Föreningsrapport 1/2013

Det här är AUS:s föreningsrapport 1/2013. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den här.

God början på år 2013 till var och en förening! I den här veckans föreningsrapport finns information om bland annat AUS:s årsfest, vinterdagen som ordnas nästa tisdag, Otax’ tjänster för föreningar, utdelningen av föreningsguiden samt Patent- och registerstyrelsens behandlingsrusning.

I denna veckas föreningsrapport

  1. AUS:s 3 årsfest lördagen 2 februari
  2. AUS:s styrelse konstituerade sig
  3. Smökkis köksskolning tisdagen 22 januari
  4. Föreningsguiden delas ut vid centralbyrån och på nätet
  5. Kom med din förening och håll en kontroll på vinterdagen!
  6. Otax’ huvudadministratörsanmälan bör göras senast 28.3
  7. PRS:s föreningsregister svårt överbelastat
  8. AYY Uncovers – insiderinformation om arbetsplatser!
  9. FC Kissats träningstider har ändrat

1. AUS:S 3 ÅRSFEST LÖRDAGEN 2 FEBRUARI

Välkommen att fira AUS:s tredje födelsedag, lördagen 2 februari i Tapahtumatalo Bank! Det kommer att bli en trerätters middag inklusive tal, musikuppträdanden, stand-up, ballongkonstnär och glad efterfest. Biljetter till efterfesten kommer skilt till försäljning vecka 4.

Kvällens dresscode är cocktail. På söndagen 3.2 avnjuts årsfestens brunch på Design Factory från och med kl. 12. Till brunchen finns busstransport. Anmälan och tilläggsinformation om festen finns på adressen vuosijuhlat.fi och på Facebook.

2. AUS:S STYRELSE KONSTITUERADE SIG – TUUKKA PYKÄLÄINEN ANSVARAR FÖR ORGANISATIONSÄRENDEN ÅRET 2013

Studentkårens förvaltningsrätt och verkställande makt hör till studentkårens styrelse som väljs av delegationen till en verksamhetsperiod som är ett kalenderår. Styrelsen tar hand om studentkårens löpande ärenden, ansvarar för genomförandet av verksamhetsplanen och representerar studentkåren utåt. Styrelsen svarar för all sin verksamhet till delegationen. Styrelsemedlemmar har alla en eller flera sektorer vars verksamhet de är ansvariga för.

I styrelsen för år 2013 ansvarar Tuukka Pykäläinen för organisationsärenden. Tuukka studerar industridesign i Högskolan för konst, design och arkitektur och har tidigare verkat till exempel som ordförande för Nuoret Designerit NUDE ry år 2012. Tuukka kan nås via epost på adressen tuukka.pykalainen@ayy.fi och via telefon på numret 0400 66 33 57. För att ta kontakt kan ni också använda den gamla bekanta adressen till organisationssektorn jarjestoasiat@ayy.fi.

Tilläggsinformation om styrelsen och dess sammansättning hittar du här (på finska).

3. SMÖKKIS KÖKSSKOLNING TISDAGEN 22 JANUARI

Följande gång som AUS arrangerar en skolning som berättigar till att använda Smökkis kök är tisdagen 22 januari kl. 18:00 i Smökkis kök. Du behöver skolningen för att kunna bli berättigad till att självständigt använda det förutnämnda köket. Blev du intresserad anmäl dig NU genom att skicka epost till producenten Tuomas Saloniemi på adressen tuomas.saloniemi@ayy.fi (telefonnummer 050 520 9435). Det finns begränsat antal platser till skolningen!

4. AUS:S FÖRENINGSGUIDE DELAS UT VID CENTRALBYRÅN OCH PÅ NÄTET

AUS publicerade i samband med föreningsskolningarna i december också AUS:s nya föreningsguide. Guiden är menad till föreningarna och det har reserverats ungefär 1 exemplar per förening av den tryckta versionen. Du kan hämta ditt exemplar från AUS:s centralbyrå på adressen Värmemansgränden 2. Alternativt finns exakt samma guide även på nätet på en adress varifrån du själv kan skriva ut den åt dig. På nätet finns även de svensk- och engelskspråkiga versionerna.

5. KOM MED DIN FÖRENING OCH HÅLL EN KONTROLL PÅ VINTERDAGEN!

Vårsäsongen är på väg att börja och som ett säkert tecken på det är vinterdagen som ordnas i Otnäs tisdagen 22 januari. Ifall er förening vill hålla en kontroll på den ifrågavarande tillställningen ber vi er anmäla er på här. Blanketten är öppen ännu lördagen 19.1.

Kontrollerna är öppna kl. 14.30-17.00, efterfesten är på Smökki från och med kl. 20.00 (inträde 3€). Noggrannare anvisningar skickas per epost till dem som håller kontroller. Vidare frågor kan ni skicka till phuxmajor Hamilkar Bergroth på adressen hamilkar.bergroth@ayy.fi.

6. OTAX’ HUVUDADMINISTRATÖRSANMÄLAN BÖR GÖRAS SENAST 28.3

Otax är en av AUS upprätthållen webhotelltjänst för föreningar. Tilläggsinformation om tjänsten finns här. Om er förening använder Otax, ta i beaktande att Otax’ huvudadministratörsanmälan bör göras senast 28.3. För de kontons del för vilka anmälan inte har gjorts låses inloggningsuppgifterna 1.4. En månad efter detta stängs även de nätsidor som finns på kontot.

Uppdatera alltså PHP-applikationerna som körs på Otax till nyaste versionerna och fyll sedan i administratörsanmälan. Kom ihåg att nämna vilka program och versioner som körs. Städa också undan överlopps SSH-nycklar från .ssh/authorized_keys -filen.

Anmälan kan göras här (på finska och engelska) – Lämna alltså in er anmälan i tid, och gör dem omtänksamt.

7. PRS:S FÖRENINGSREGISTER SVÅRT ÖVERBELASTAT

Föreningsregistret som upprätthålls av Patent- och registerstyrelsen är svårt överbelastat. Speciellt behandlingen av stadgeändringar räcker för tillfället till och med från sju till nio månader. Anmälningar om grundande av en förening ordnas ännu inom ett par månader och ändringar som rör namntecknarna snabbare än så också. Överbelastningen beror enligt PRS på personalresurser.

PRS påminner om att desto mer föreningar sköter sina ärenden elektroniskt via nätet, desto snabbare går också de handläggande tjänstemännens arbete.

Tilläggsinformation:

8. AYY UNCOVERS – INSIDERINFORMATION OM ARBETSPLATSER!

Är platsannonserna alltid mycket lika varandra? Är det svårt att få reda på till hurdan/t uppdrag/organisation/team man söker en arbetare bara på basis av annonsen? AUS vill hjälpa!

AUS – i samarbete med företag – erbjuder en AYY Uncovers –videoblogg där företagens riktiga anställda berättar om sin bakgrund, nuvarande uppgift och framtidsutsikter i form av videointervjuer!

Mera videor läggs upp på sidan efterhand som de blir färdiga. Även Du har en möjlighet att påverka om vilka organisationer videor görs – föreslå en arbetsgivare som intresserar just Dig genom länken som finns på sidan!

Sidorna finns här.

9. FC KISSATS TRÄNINGSTIDER HAR ÄNDRAT

Hej alla kvinnliga studerande som har blivit bitna av fotisflugan! Aaltos damers fotisgäng, FC Kissat, har från och med januari förflyttat sina träningar till Unisports utrymmen i Vik! Träningarna är alltid på onsdagar kl. 18.30-19.30 i Vik (adress Landbågen 3). Ifall du är intresserad av att spela fotis i gott sällskap är du välkommen med i vår verksamhet.

VILL DU FÅ MED DIN NYHET I FÖRENINGSRAPPORTEN?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s förenings- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *