AUS avstår från bastuturs- och källarförrådsavgifter i Helsingfors

I en del av AUS:s fastigheter i Helsingfors har hyresgästerna betalat en skild avgift för bastuturer och källarförråd. Från och med 1.1.2013 ingår källarförråden och bastuturerna i lägenhetshyrorna.

Man avstår från den skilda avgiften för bastuturer och källarförråd huvudsakligen på grund av att systemet är tungt. Uppföljning av bastu- och förrådsanvändningen i fastigheterna i Helsingfors har i praktiken kostat mer än det har kommit in pengar från avgifter. Samtidigt förenhetligas praxisarna i alla fastigheterna i Helsingfors till att motsvara varandra.

Avgifterna slopas automatiskt och förändringen kräver inga åtgärder från hyresgästens sida. Från och med nu ska man emellertid markera tydligt de källarförråd som är i användning. På källarförrådsdörren ska finnas namnet på hyresgästen som använder det, bostadens adress och det pågående årets årtal. På det här sättet hindras att källarförråden så småningom fylls av till exempel föregående hyresgästers överblivna skräp. Om en omarkerad dörr inte markeras ens efter en påminnelse kan servicebolaget tömma förrådet och kasta bort sakerna som har förvarats där.

Invånarrådet i var och en av fastigheterna kan själv bestämma hurdant system som används gällande reservering av bastur och bastuturer i huset. Bostadskontoret hjälper vid behov med bastuturernas praktiska arrangemang. Bilplatsavgifterna hålls oförändrade.

Boendesakkunnig Jaakko Koivula (fornamn.efternamn@ayy.fi, 050 520 9444) ger tilläggsinformation och svarar på frågor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *