Veckorapport 50/2012

Detta är AUS:s veckorapport 50/2012.

Du har väl föreslagit personer som är värda en uppvaktning som mottagare avAUS:s förtjänsttecken? Om du inte ännu har gjort det så gör det nu på adressen bling.ayy.fi.

Veckorapporten kommer ut ännu en gång i år. Första veckorapporten år 2013 kommer ut vecka 3.

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS söker studerande som är värda en uppvaktning!
  3. Polyteknikkojen Kuoron Rahastos bidrag för sångåret 2012-2013
  4. AFYE-föreläsning: Jazz och ledarskap
  5. Praxis för evenemangsinformering i veckorapporten ändras
  6. Ansök till bostadskommittén!
  7. AATE & Entropy workshop: ljusdesign 19.12 kl. 18.00
  8. Upplev och utforska MoA
  9. Professorsinstallation den 12 december
  10. Grundkurs i bilunderhåll 12.12 kl. 18:00

1. Händer i veckan och nästa vecka

VECKA 50

VECKA 51

2. AUS söker studerande som är värda en uppvaktning!

En samvetsgrann lagspelare eller en arbetsmyra som lägger manken till. Stenhård aalto-andans skapare eller vem som helst.

AUS söker bland sina medlemmar personer som är värda en uppvaktning. Uppvaktningens mottagare behöver inte vara en inflytelserik och aktiv organisationsmedlem som hängt i elfenbenstornen eller en evighetsstuderande som nött sofforna på AUS:s kontor. Å andra sidan är dessa egenskaper inte heller något hinder för att få uppvaktning. Uppvaktningarna som delas ut för första gången delas ut på en festlig tillställning år 2013. Uppvaktningsarbetsgruppen tar emot förslag.

Förslagsblanketten hittar du på adressen bling.ayy.fi

Vem får och till vem ger man? Du bestämmer! Ansökningen öppen fram till 31.12.2012 kl. 12.00.

3. Polyteknikkojen Kuoron Rahastos bidrag för sångåret 2012-2013

Polyteknikkojen Kuoron Rahastos syfte är att stöda och främja AUS:s och dess föreningars medlemmars sångintresse med stipendier och bidrag. Polyteknikkojen Kuoron Rahasto lediganslår bidragen för sångåret 2012-2013.

Sökanden ombeds att redogöra för sin sånghobby och motivera behovet av bidraget. Till ansökan ska bifogas sökandes personbeteckning, beskattningskommun, kontaktuppgifter och kontonummer, kopia av kvitton på AUS:s medlemsavgift eller studiekortet samt redogörelse för sånghobbyns kostnader inklusive kvitton för sångåret september 2012 – augusti 2013.

Ansökningarna ska vara framme senast fredagen 14.12.2012 och de skickas till adressen Polyteknikkojen Kuoron Rahasto, Antti Ilmavirta, PB 69, 02151 Esbo. Ansökan kan även lämnas till AUS:s Otnäs servicepunkt i ett kuvert med dessa kontaktuppgifter. Ansökan kan också skickas via e-post till adressen antti.ilmavirta@polyteknikkojenkuoro.fi.

Försenade ansökningar behandlas inte.

Tilläggsinformation kan vid behov fås av Polyteknikkojen Kuoron Rahastos representant Antti Ilmavirta, 050 3291165, antti.ilmavirta@polyteknikkojenkuoro.fi

4. AFYE-föreläsning: Jazz och ledarskap

Aalto First Year Experience -FÖRELÄSNING: Improviserande organisation – Leadership lessons from Jazz

Saxofonist och Sibelius-Akademins vice rektor Jari Perkiömäki berättar och demonstrerar med ringande exmepel hur man utnyttjar jazz-metafor som verktyg för ledarskap och organisation tillsammans med basist Jori Huhtala. Föreläsningen hålls på finska.

  • Tid: 13.12 kl. 16-18
  • Plats: Materialteknikens intitutionsbibliotek, Learning Hub Livingroom, Bergsmansvägen 2, Esbo

Välkommen!

5. Praxis för evenemangsinformering i veckorapporten ändras

Informering av enskilda evenemang sker från början av nästa år huvudsakligen under veckorapportens “händer i veckan och nästa vecka “-del. Omnämnandet av evenemanget kommer automatiskt med i veckorapporten från AYY.fi:s evenemangskalender dit alla föreningar och organisationer borde ha inloggningskoder. I fortsättningen publiceras enskilda evenemang alltså inte som en egen punkt i veckorapporten förutom undantagsvis efter ett skilt övervägande. Kontrollera att din/ditt förening/organisation/gille/ämnesförening har inloggningskoderna med vilka du kan lägga till ett evenemang i AUS:s evenemangskalender, och lägg dina evenemang i tid i kalendern. Om ni av någon anledning inte ännu har inloggningskoder eller de har försvunnit kan du be om nya av kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi).

6. Ansök till bostadskommittén!

Ansökningen till nästa års bostadskommitté är nu öppen! Samarbetsorganet för boende (ASY) bestämmer om bostadskommitténs medlemmar på mötet i januari och man kan anmäla sig som kandidat genom blanketten.

Bostdskommitténs uppgift är bl.a. att förbereda ändringar till reglementet för boende för studentkårens delegation, bevaka realisering av urval av invånare och kontrollering av rätten att bo i en studentbostad och behandla invånarnas överklaganden, begäran och propositioner som kommittén har beslutanderätt över. Inom ramen av sina uppgifter sammanträder bostadskommittén och gör beslut cirka tio gånger i året.

Ansökningstiden går ut 19.12 kl. 16:00.
Tilläggsinformation från AUS:s bostadssektor: asuminen@ayy.fi

7. AATE & Entropy workshop: ljusdesign 19.12 kl. 18.00

Fest på kommande? Är DJ:n bokad och gästerna inbjudna men hela platsen är trist och tråkig? Är discoboll och färglampor för 90-tal? Ingen fara, Aate och Entropy hjälper dig!

AYY:s kulturarena Aate och föreningen för elektronisk musik Entropy ordnar festljusskolning på onsdagen 19.12.2012. I workshopen lär man sig att planera och förverkliga stiliga belysningshelheter för olika tillfällen. Skanners, strobon, spotlights och ljuskontroller blir bekanta.

  • Workshopen hålls på finska. Förkunskap behövs inte.
  • Tid: ons. 19.12.2012 kl. 18 ->
  • Plats: kulturarena Aate, Bistervägen 1 A källarvåningen, Otnäs
  • Evenemanget på Facebook

http://aatemedia.fi/
http://entropy.fi/

8. Upplev och utforska MoA

Är din gradu/ditt diplomarbete ett otroligt paket? Är ämnet på ditt slutarbete intressant men torrt i bokform? Hur skulle du få andra att tro att du har gjort en vetenskaplig upptäckt som förändrar världen? Eller hur skulle du kunna presentera ditt arbete för mänskligheten?

Masters of Aalto – MoA så här bland vänner – möjliggör en utställning och en scen där det presenteras fantastiska avhandlingar utan motsvarighet från alla områden vid Aalto-universitetet. MoA’13 presenterar kunnande, studerande och forskning vid Aalto för sin publik 8-26.5.2013.

Genom att delta i MoA får du en chans att skapa ett bredare nätverk, hjälp att presentera och visualisera ditt kunnande, en bred publik för vilken du kan presentera din sakkunnighet, en möjlighet att visa samhället var det har blivit av dig, en omgivning där du får stå i centrum med andra framtida aktörer samt ditt livs chans att få deltagande i utställningen i ditt CV.

Om du har utexaminerat eller blir utexaminerad mellan maj 2012 och maj 2013 anmäl dig eller rapportera om en gradu/dippa.

Ansökningstiden förlängd för BIZ,CHEM,ENG, ELEC och SCI fram till 13.1.2013!

Tilläggsinformation och noggrannare tidtabell finns på adressen. Mera information om ansökningen och möjligheterna kontakta producenten katri.winqvist@aalto.fi

9. Professorsinstallation den 12 december

Aalto-universitetet firar sina nya ordinarie professorer genom att bjuda på en mångdisciplinär professorsinstallation. Alla föreläsare är Aalto-universitetets Associate Professorer eller Full Professorer inom tenure track. Denna gång firar vi även en Aalto Distinguished Professor.

Välkommen till professorsinstallationen onsdagen den 12 december 2012 klockan 14, Aalto-universitetets högskola för teknikvetenskap TUAS-huset.

Mera information.

10. Grundkurs i bilunderhåll 12.12 kl. 18:00

På onsdag den 12.12.2012 kommer jag att arrangera en kurs om bilunderhålls grunder. Så att säga vad man behöver veta när man äger bil. Kursen innehåller:

  • lampbyte; hur svårt är det egentligen?
  • byte av vindrutetorkare; va? Kan man göra det själv?
  • lufttryck i däcken; varför bör du veta om det?
  • granskning av vätskor; ja, du faktiskt har en massa olika vätskor i bilen.
  • andra frågor som ni har eller hittar på

Kom ensam eller med en vän/väninna/mamma/ngn annan så får ni svar på dessa frågor. Om du eller din vän råkar ha en bil med till exempel brunnen lampa eller trasiga vindrutetorkare så ta kontakt så arrangerar jag delar för ett suntligt pris. Du får problemet fixat och vi alla lär oss något nytt. Jag behöver bara veta fordonets registernummet eller märke/modell/årsmodell. Detta är en pilotkurs som undersöker behovet för en sådan kurs. Välkommen! Ö. TAK:s ordförande Henrik Hieta, henrik.hieta@aalto.fi

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *