Veckorapport 51/2012

Detta är AUS:s veckorapport 51/2012.

Veckorapporten tar julpaus. En fridfull jul och ett muntert nytt år 2013 till alla!

  1. Händer i veckan
  2. AUS söker chefredaktör till studenttidningen, webbutvecklare och civiltjänstgörare till tjänst som IT-stödperson
  3. AYY Uncovers – insiderinformation om arbetsplatser!
  4. Du hinner ännu föreslå studerande som är värda en uppvaktning!
  5. Tackkort till en trevlig universitetsanställd
  6. Praxis för evenemangsinformering i veckorapporten ändras
  7. Nycklar till AUS:s bostäder vid årsskiftet
  8. Ansök till bostadskommittén!
  9. Bli medlem i Aalto Russian Business Societyn (ARBS)!
  10. Upplev och utforska MoA
  11. Karriärservice informerar
  12. Service goes Accessible 10-11 January 2013

1. Händer i veckan

2. AUS söker chefredaktör till studenttidningen, webbutvecklare och civiltjänstgörare till tjänst som IT-stödperson

AUS söker nu till sitt team

3. AYY Uncovers – insiderinformation om arbetsplatser!

Är platsannonserna alltid mycket lika varandra? Är det svår att få reda på till hurdan/t uppdrag/organisation/team man söker en arbetare bara på basis av annosen? AUS vill hjälpa!

AUS – i sammarbete med företag – erbjuder en AYY Uncovers –videoblogg där företagens riktiga anställda berättar om sin bakgrund, nuvarande uppgift och framtidsutsikter i form av videointervjuer!

Mera videor läggs upp på sidan efterhand som de blir färdiga. Även Du har en möjlighet att påverka om vilka organisationer videor görs – föreslå en arbetsgivare som intresserar just Dig genom länken som finns på sidan!

uncovers.ayy.fi

4. Du hinner ännu föreslå studerande som är värda en uppvaktning!

En samvetsgrann lagspelare eller en arbetsmyra som lägger manken till. Stenhård aalto-andans skapare eller vem som helst.

AUS söker bland sina medlemmar personer som är värda en uppvaktning. Uppvaktningens mottagare behöver inte vara en inflytelserik och aktiv organisationsmedlem som hängt i elfenbenstornen eller en evighetsstuderande som nött sofforna på AUS:s kontor. Å andra sidan är dessa egenskaper inte heller något hinder för att få uppvaktning. Uppvaktningarna som delas ut för första gången delas ut på en festlig tillställning år 2013. Uppvaktningsarbetsgruppen tar emot förslag.

Förslagsblanketten hittar du på adressen bling.ayy.fi

Vem får och till vem ger man? Du bestämmer! Ansökningen öppen fram till 31.12.2012 kl. 12.00.

5. Tackkort till en trevlig universitetsanställd

Gick du på en bra föreläsning? Höll vaktmästaren dörren öppen när du tumlade in med din svåra börda? Hjälpte studiesekreteraren i en stund av desperation?

Nu är det dags att tacka en trevlig universitetsanställd.

När du skickar ett tack med denna blankett skickar AUS ett gammaldags postkort med ditt tack till den personen du vill tacka.

Blanketten finns från och med nu så du kan skicka ett tack när som helst i fortsättningen.

6. Praxis för evenemangsinformering i veckorapporten ändras

Informering av enskilda evenemang sker från början av nästa år huvudsakligen under veckorapportens “händer i veckan och nästa vecka “-del. Omnämnandet av evenemanget kommer automatiskt med i veckorapporten från AYY.fi:s evenemangskalender dit alla föreningar och organisationer borde ha inloggningskoder. I fortsättningen publiceras enskilda evenemang alltså inte som en egen punkt i veckorapporten förutom undantagsvis efter ett skilt övervägande. Kontrollera att din/ditt förening/organisation/gille/ämnesförening har inloggningskoderna med vilka du kan lägga till ett evenemang i AUS:s evenemangskalender, och lägg dina evenemang i tid i kalendern. Om ni av någon anledning inte ännu har inloggningskoder eller de har försvunnit kan du be om nya av kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi).

7. Nycklar till AUS:s bostäder vid årsskiftet

Servicepunkten i Tölö är stängd under tiden 21.12.2012 – 10.1.2013. Under denna tid återlämnas alla nycklar till AUS:s bostäder till AUS:s bostadskontor i Otnäs. Flyttdagen i januari sköts emellertid normalt via servicepunkten i Tölö.

När bostadskontoret är stängt kan nycklarna lämnas i postluckan där det står ”AYY Toimisto 11” i dörren på Otsvängens sida. När du återlämnar nycklar, lägg nycklarna i ett kuvert och skriv ditt namn och till vilken bostad nycklarna hör på det!

Bostadskontoret ordnar en jour på onsdagen 2.1 till servicepunkten i Tölö. Nycklarna till bostadsmål i Helsingfors vid flyttdagen i januari sköts alltså normalt från servicepunkten i Tölö inom de normala öppettiderna kl. 10:30 – 14:30. På grund av detta kan nycklar till bostadsmål i Helsingfors INTE återlämnas till Otnäs på flyttdagen.

På flyttdagen erbjuds inga andra av Tölö servicepunktens tjänster utan bara nycklar till bostäder.

8. Ansök till bostadskommittén!

Ansökningen till nästa års bostadskommitté är nu öppen! Samarbetsorganet för boende (ASY) bestämmer om bostadskommitténs medlemmar på mötet i januari och man kan anmäla sig som kandidat genom blanketten.

Bostadskommitténs uppgift är bl.a. att förbereda ändringar till reglementet för boende för studentkårens delegation, bevaka realisering av urval av invånare och kontrollering av rätten att bo i en studentbostad och behandla invånarnas överklaganden, begäran och propositioner som kommittén har beslutanderätt över. Inom ramen av sina uppgifter sammanträder bostadskommittén och gör beslut cirka tio gånger i året.

Ansökningstiden gåt ut 19.12 kl. 16:00.

Tilläggsinformation från AUS:s bostadssektor: asuminen@ayy.fi

9. Bli medlem i Aalto Russian Business Society (ARBS)!

ARBS arrangerar karriärkvällar och evenemang vars syfte är att förena Aalto-universitetets studerande som kan ryska och som är intresserade av Ryssland med företag som har verksamhet i Ryssland.

Genom att bli medlem får du vårt nyhetsbrev med hjälp av vilket du håller dig uppdaterad om nyheter och kommande evenemang. Registrera dig genom att skicka e-post till adressen arbs.contact@gmail.com. Kom ihåg att berätta ditt namn, din e-postadress, din högskola, ditt huvudämne och varför du är intresserad av Aalto Russian Business Society.

Registreringstiden går ut 23.12.2012.

Tilläggsinformation på vår Facebook-sida.

10. Upplev och utforska MoA

Är din gradu/ditt diplomarbete ett otroligt paket? Är ämnet på ditt slutarbete intressant men torrt i bokform? Hur skulle du få andra att tro att du har gjort en vetenskaplig upptäckt som förändrar världen? Eller hur skulle du kunna presentera ditt arbete för mänskligheten?

Masters of Aalto – MoA så här bland vänner – möjliggör en utställning och en scen där det presenteras fantastiska avhandlingar utan motsvarighet från alla områden vid Aalto-universitetet. MoA’13 presenterar kunnande, studerande och forskning vid Aalto för sin publik 8-26.5.2013.

Genom att delta i MoA får du en chans att skapa ett bredare nätverk, hjälp att presentera och visualisera ditt kunnande, en bred publik för vilken du kan presentera din sakkunnighet, en möjlighet att visa samhället var det har blivit av dig, en omgivning där du får stå i centrum med andra framtida aktörer samt ditt livs chans att få deltagande i utställningen i ditt CV.

Om du har utexaminerat eller blir utexaminerad mellan maj 2012 och maj 2013 anmäl dig eller rapportera om en gradu/dippa.

Ansökningstiden förlängd för BIZ,CHEM,ENG, ELEC och SCI fram till 13.1.2013!

Tilläggsinformation och noggrannare tidtabell finns på adressen: http://moa.aalto.fi/2012/fi/moa13/

Mera information om ansökningen och möjligheterna kontakta producenten katri.winqvist@aalto.fi

11. Karriärservice informerar

Forskningar:

Påverka framtidens arbetsliv, samtidigt kan du vinna en iPad eller ett resepresentkort på 1000e! Hur ser framtidens arbetsliv ut? Berätta om vad du anser om arbetsgivarna och om det vad som är viktigt för dig i din kommande karriär.

Ökad konkurrens om experter i olika områden ger nuvarande studerande, som dig, en möjlighet att påverka framtidens arbetsutbud och arbetsomgivning. Vi anser att det är viktigt att arbetsgivarna hör dina åsikter om din kommande karriär och dina preferenser. Därför beslöt vi att göra denna undersökning i samarbete med Universum.

Bland de som svarar utlottas 3 iPadar och ett resepresentkort på 1000e!

Förfrågan hittar du här.

Tack för ditt svar!

12. Service goes Accessible 10-11 January 2013

Service goes Accessible 2013 is the second Aalto university accessibility symposium with workshops for faculty, staff and students. The two-day event will be on 10-11 January 2013 at Open Innovation House, Otaniemi campus. The main goal of the symposium is in co-design the accessibility of new campus in three main fields: 1) The facilities like buildings, routes and passages, 2) IT services and 3) blended learning with open access.

The symposium is for all Aalto community members to discuss and exchange ideas to improve and co-design our communication and interaction in education, research and services. The symposium is organised by Student services, Research services, Aalto University IT and Facility services.

The keynote on Thursday will be presented by Rob Waller.

Enrol here (forward the webropol link to your colleagues, please).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *