Veckorapport 4/2013

Detta är AUS:s veckorapport 4/2013

AUS:s tredje årsfest firas nästa veckas lördag 2.2. Anmäl dig med och fira senast denna veckas söndag 27.1 på adressen vuosijuhlat. fi.

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS:s 3:e årsfest 2-3.2
  3. Kom och hänga ihop med oss 24.1
  4. Kom med på intressentgruppsworkshop för campusbrainstorming 29.1
  5. TTER:s första ansökningsrunda för år 2013, DL sön. 3.2
  6. Motionera tillsammans – sök till kamratinstruktör för att röra på dig och andra
  7. Studiepsykologernas stressa smart workshop
  8. AIESEC Aalto welcomes applications for team member positions starting 2013
  9. Contact Forum – rekryteringsmässa på Kabelfabriken 24.1.2013
  10. EntreMill – ett arbetslivsbaserat karriärträningsprogram för högskolestuderande! Ansökning på gång NU!
  11. Toppensommar vid ett toppuniversitet: Igen söks utmärkta studerande till sommarskola vid Stanford universitet
  12. Bidrag ur Stiftelsen för teknikens främjande år 2013
  13. Urpremiär av Kårspexet 12/13 – ”Vid gränsen” äger rum i Finland den 02.02.2013!
  14. Öppnandet av ADD Café mån. 28.1 kl. 12.00
  15. Aalto Aikikais aikidouppvisning mån. 28.1. Grundkurs för nybörjare börjar 31.1
  16. PSK Kuplas grundkurs i dykning och dykningsprovning 2013

1. Händer i veckan och nästa vecka

VECKA 4

VECKA 5

2. AUS:s 3:e årsfest 2-3.2

Fira studentkårens tre år i toppenstämning på lördagen 2.2 i Tapahtimatalo Bank! Det kommer att bli en trerätters middag inklusive tal, musikuppträdanden, stand-up, ballongkonstnär och glad efterfest. Kvällens dresscode är cocktail. På söndagen 3.2 avnjuts årsfestens brunch på Design Factory från och med kl. 12. Till brunchen finns busstransport.

Anmälning och tilläggsinformation om festen finns på adressen vuosijuhlat.fi och på Facebook.

Biljetter till efterfesten kommer skilt till försäljning vecka 4.

3. Kom och hänga ihop med oss 24.1

AUS ordnar fyra umgängeskvällar i Otnäs under våren. Tillställningarna är gratis och öppna för alla och man behöver inte anmäla sig på förhand. Många kommer till umgängeskvällar ensam eller för första gången så du behöver inte heller fundera på om du redan känner någon som brukar vara där. Du kan titta in eller stanna hela kvällen. Den första umgängeskvällen ordnas på torsdagen 24.1 kl. 18-22 i Otnäs i OK20 lilla sidan på adressen Otsvängen 20. Under kvällen bjuds det på smått tilltugg. Välkommen att umgås! Tilläggsinformation sopo@ayy.fi.

4. Kom med på intressentgruppsworkshop för campusbrainstorming 29.1

På workshopen finns korta, upplinjerande och informativa impuls-presentationer och workshoparbetande där man fördjupar och utvidgar speciellt de teman som beskrivs nedan. Temana har förberetts för workshopen och andra årgärder under hösten 2012. Arbetet sker som ledd Learning Cafe-aktigt bordsgrupparbete.

Tillställningen ordnas på tisdagen 29.1 i Dipoli från och med kl. 8:30

Tilläggsinformation och anmälningsinstruktioner hittar du här.

5. TTER:s första ansökningsrunda för år 2013, DL sön. 3.2

TTER:s första ansökningsrunda för år 2013 har öppnats! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och samfund som är verksamma inom AUS. TTER stöder verksamhet som strävar mot stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

Man kan ansöka om bidrag från TTER på två sätt: genom ansökningsrundorna som ordnas ca tre gånger om året och genom den fortlöpande ansökningen som är öppen under terminerna. Genom den fortlöpande ansökningen kan du ansöka om bidrag på högst 1000 €, medan storleken på projektbidragen i de egentliga ansökningsrundorna inte är begränsade.

Ansökningstiden går ut söndagen 3.2.2013 kl. 23.59. Anvisningarna för hur man fyller i blanketten och vilka bilagor som behövs till den finns på fondens nätsidor på adressen tter.ayy.fi. Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Ansökningstiderna för alla ansökningsrundor våren 2013 och annan tilläggsinformation hittar du på TTER:s nätsidor. Kolla även Facebook-sidorna på adressen www.facebook.com/tterahasto.

6. Motionera tillsammans – sök till kamratinstruktör för att röra på dig och andra

AUS, UniSport och SHVS erbjuder dig chansen att få nya typer av studentupplevelser. I månadsskiftet februari-mars börjar det en grupp i Otnäs vars målsättning är att aktivera till rörelse de studerande som upplever att motionera ensam är utmanande eller som inte får den sociala kontakten som de önskar sig via sin nuvarande hobby. Kursens tyngdpunkt är i uppkomsten och förstärkandet av sociala kontakter vid sidan av rolig motion. Nu söker vi 4-6 kamratinstruktioner för denna grupp bland Aalto-universitetets studerande.

Kamratinstruktören sammanträder en gång i veckan med sin grupp för att test på roliga nya eller redan lite mer bekanta grenar. Kamratinstruktören behöver inte ha erfarenhet av att vara idrottsinstruktör utan iver att lära sig nya saker och för grupphandledning räcker. Kamratinstruktören skolas till uppgiften före kursen börjar. Skolningen räcker sammanlagt ca 6 timmar (3 x 2h). Grupperna börjar sin verksamhet i månadsskiftet februari-mars och sammanträder 10 gånger under våren enligt överenskommen tidtabell. UniSport erbjuder tjänster gratis till gruppens förfogande. För sitt fullödiga deltagande får kamratinstruktörerna ett gratis periodkort för ett år till UniSport.

Skicka in en fritt formulerad ansökan senast 23.1.2013 via e-post till adressen liikunta@ayy.fi. Berätta i ansökan om dig själv, varför du vill bli en kamratinstruktör och vad du förväntar dig av uppgiften. Valet meddelas via e-post senast 30.1.2013. Att delta i skolningen är en förutsättning för att bli vald.

Tilläggsinformation av Heidi Heiskanen från adressen liikunta@ayy.fi

7. Studiepsykologernas stressa smart workshop

Lär dig hantera din stress genom att delta i fyra workshops om stresshantering

Målsättningen är att stödja välbefinnandet och att bidra till att identifiera lämpliga sätt att bemöta stress. Gruppen tränar metoder för stresshantering, tidshantering och avslappning. Arbetssättet består av diskussioner och övningar i grupp. Workshopen hålls på svenska och riktar sig till studerande från Hanken och Aalto-universitetet. Som gruppledare fungerar studiepsykologerna Minna Nevala och Susanne Tiihonen.

Tidpunkt: fre 1.2. to 7.2. fre 15.2. och fre 22.2.2013 klo 10-12 vid Svenska Handelshögskolan, Arcadiagatan 22, rum 303

Anmälning och tilläggsinformation: opintopsykologi(at)aalto.fi eller 0403538112 (Minna Nevala)

8. AIESEC Aalto welcomes applications for team member positions starting 2013

You will be part of the world’s largest student run organization and will have a chance to make a positive impact on society! AIESEC provides its members with a unique practical leadership experience, which is much appreciated by employers nowadays! You will be able to apply your theoretical knowledge in practice and develop your business negotiation skills, communication skills, sales skills, project management skills, etc. Through working with various real-life companies and organizations with an international team of students, in a supportive environment. And last, but not least, you will meet a lot of cool people and make some great friends for life!

Joining is simple. Fill in the form here.

We will get in touch with you regarding the exact selection procedure. If you have any questions, please feel free to contact us at aalto@aiesec.fi or +358 41 708 2411.

9. Contact Forum – rekryteringsmässa på Kabelfabriken 24.1.2013

Det tvärvetenskapliga studentföretaget CF-Opiskelijamessut Oy arrangerar den största endags-rekryteringsmässan för universitetsstuderande i vårt land på torsdagen 24.1.2013 kl. 10-17 på Kabelfabriken i Helsingfors. Evenemanget har årligen fört samman cirka 70-90 företag och 5 000 studerande. Evenemanget är gratis.

Förutom de fascinerande mötena med företagsrepresentanter kan du i år öva på dina problemlösningsfärdigheter. Vi har nämligen lanserat en Case-klinik vid sidan av den superpopulära CV-kliniken. Du kan även ta ett foto på dig till ditt CV hos en proffsfotograf till ett jätteförmånligt pris.

Det är inte heller frågan om enbart en s.k. ”godis och penna” – mässa. Man har även blivit fått jobb direkt på mässan. Även offentligt kända talare är med och höjer stämningen på mässan. Sådana är bland annat riksdagsledamot Mikael Jungner och VD:n för Finlands näringsliv Jyri Häkämies. Mässbesökarna underhålls av stand up-komiker Tomi Haustola.

Gratisbussar kör dig behändigt dit från vart och ett av campusområdena. Tilläggsinformation om mässan och de företag som deltar finns på våra sidor www.contactforum.fi. På sidorna finns även platsannonser.

10. EntreMill – ett arbetslivsbaserat karriärträningsprogram för högskolestuderande! Ansökning på gång NU!

EntreMill är ett karriärträningsprogram kopplat till arbetslivet och i vilket det ingår träning, handledning och konsultation kombinerat med inlärning på arbete som sker som företagsarbete och/eller att bearbeta en egen företagsidé. Skolningen grundar sig på åtgärder som främjar en effektiv sysselsättning och att utveckla de arbetslivsfärdigheter som man inte lär sig i skolan. Träningsprogrammet passar bra för studerande eftersom man kan studera vid sidan av det, göra lärdomsprov eller arbeta på deltid. Träningsprogrammet är menat för ivriga och motiverade studerande som avlägger en högskoleexamen och studerande som börjar bli färdiga (YH/universitet) eller nyutexaminerade som vill få sparrning i övergången till arbetslivet och utvecklingen av arbetslivsfärdigheter.

Träningsprogrammet är gratis för de valda studerandena!

Tilläggsinformation och ansökningsinstruktioner finns här.

Utnyttja nu den unika möjligheten och ansök senast 3.2.2013!

11. Toppensommar vid ett toppuniversitet: Igen söks utmärkta studerande till sommarskola vid Stanford universitet

Nu har Du som studerande vid Aalto-universitetet (i slutet av kandidatskedet och i början av magisterskedet) igen möjlighet att ansöka till sommarskolan (Stanford Summer International Honors Program SSIHP) som ordnas av Stanford universitet 22.6 – 18.8.2013 i Kalifornien. Aalto-universitetet i samarbete med sommarskolan vid Stanford universitet stöder högst sex aaltostuderandes studier med fullt stipendium. Ansökningsinstruktioner.

12. Bidrag ur Stiftelsen för teknikens främjande år 2013

Ansökningstiden för bidrag ur Stiftelsen för teknikens främjande (TES) för år 2013 börjar 11.1.2013 och går ut 10.2.2013. Tilläggsinformation om sökningen kan fås från stiftelsens nätsidor www.tekniikanedistamisaatio.fi

Stiftelsen beviljar bidrag för teknisk forskningsverksamhet, främst för doktorandstudier och förskarstudier. Stiftelsen vill uppmuntra de finska studerandenas internationalisering och studier utomlands. Stiftelsen beviljar bidrag även utländska forskarstuderanden som arbetar vid ett finskt universitet.

 13. Urpremiär av Kårspexet 12/13 – ”Vid gränsen” äger rum i Finland den 02.02.2013!

Den 02.02 kl. 16.00 smäller det i Sellosalen, då Kårspexet 12/13 sätter upp sin första föreställning av ”Vid Gränsen – eller vikten av att pricksäkert signalera sin mening”. Missa inte denna urpremiär, utan köp din biljett nu genom att maila karspexbiljetter@teknolog.fi eller kom och besök vår försäljningskiosk på TF måndagar, onsdagar och torsdagar från och med den 14.01.

Biljetter 15/25€ , nachspex på TF 18€.

Mera info.

 14. Öppnandet av ADD Café mån. 28.1 kl. 12.00

I Otnäs öppnas ett nytt och högklassigt espressocafé ADD Café på måndagen 28.1 kl.12.00. Caféet är det första i sitt lag i området och unik är även arbetskraften vilken består av Aalto-studerande. Caféet har som målsättning att vara en länk mellan studerande, professorer och besökare samt att vara med och höja cafékulturen på campuset.

Caféet är beläget i en personlig omgivning i aulan av det nya Aalto Digital Design Laboratory på adressen Strömkarlsvägen 4G (innergården), Esbo. Caféet är öppet på vardagar kl. 8.00-18.00.

Öppningserbjudande: en euro för espresso!

15. Aalto Aikikais aikidouppvisning mån. 28.1. Grundkurs för nybörjare börjar 31.1

Aalto Aikikai arrangerar en aikidouppvisning på måndagen 28.1 i tatamisalen på Bistervägen 5 A. Grundkursträningar för nybörjare börjar på torsdagen 31.1 kl. 17.00. Tilläggsinformation finns på föreningens hemsidor: www.aaltoaikikai.ayy.fi

16. PSK Kuplas grundkurs i dykning och dykningsprovning 2013

Info-föreläsningen för vårens kurs ordnas på tisdagen 5.2.2013 kl. 17.30 i Aalto-universitetets byggnad för Byggnads- och miljöteknik på adressen Byggarplatsen 4 A. I samband med kursstarten tis. 5.2 ordnar vi även dykningsprovning. På evenemanget får du grundinformation om dykning som hobby och får prova på dykning i en simbassäng under ledning av en erfaren instruktör. Efter provningen hinner du ännu med på vårens kurs om du så vill.

Kursen och dykningsprovningen ordnas bara på finska.

Tilläggsinformation (på finska)

Kursens nätsidor har öppnats här.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *