vid Aalto-universitetet. MoA’13 presenterar kunnande, studerande och forskning vid Aalto för sin publik 8-26.5.2013.

Genom att delta i MoA får du en chans att skapa ett bredare nätverk, hjälp att presentera och visualisera ditt kunnande, en bred publik för vilken du kan presentera din sakkunnighet, en möjlighet att visa samhället var det har blivit av dig, en omgivning där du får stå i centrum med andra framtida aktörer samt ditt livs chans att få deltagande i utställningen i ditt CV.

Om du har utexaminerat eller blir utexaminerad mellan maj 2012 och maj 2013 anmäl dig eller rapportera om en gradu/dippa.

Ansökningstiden förlängd för BIZ,CHEM,ENG, ELEC och SCI fram till 13.1.2013!

Tilläggsinformation och noggrannare tidtabell finns på adressen.

Mera information om ansökningen och möjligheterna kontakta producenten katri.winqvist@aalto.fi

10. Professorsinstallation den 12 december

Aalto-universitetet firar sina nya ordinarie professorer genom att bjuda på en mångdisciplinär professorsinstallation. Alla föreläsare är Aalto-universitetets Associate Professorer eller Full Professorer inom tenure track. Denna gång firar vi även en Aalto Distinguished Professor.

Välkommen till professorsinstallationen onsdagen den 12 december 2012 klockan 14, Aalto-universitetets högskola för teknikvetenskap TUAS-huset.

Mera information.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *