Veckorapport 3/2013

Detta är AUS:s veckorapport 3/2013.

AUs:s tredje årsfest ordnas lördagen 2.2 i Tapahtumatalo Bank. Anmäl dig med på adressen vuosijuhlat.fi.

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS:s 3:e årsfest 2-3.2
  3. AUS:s styrelse konstituerade sig själv
  4. AYY Uncovers – insiderinformation om arbetsplatser!
  5. Tackkort till en trevlig universitetsanställd
  6. Kom och hänga ihop med oss 24.1
  7. Motionera tillsammans – sök till kamratinstruktör för att röra på dig och andra
  8. Praxis för evenemangsinformering i veckorapporten ändras
  9. Vill du få din nyhet i veckorapport?
  10. Studiepsykologernas stressa smart workshop

1. Händer i veckan och nästa vecka

VECKA 3

VECKA 4

2. AUS:s 3:e årsfest 2-3.2

Fira studentkårens tre år i toppenstämning på lördagen 2.2 i Tapahtimatalo Bank! Det kommer att bli en trerätters middag inklusive tal, musikuppträdanden, stand-up, ballongkonstnär och glad efterfest. Kvällens dresscode är cocktail. På söndagen 3.2 avnjuts årsfestens brunch på Design Factory från och med kl. 12. Till brunchen finns busstransport.

Anmälan och tilläggsinformation om festen finns på adressen vuosijuhlat.fi och på Facebook.

Biljetter till efterfesten kommer skilt till försäljning vecka 4.

3. AUS:s styrelse konstituerade sig själv

Studentkårens förvaltningsrätt och verkställande makt hör till studentkårens styrelse som väljs av delegationen till en verksamhetsperiod som är ett kalenderår. Styrelsen tar hand om studentkårens löpande ärenden samt är ansvarig för genomförande av verksamhetsplanen. Styrelsen representerar studentkåren utåt, övervakar studentkårens förvaltning och använder allmän verkställande makt inom ramar satta av studentkårens regler och delegationens beslut. Styrelsen svarar för all sin verksamhet till delegationen. Styrelsemedlemmar har alla en eller flera sektorer vars verksamhet de är ansvariga för. AUS:s styrelse 2013 konstituerade sig själv på sitt första möte 9.1 enligt följande:

  • Piia Näränen ordförande
  • Jori Jämsä vice ordförande
  • Perttu Karjalainen utbildningspolitik, studieärenden och nationell intressebevakning, ekonomi
  • Henna Hietanen kultur och volontärer
  • Jani Laamanen boende
  • Ilmi Salminen utbildningspolitik, Aalto-universitetet, campusärenden
  • Tuukka Pykäläinen kommunikation och organisationsärenden
  • Mariko Landström internationella ärenden
  • Tuisku Suomala företagsrelationer
  • Laura Euro socialpolitik och motion

Du kan kontakta styrelsemedlemmarna till exempel via e-post. Adresserna är i form av fornamn.efternamn@ayy.fi.

4. AYY Uncovers – insiderinformation om arbetsplatser!

Är platsannonserna alltid mycket lika varandra? Är det svårt att få reda på till hurdan/t uppdrag/organisation/team man söker en arbetare bara på basis av annonsen? AUS vill hjälpa!

AUS – i samarbete med företag – erbjuder en AYY Uncovers –videoblogg där företagens riktiga anställda berättar om sin bakgrund, nuvarande uppgift och framtidsutsikter i form av videointervjuer!

Mera videor läggs upp på sidan efterhand som de blir färdiga. Även Du har en möjlighet att påverka om vilka organisationer videor görs – föreslå en arbetsgivare som intresserar just Dig genom länken som finns på sidan!

Uncovers.ayy.fi

5. Tackkort till en trevlig universitetsanställd

Gick du på en bra föreläsning? Höll vaktmästaren dörren öppen när du tumlade in med din svåra börda? Hjälpte studiesekreteraren i en stund av desperation? Nu är det dags att tacka en trevlig universitetsanställd.

När du skickar ett tack med denna blankett skickar AUS ett gammaldags postkort med ditt tack till den personen du vill tacka.

Blanketten finns från och med nu så du kan skicka ett tack när som helst i fortsättningen.

6. Kom och hänga ihop med oss 24.1

AUS ordnar fyra umgängeskvällar i Otnäs under våren. Tillställningarna är gratis och öppna för alla och man behöver inte anmäla sig på förhand. Många kommer till umgängeskvällar ensam eller för första gången så du behöver inte heller fundera på om du redan känner någon som brukar vara där. Du kan titta in eller stanna hela kvällen. Den första umgängeskvällen ordnas på torsdagen 24.1 kl. 18-22 i Otnäs i OK20 lilla sidan på adressen Otsvängen 20. Under kvällen bjuds det på smått tilltugg. Välkommen att umgås! Tilläggsinformation sopo@ayy.fi.

7. Motionera tillsammans – sök till kamratinstruktör för att röra på dig och andra

AUS, UniSport och SHVS erbjuder dig chansen att få nya typer av studentupplevelser. I månadsskiftet februari-mars börjar det en grupp i Otnäs vars målsättning är att aktivera till rörelse de studerande som upplever att motionera ensam är utmanande eller som inte får den sociala kontakten som de önskar sig via sin nuvarande hobbyn. Kursens tyngdpunkt är i uppkomsten och förstärkandet av sociala kontakter vid sidan av rolig motion. Nu söker vi 4-6 kamratinstruktioner för denna grupp bland Aalto-universitetets studerande.

Kamratinstruktören sammanträder en gång i veckan med sin grupp för att test på roliga nya eller redan lite mer bekanta grenar. Kamratinstruktören behöver inte ha erfarenhet av att vara idrottsinstruktör utan iver att lära sig nya saker och för grupphandledning räcker. Kamratinstruktören skolas till uppgiften före kursen börjar. Skolningen räcker sammanlagt ca 6 timmar (3 x 2h). Grupperna börjar sin verksamhet i månadsskiftet februari-mars och sammanträder 10 gånger under våren enligt överenskommen tidtabell. UniSport erbjuder tjänster gratis till gruppens förfogande. För sitt fullödiga deltagande får kamratinstruktörerna ett gratis periodkort för ett år till UniSport.

Skicka in en fritt formulerad ansökan senast 23.1.2013 via e-post till adressen liikunta@ayy.fi. Berätta i ansökan om dig själv, varför du vill bli en kamratinstruktör och vad du förväntar dig av uppgiften. Valet meddelas via e-post senast 30.1.2013. Att delta i skolningen är en förutsättning för att bli vald.

Tilläggsinformation av Heidi Heiskanen från adressen liikunta@ayy.fi

8. Praxis för evenemangsinformering i veckorapporten ändras

Informering av enskilda evenemang sker från början av det här året huvudsakligen under veckorapportens “händer i veckan och nästa vecka “-del. Omnämnandet av evenemanget kommer automatiskt med i veckorapporten från AYY.fi:s evenemangskalender dit alla föreningar och organisationer borde ha inloggningskoder. I fortsättningen publiceras enskilda evenemang alltså inte som en egen punkt i veckorapporten förutom undantagsvis efter ett skilt övervägande. Kontrollera att din/ditt förening/organisation/gille/ämnesförening har inloggningskoderna med vilka du kan lägga till ett evenemang i AUS:s evenemangskalender, och lägg dina evenemang i tid i kalendern. Om ni av någon anledning inte ännu har inloggningskoder eller de har försvunnit kan du be om nya av kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi).

9. Vill du få din nyhet i veckorapport?

Vill du få din nyhet i veckorapport? Skicka din korta text senast på fredag kl. 10.00 till adressen tiedottaja@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi, tel: 050 520 9440) som är ansvarig för innehållet i veckorapporten.

10. Studiepsykologernas stressa smart workshop

Lär dig hantera din stress genom att delta i fyra workshops om stresshantering

Målsättningen är att stödja välbefinnandet och att bidra till att identifiera lämpliga sätt att bemöta stress. Gruppen tränar metoder för stresshantering, tidshantering och avslappning. Arbetssättet består av diskussioner och övningar i grupp. Workshopen hålls på svenska och riktar sig till studerande från Hanken och Aalto-universitetet. Som gruppledare fungerar studiepsykologerna Minna Nevala och Susanne Tiihonen.

Tidpunkt: fre 1.2. to 7.2. fre 15.2. och fre 22.2.2013 klo 10-12 vid Svenska Handelshögskolan, Arcadiagatan 22, rum 303

Anmälning och tilläggsinformation: opintopsykologi(at)aalto.fi eller 0403538112 (Minna Nevala),

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *