Veckorapport 5/2013

Detta är AUS:s veckorapport 5/2013

Nästa veckoslut firas AUS:s tredje årsfest. Även om du inte skulle delta i middagen, ta del av festyran genom att komma på årsfestens efterfest eller på brunchen på söndag morgon. Tilläggsinformation på adressen www.vuosijuhlat.fi.

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS söker generalsekreterare
  3. Annaleena Kuronen blev chefredaktör för studenttidningen Aino
  4. Sök till studentkårens centralvalnämnd
  5. Nycklar till AUS:s bostäder från Tölö även i februari och mars
  6. AYY Shop förfrågan
  7. EFTERFEST för AUS:s årsfest
  8. TTER:s första ansökningsrunda för år 2013, DL sön. 3.2
  9. Aalto in Africa
  10. Specialerbjudande för studerande av Espoon Blues
  11. Deltag i en karriär- och utbildningsundersökning och vinn fina priser!
  12. Lyckades designhuvudstadsåret med sina målsättningar – delta i påverkningsbedömningen och vinn ett bokpris
  13. ESN Aalto: Erasmus in School Info Session
  14. Studerandenas insamlingsjippo för Gemensamt ansvar i Helsingfors centrum 6.2
  15. Stand-up komik i Smökki
  16. Fastlagsjippo 12.2 @Ullis
  17. Biobränsledagen 8.2 på Design Factory

1. Händer i veckan och nästa vecka

VECKA 5

VECKA 6

2. AUS söker generalsekreterare

Aalto-universitetets studentkår (AUS) har cirka 15 000 studentmedlemmar. AUS sysselsätter över 50 fastanställda arbetstagare och flera tiotal frivilliga aktörer. Inom AUS fungerar cirka 200 föreningar. Tyngdpunkterna i studentkårens verksamhet är stark intressebevakning och serviceverksamhet. Dessutom erbjuder studentkåren hem till cirka 3000 av sina medlemmar i sina fastigheter. AUS:s egendom är cirka 150 miljoner euro och den årliga omsättningen är cirka 15 miljoner euro.

Vi söker GENERALSEKRETERARE

till heltidsanställning för perioden 1.9.2013 – 31.8.2016.

Generalsekreterarens uppgift är att fungera som förman för det ideella sekretariatet och som länk mellan studentkårens olika aktörer. Generalsekreteraren deltar i AUS:s ekonomiförvaltning samt i styrelsens, delegationens och ekonomiutskottets möten och verksamhet. Verksamhetens planering och dess kontinuerliga utveckling har en stor roll i det dagliga arbetet. Till generalsekreterarens uppgifter hör som central del även arbete i intressentgrupper och att representera studentkåren.

Vi förutsätter:

  • Kännedom av studentkårs-/organisationsverksamhet
  • Kännedom av ekonomiförvaltning
  • Förmanskunskaper
  • Bra stresstålighet
  • Akademiska studier
  • Flytande kunskaper i finska samt kunskaper i svenska och engelska

Vi ser som meriterande:

  • Förmanserfarenhet
  • Kännedom om AUS och Aalto-universitetet
  • Akademisk examen
  • Spelöga

Vi erbjuder dig en mångsidig och inspirerande arbetsplats och en unik utkiksplats över byggandet av Aalto-universitetets studentkår och Otnäs campusområde. Generalsekreterarens tjänst erbjuder mångsidiga utmaningar, ett brett verksamhetsfält samt en konkurrenskraftig lön. Den livliga och inspirerande omgivningen på vårt kontor skapas av studentkårens aktiva volontärer och toppkunniga sakkunniga. Under din anställning är du berättigad att bo i AUS:s lägenheter. I tjänsten ingår en inskolningsperiod med lön i mån av möjlighet från och med i början av maj.

Ansökningar med cv och löneönskemål skickas till Teemu Halme, sekreteraren för arbetsgruppen utsedd av AUS:s delegation för att förbereda valet av generalsekreterare, senast 22.2.2013 kl.12.00 till adressen teemu.halme@ayy.fi. Ansökningarna bekräftas som mottagna. Ansökningarna behandlas konfidentiellt av arbetsgruppen för valet av generalsekreterare. Intervjuerna ordnas vecka 10-11. Arbetsgruppen ger förslag på den lämpligaste personen på basis av intervjuerna till AUS:s delegation som gör det slutgiltiga valet av generalsekreterare under april.

Tilläggsinformation om tjänsten kan fås av ordförande för arbetsgruppen för valet av generalsekreterare Martin Aalto (martin.aalto@ayy.fi, 050 342 4360) eller av sekreterare Teemu Halme (teemu.halme@ayy.fi, 050 512 5852).

3. Annaleena Kuronen blev chefredaktör för studenttidningen Aino

Ekonomie kandidat Annaleena Kuronen har valts som Ainos nya chefredaktör till Aalto-universitetets studentkår. Chefredaktören ansvarar för tidningens innehåll och fungerar som redaktionens förman. Kuronen börjar i sin tjänst i februari. Tidigare har Kuronen fungerat bland annat som chefredaktör för tidningen Kylteri och assistent på tidningen Aino.

Studenttidningen Aino är AUS:s tidning som kommer ut fyra gånger i året. Den nya Aino strävar efter att komma ut för första gången under våren 2013.

4. Sök till studentkårens centralvalnämnd

År 2013 är för studentkåren vid sidan av allt annat spännande ett delegationsvalår. I delegationsvalets pulserande hjärta viftas taktpinnen av centralvalnämnden. Är just du intresserad av att göra AUS:s nästa delegationsval till DET bästa och snyggaste?

Ansökningar för centralvalnämnden lämnas in genom en elektronisk blankett på adressen: https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/

Centralvalnämndens medlem får inte kandidera i delegationsvalet 2013.

Centralvalnämnden beslutar bland annat om vallokalerna och förhandsröstningsställen, utnämner valnämnderna, granskar kandidatanmälningar, avtalen om valkoalitioner och –ringar, utför kontrollräkning av rösterna samt övervakar hur valet går överlag.

5. Nycklar till AUS:s bostäder från Tölö även i februari och mars

Nyckeltrafiken för AUS:s bostadsmål i Helsingfors sköts genom servicepunkten i Tölö. Servicepunkten är emellertid stängd på fredagar.

Både i februari och i mars infaller flyttdagen just på en fredag. På grund av detta ordnar AUS en jour till Tölö servicepunkt på flyttdagen i februari och mars. Nycklarna sköts normalt från servicepunkten i Tölö och man behöver inte skilt komma överens om dem. Återlämna eller kom efter din nyckel 1.2 och 1.3 alltså bara från servicepunkten i Tölö. Bostadskontoret i Otnäs kan INTE ta emot nycklar till bostadsmål i Helsingfors så att inte den nya och den gamla hyresgästen går i kors och man blir utan nycklar.

Nyckeljouren är på plats på flyttningsdagarna enligt Tölö servicepunkts normala öppettider kl. 10:30 – 14:30.

6. AYY Shop förfrågan

Är du intresserad av Aalto-studerandenas egna nya universitetsmunkjackor? Eller vill du framföra ditt önskemål om AUS:s eller Aaltos kommande märkesproduktsutbud?

Förfrågan angående utbudet i AYY Shop som öppnas på våren är nu öppen. Genom att svara på förfrågan hjälper du till att utveckla AYY Shops utbud för att bättre motsvara hela studentkårens preferenser och önskemål. Du kan även skicka in ditt eget förslag om universitetsmunkjackor till adressen verkkokauppa@ayy.fi. Den bästa idén vinner biobiljetter!

Dessutom utlottas mellan alla deltagare tre stycken biobiljettspaket á 2 stycken. Förfrågan är på engelska.

Förfrågan hittas här.

7. EFTERFEST för AUS:s årsfest

Aalto-universitetets studentkår firar sina tre år på lördagen 2.2 på många olika sätt. Först åtnjuts den eleganta festmiddagen men när kvällen övergår till natt är det dags att dra i gång festen och starta EFTERFESTEN.

Till årsfestens efterfest är alla myndiga välkomna att glädja sig. Dörrarna till efterfestplatsen i Tapahtumatalo Bank (Unionsgatan 20, Helsingfors) öppnas kl. 22:30, och inträdet kostar 5 euro. Med kommer det att vara såväl toppen-dj:ar som även ett ultimat cover-bänd. Mera glädje kan man få bl.a. från champagnebaren och en mekanisk oxe utan att glömma andra möjligheter att leva om.

Efterfestens galna partystämning sköts av:

  • 21:45 – DJ Jerome (Aalto Lunch Beat)
  • 22:50 – Fucking Magnets, How Do They Work? (Teekkarispeksi)
  • 23:10 – DJ Pluris (HeavyWeight, SpinFM)
  • 00:30 – Fucking Magnets, How Do They Work?
  • 01:10 – DJ Diglet

Tilläggsinformation och biljetter på adressen www.vuosijuhlat.fi

Biljetter säljs även på förhand i skolorna följande dagar kl. 11-13:

  • Otnäs: mån. 28.1, ons.-fre. 30.1-1.2
  • Tölö: mån. 28.1, ons. 30.1, fre. 1.2 samt i Club Lagoon tors. 31.1
  • Arabia: tis.-fre. 29.1-1.2

8. TTER:s första ansökningsrunda för år 2013, DL sön. 3.2

TTER:s första ansökningsrunda för år 2013 har öppnats! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och samfund som är verksamma inom AUS. TTER stöder verksamhet som strävar mot stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

Man kan ansöka om bidrag från TTER på två sätt: genom ansökningsrundorna som ordnas ca tre gånger om året och genom den fortlöpande ansökningen som är öppen under terminerna. Genom den fortlöpande ansökningen kan du ansöka om bidrag på högst 1000 €, medan storleken på projektbidragen i de egentliga ansökningsrundorna inte är begränsade.

Ansökningstiden går ut söndagen 3.2.2013 kl. 23.59. Anvisningarna för hur man fyller i blanketten och vilka bilagor som behövs till den finns på fondens nätsidor på adressen tter.ayy.fi. Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Ansökningstiderna för alla ansökningsrundor våren 2013 och annan tilläggsinformation hittar du på TTER:s nätsidor. Kolla även Facebook-sidorna på adressen www.facebook.com/tterahasto.

9. Aalto in Africa

Aalto in Africa är ett studentlett innovationsprojekt som erbjuder en oförglömlig inlärningsupplevelse för 50 Aalto-studerande. Vi reser genom Zambia till Sydafrika, Kapstaden som vår destination. Vårt syfte är att lära oss från det lokala samfundet genom att göra saker tillsammans.

Det första öppna informationstillfället ordnas på onsdagen 30.1 kl. 18:00 på Design Factory. Kom och hör mera om våra planer och berätta hur du skulle vilja delta i verkställandet av denna unika inlärningsupplevelse!

Ansökningstiden för deltagare är öppen 6-25.2.2013. Tilläggsinformation hittar du på http://aaltoinafrica.com och på våra Facebook-sidor.

10. Specialerbjudande för studerande av Espoon Blues

Ishockeyföreningen Espoon Blues bjuder in Aalto-universitetets studerande till matchen Blues-Ilves som spelas på Barona Arena på fredagen 1.2 till det billiga priset 9€. Matchpaketet innehåller matchbiljett, mugg med knackkorvar som HK bjuder på och för de 400 första studerandena en gratis öl-/ciderstop som Koff bjuder på. Efter matchen har de 100 första en möjlighet att få åka gratis med en buss till Helsingfors centrum. Kvällens program är följande:

  • 16.30 samling vid Club ingången
  • 16.45 mat och drycker i Blue Zone restaurangen
  • 17.15 Espoon Blues videohälsning från mediakuben
  • 17.30-18.30 nätverkning mellan högskolestuderande. På plats finns även representanter förEspoon Blues.

Anmälan senast på onsdagen 30.1 kl. 16.00 https://lomake.ayy.fi/liikunta/blues-ilves/. Försenade anmälningar tas inte i beaktande. Tilläggsinformation av Heidi Heiskanen (heidi.heiskanen@ayy.fi) eller via telefon 050-520 9418.

11. Delta i en karriär- och utbildningsundersökning och vinn fina priser!

Välkommen till den årliga studentenkät trendence Graduate Barometer Europe 2013 – Finland Edition! Undersökningen utförs online och går snabbt och lätt att fylla i. För att delta, vänligen klicka här: www.trendence-gradbarometer.eu

Du kommer att få svara på frågor om hur nöjd du är med dina studier och vad du förväntar dig av din framtida karriär. Undersökningen kommer att visa skillnader och likheter mellan vad studenter i hela Europa värderar.

När du har avslutat undersökningen kan du jämföra dina svar med genomsnitten hos andra europeiska studenter. Dessutom har du chans att vinna ett av följande priser:

  • 5 x tillgodocheckar på Amazon värda €500 styck
  • 10 x tillgodocheckar på Amazon värda €200 styck

Denna undersökning genomförs i samarbete med vår undersökningspartner trendence Institut. Vi försäkrar att dina svar kommer att behandlas anonymt och att din information kommer att skyddas enligt lag.

12. Lyckades designhuvudstadsåret med sina målsättningar – delta i påverkningsbedömningen och vinn ett bokpris

World Design Capital Helsinki 2012 –året strävade efter att främja och stöda designens kulturella, sociala och ekonomiska utnyttjande. Målsättningen var bland annat att erbjuda olika möjligheter med hjälp av vilka stadsbor kan delta i utvecklingen av den egna omgivningen. Studerandes deltagande i planeringen av omgivningen och situationer och behov som rör studerande var en att de centrala målsättningarna under designhuvudstadsåret.

Hur lyckades designhuvudstadsåret enligt din åsikt? Förfrågan är öppen 14.1–3.2. Att svara på förfrågan tar cirka 5 minuter. Bland dem som svarar utlottas ett Aalto ARTS Books presentkort (värde 40 euro) samt 5 st. WDC-årets jubileums-CD.

Tack för dina svar!

Länk till förfrågan.

Tilläggsinformation: Krista Kinnunen, Högskolan för konst, design och arkitektur, krista.kinnunen@aalto.fi, 050 341 2256.

13. ESN Aalto: Erasmus in School Info Session

Exchange students, let’s make your time in Finland more meaningful than alcohol & parties! Come to our info session for Erasmus in School project where you could travel to schools in Finland and present about your home countries. There are many MOVIE TICKETS as thankful gifts for your participation. We and the tickets will be waiting at 17.00 Thursday 7th Feb 2013 Engine Room, Aalto Design Factory, Betonimiehenkuja 5, 02150 Espoo, Finland

14. Studerandenas insamlingsjippo för Gemensamt ansvar i Helsingfors centrum 6.2

Studerandenas insamlingsjippo för Gemensamt ansvar i Helsingfors centrum 6.2.2013 kl. 11−18. Kom och samla in pengar med insamlingsbössor ensam, med en vän eller i ett större gäng för en timme eller två och du hjälper ensamma gamlingar i Finland och Kambodja.

  • Sök en väst och en insamlingsbössa från Kampens kapell på Narinken. Ta med ID. Insamlingsbössornas utdelningspunkt är öppen kl. 11–17.
  • Det bjuds på varm saft och smått tilltugg.
  • Insamlare får gratis inträde till Circus.

Kvällsfesten från och med kl. 22.00 i The Circus (Salomonsgatan 1−3). Med studiekort inträde till Gemensamt Ansvar 6,5 €. För andra 10 €. Insamlarna kommer in gratis. Läs mer om festen!  Följ evenemanget på Facebook.

15. Stand-up komik i Smökki

I Otnäs börjar nu igen efter en kreativ paus en Stand Up-club. Scenen för evenemangen är Servin Mökki och det kommer att hållas fyra kvällar under vilka det varje gång uppträder fyra komiker, den ena bättre än den andra. Komikmannen Ferrix Hovi är värd för kvällarna.

Showernas datum är följande:

  • Tors. 31.1
  • Tors. 21.2
  • Tors. 19.3
  • Tors. 4.4

Biljetter säljs i AUS:s sekretariat i Otnäs (Otsvängen 11) till priset av 8€ och vid dörren 9€ – bägge med kontanter. Dessutom säljs seriebiljetter till evenemanget på nätet.

Tilläggsinformation:

16. Fastlagsjippo 12.2 @Ullis

På fastlagstisdagen den 12.2. är det dags att gräva fram pulkor och andra utförsåkningsredskap ur gömmorna och ta sig till Brunnsparken, där studenterna i huvudstadsregionen ordnar sitt traditionella fastlagsjippo.

I centrum för evenemanget står den legendariska backtävlingen, där det avgörs vem som har det tuffaste, roligaste och snabbaste backåkningsredskapet i stan. Vinnarna får både ära, berömmelse och fina priser. Har ditt backåkningsredskap det som behövs för att vinna tävlingen? Anmäl ditt lag med i tävlingen i www.laskiaisrieha.fi eller på plats i Brunnsparken! Anmälningar tas emot t.o.m. kl. 14 på fastlagstisdag.

Det finns förstås rejält med plats också för dem som bara vill åka utför på egen hand. Dessutom väntas program av olika slag och musik. Stämningen i Ulrikasborg är som häftigast kl. 13-17. Så klä dig varmt, ta pulkan under armen och kom med för att njuta av uteliv och god stämning i ett tvärvetenskapligt sällskap! Efteråt kan du värma dig på Gravitaatio!

Mera information av Gravitaatio hittar du här. För mer info följ denna länk.

Ännu några frågor? Skicka email till: info@laskiaisrieha.fi

P.S. Du håller väl backen ren och städar bort skräp som hamnat i naturen. Tack

17. Biobränsledagen 8.2 på Design Factory

Biobränsledagen är en seminarietillställning arrangerad av Kemistikilta, Träförädlargillet och Prosessiteknillinen Kerho, där branschens ledande företag presenterar sin specialkompetens och sina nyaste projekt rörande biobränsle. Av företagen är åtminstone VTT, UPM, Vapo och St1 med.

Dagen som består av seminariet och middagen ordnas 8.2.2013 från och med kl. 14 på Aalto-universitetets Design Factory (Betongblandargränden 5c), i Otnäs. Alla som är intresserade av biobränsle, såväl studerande, personal som alumner, är välkomna till tillställningen.

Anmälan öppnas på tillställningens sidor (http://www.kemistikilta.fi/biopolttoainepaiva) 23.1.2013 kl. 12.00 och stängs 3.2.2013 kl. 12.00. Tillställningen kostar 5 euro. Det lönar sig att vara snabb eftersom det har reserverats 25 platser för personalen och för andra studerande än de som är med i arrangörsgillena. Det bjuds på intressant information, mat, dricka och nätverkning! Mera information om tillställningen uppdateras på dess sidor. Dresscode: Smart&casual. Tillställningen är på finska.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *