Föreningsrapport 2/2013

Det här är AUS:s föreningsrapport 2/2013. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

I denna veckas föreningsrapport

  1. Praxis för AUS:s utrymmesreserveringar blir lättare
  2. Sök med i AUS:s regelkommitté senast 6.2
  3. Otax’ huvudadministratörsanmälan bör göras senast 28.3
  4. Föreningsguiden delas ut vid centralbyrån och på nätet
  5. Aalto Aikikai arrangerar aikidouppvisning mån. 28.1 kl. 17.00 och tar emot nybörjare till grundkursen
  6. Polijazz’ vårtermin börjar!
  7. Polyteknikkojen ilmailukerhos teorikurs om segelflygning

1. PRAXIS FÖR AUS:S UTRYMMESRESERVERINGAR BLIR LÄTTARE

Reserveringsläget för AUS:s alla utrymmen och paketbil kan nuförtiden kollas på nätet. De realtida blanketterna finns på adressen ayy.fi/uthyrning-av-lokaler. Även begäran om utrymmesreservering kan göras med en elektronisk blankett på adressen https://lomake.ayy.fi/hallinto/tilavarauspyynto/. För tillfället finns båda blanketterna tyvärr endast på finska.

Med dessa förnyelser försöker man betjäna AUS:s medlemmar och studentorganisationer ännu bättre och minska på servicebyråns arbetsmängd. Kommentarer och utvecklingsförslag till förnyelserna kan du skicka till producent Tuomas Saloniemi (tuomas.saloniemi@ayy.fi, tel. 050 520 9435)

Förhandsreserveringstillfället av utrymmen för hösten (dvs. den s.k. lokalhamstringen, fi. tilakähmyt) ordnas som det nu ser ut på torsdagen den 16 maj 2013. AUS informerar om lokalhamstringen närmare tillställningen.

2. SÖK MED I AUS:S REGELKOMMITTÉ SENAST 6.2

Är du intresserad av föreningslagen och speciellt studentkårens och studentföreningarnas stadgefrågor? Kom med i AUS:s regelkommitté! Regelkommittén övervakar och utvecklar studentkårens stadgar och hjälper föreningar vid AUS med stadgetekniska frågor. Regelkommittén har bland annat skrivit modellstadgarna som erbjuds till föreningar. Enligt Finlands föreningslag bör föreningarnas officiella stadgar vara på finska och på grund av detta är regelkommitténs arbetsspråk finska.

Regelkommitténs verksamhetsperiod varar ett kalenderår och kommittémedlemmarna utnämns av AUS:s styrelse.

Ansökningstiden är 23.1. – 6.2.2013. Ansök med på adressen https://lomake.ayy.fi/rekry/saantotoimikunta-stadgekommitten-regulation-committee/.

3. OTAX’ HUVUDADMINISTRATÖRSANMÄLAN BÖR GÖRAS SENAST 28.3

Otax är en av AUS upprätthållen webhotelltjänst för föreningar. Tilläggsinformation om tjänsten finns på adressen ayy.fi/otax-www-tjanster. Om er förening använder Otax, ta i beaktande att Otax’ huvudadministratörsanmälan bör göras senast 28.3. För de kontons del för vilka anmälan inte har gjorts låses inloggningsuppgifterna 1.4. En månad efter detta stängs även de nätsidor som finns på kontot.

Uppdatera alltså PHP-applikationerna som körs på Otax till nyaste versionerna och fyll sedan i administratörsanmälan. Kom ihåg att nämna vilka program och versioner som körs. Städa också undan överlopps SSH-nycklar från .ssh/authorized_keys -filen.

Anmälan kan göras på adressen http://yhdistykset.ayy.fi/yllapitajailmoitus/ – Lämna alltså in er anmälan i tid, och gör dem omtänksamt.

4. FÖRENINGSGUIDEN DELAS UT VID CENTRALBYRÅN OCH PÅ NÄTET

AUS publicerade i samband med föreningsskolningarna i december också AUS:s nya föreningsguide. Guiden är menad till föreningarna och det har reserverats ungefär 1 exemplar per förening av den tryckta versionen. Du kan hämta ditt exemplar från AUS:s centralbyrå på adressen Värmemansgränden 2. Alternativt finns exakt samma guide även på nätet på en adress varifrån du själv kan skriva ut den åt dig. På nätet finns även de svensk- och engelskspråkiga versionerna.

5. AALTO AIKIKAI ARRANGERAR AIKIDOUPPVISNING MÅN. 28.1 KL. 17.00 OCH TAR EMOT NYBÖRJARE TILL GRUNDKURSEN

Aalto Aikikai arrangerar en aikidouppvisning på måndagen 28.1 i tatamisalen på Bistervägen 5 A. Grundkursträningar för nybörjare börjar på torsdagen 31.1 kl. 17.00. Tilläggsinformation finns på föreningens hemsidor: www.aaltoaikikai.ayy.fi.

6. POLIJAZZ’ VÅRTERMIN BÖRJAR!

Polijazz’ veckopass börjar 24.1.2013 och fortsätter fram till vappenveckan. Du kan bra komma med även mitt i säsongen. Som en ny gren bland de regelbundna veckopassen finns HOUSE som hör till streetdanser (börjar undantagsvis först i mars).  Tidtabell för vårens regelbundna veckopass är följande:

  • GRUNDERNA I MODERN DANS på torsdagar kl. 16.30-17.45 / Lärare Sini Heinonen
  • FORTSÄTTNING I MODERN DANS på torsdagar kl. 17.45-19.00 / Lärare Sini Heinonen
  • BREAKDANCE på torsdagar kl. 19.00-20.15 / Lärare Tuomo Tapanila
  • HOUSE på måndagar 16:30-18:00 / Lärare Helena Taylor Obs! Passen börjar först 4.3.2013

Polijazz arrangerar även kortkurser i olika grenar längs våren (grenar som bl.a. VOGUING, DANSIMPROVISATION, LYRICAL JAZZ, STREET och SALSA). Den första kortkursen/dansworkshopen arrangeras redan i början av februari med Voguing som gren! Närmare information om kursen och dess tidtabell kommer senare.

Tilläggsinformation och anmälan:

Välkommen och dansa!

7. POLYTEKNIKKOJEN ILMAILUKERHOS TEORIKURS OM SEGELFLYGNING

Polyteknikkojen Ilmailukerho ry arrangerar en teorikurs i segelflygning. Teorikursen hålls enligt den preliminära tidtabellen i februari-mars på mån. och ons. kvällar samt under ett par veckoslut. Teorikursen kostar 200 e inklusive material och undervisning. Flygning får man öva på sommaren i Räyskälä. Kursens öppningstillfälle hålls på torsdagen 31.1 18:00 i Otnäs i klubbutrymmet Murju (Bistervägen 7A).

VILL DU FÅ MED DIN NYHET I FÖRENINGSRAPPORTEN?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *