Veckorapport 6/2013

Detta är AUS:s veckorapport 6/2013

Fastlagstisdagen närmar sig. Har du redan anmält dig till den akademiska backtävlingen? Tilläggsinformation hittas här. Kom även ihåg att skaffa din biljett till den officiella efterfesten Gravitaatio.

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Aino-tidningen söker redaktionssekreterare och AD
  3. AYY Shop förfrågan
  4. Sök till studentkårens centralvalnämnd
  5. Sök med i AUS:s regelkommitté
  6. Teekkarispeksi presenterar: Agent – Biljettförsäljningen öppnas 6.2
  7. Gravitaatio 2013
  8. Laskiaisrieha 12.2. @Ullis
  9. Svara på undersökningen om arbetsgivarbilden 2013
  10. Delta i en karriär- och utbildningsundersökning och vinn fina priser!
  11. Aaltoes Insights – Open Data @ Startup Sauna Feb 6th. 3 pm on!
  12. ESN Aalto: A bunch of events for ERASMUS students coming this week
  13. AIESEC GLOBE –ANSÖKNINGSTIDEN till volontärarbetsprogrammet har börjat!

1. Händer i veckan och nästa vecka

VECKA 6

VECKA 7

2. Aino-tidningen söker redaktionssekreterare och AD

Studenttidningen Aino rekryterar! Vi söker en redaktionssekreterare och en AD till deltidsanställning (ca 10 h / v). Vi erbjuder en möjlighet att få förnya konceptet av AUS:s tidning i samarbete med chefredaktören. Vi värdesätter tidigare erfarenhet, initiativtagande, förståelse av Ainos målgrupp och förmåga att inspirera andra. Tilläggsinformation: ainolehti.fi eller chefredaktör Annaleena Kuronen (tel. 050 520 9428, fornamn.efternamn@ayy.fi).

3. AYY Shop förfrågan

Är du intresserad av Aalto-studerandenas egna nya universitetsmunkjackor? Eller vill du framföra ditt önskemål om AUS:s eller Aaltos kommande märkesproduktsutbud?

Förfrågan angående utbudet i AYY Shop som öppnas på våren är nu öppen. Genom att svara på förfrågan hjälper du till att utveckla AYY Shops utbud för att bättre motsvara hela studentkårens preferenser och önskemål. Du kan även skicka in ditt eget förslag om universitetsmunkjackor till adressen verkkokauppa@ayy.fi. Den bästa idén vinner biobiljetter!

Dessutom utlottas mellan alla deltagare tre stycken biobiljettspaket á 2 stycken. Förfrågan är på engelska.

Förfrågan hittas här.

4. Sök till studentkårens centralvalnämnd

År 2013 är för studentkåren vid sidan av allt annat spännande ett delegationsvalår. I delegationsvalets pulserande hjärta viftas taktpinnen av centralvalnämnden. Är just du intresserad av att göra AUS:s nästa delegationsval till DET bästa och snyggaste?

Ansökningar för centralvalnämnden lämnas in genom en elektronisk blankett på adressen: https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/

Centralvalnämndens medlem får inte kandidera i delegationsvalet 2013.

Centralvalnämnden beslutar bland annat om vallokalerna och förhandsröstningsställen, utnämner valnämnderna, granskar kandidatanmälningar, avtalen om valkoalitioner och –ringar, utför kontrollräkning av rösterna samt övervakar hur valet går överlag.

5. Sök med i AUS:s regelkommitté

Är du intresserad av föreningslagen och speciellt studentkårens och studentföreningarnas stadgefrågor? Kom med i AUS:s regelkommitté! Regelkommittén övervakar och utvecklar studentkårens stadgar och hjälper föreningar vid AUS med stadgetekniska frågor. Regelkommittén har bland annat skrivit modellstadgarna som erbjuds till föreningar.

Regelkommitténs verksamhetsperiod varar ett kalenderår och kommittémedlemmarna utnämns av AUS:s styrelse.

Ansökningstiden är 23.1. – 6.2.2013. Ansök med här.

6. Teekkarispeksi presenterar: Agent – Biljettförsäljningen öppnas 6.2

Väntans tid är nu över för dig, Teekkarispeksi är här igen! Finlands största studentmusikal presenterar för dig en kylig rysare om agenter, outsourcing av moral och omloppsbanelaser. Kika vad som på riktigt händer bakom järnridån!

Agent som är skapad av över 100 människor är en fullblodig musikal till vilket improvisation ger en rolig sista touch. I detta skådespel behöver du inte bara sitta tyst utan du får vara med och skapa en helkvälls upplevelse.

Köp alltså biljetter och upplev en oförglömlig upplevelse!

Biljetter från adressen – Agera snabbt eftersom de snabbt tar slut!

7. Gravitaatio 2013

Bordet tomt! Gravitaatio är här igen! Den största tvärvetenskapliga festen i början av året flammar upp på fastlagstisdagen 12.2! Gravitaatio som fungerar som den officiella efterfesten för fastlagsfesten (Laskiaisrieha) i Ulrikasborg. Efter bulla och pulkaåkning kom och värm upp dig i The Circus där våra fantastiska uppträdare French Films och Cheek, DJs och karaoke tar hand om stämningen:

Festen i ett nötskal:

  • Vad: Gravitaatio 2013
  • Var: The Circus
  • När: på fastlagstisdagen 12.2
  • Hur: Biljett på förhand 12€. Vid dörren eller från Tiketti 15€
  • Varför: French Films och Cheek! Den största, gladaste och mest tvärvetenskapliga studentfesten i början av året. Du vill inte missa detta!

Biljettförsäljningen öppnas på måndag 4.2. vid Aalto Universitet och Helsingfors universitet och i Tiketti.

Mera information och biljettförsäljningstider hittar du från www.gravitaatio.fi eller från facebook event.

Kolla ut också Laskiaisrieha sidorna www.laskiaisrieha.fi!

8. Laskiaisrieha 12.2. @Ullis

På fastlagstisdagen den 12.2. är det dags att gräva fram pulkor och andra utförsåkningsredskap ur gömmorna och ta sig till Brunnsparken, där studenterna i huvudstadsregionen ordnar sitt traditionella fastlagsjippo.

I centrum för evenemanget står den legendariska backtävlingen, där det avgörs vem som har det tuffaste, roligaste och snabbaste backåkningsredskapet i stan. Vinnarna får både ära, berömmelse och fina priser. Har ditt backåkningsredskap det som behövs för att vinna tävlingen? Anmäl ditt lag med i tävlingen i www.laskiaisrieha.fi eller på plats i Brunnsparken! Anmälningar tas emot t.o.m. kl. 14 på fastlagstisdag.

Det finns förstås rejält med plats också för dem som bara vill åka utför på egen hand. Dessutom väntas program av olika slag och musik. Stämningen i Ulrikasborg är som häftigast kl. 13-17. Så klä dig varmt, ta pulkan under armen och kom med för att njuta av uteliv och god stämning i ett tvärvetenskapligt sällskap! Efteråt kan du värma dig på Gravitaatio!

För mer info följ oss i Facebook.

Ännu några frågor? Skicka email till: info@laskiaisrieha.fi

P.S. Du håller väl backen ren och städar bort skräp som hamnat i naturen. Tack

9. Svara på undersökningen om arbetsgivarbilden 2013

T-Media undersöker i sin undersökning om arbetsgivarbilden 2013 de nyaste trenderna i arbetslivet, dragningskraften av arbetsgivare som är verksamma i Finland samt förväntningar på arbetslivet och arbetsgivare.

Mellan alla som deltar i undersökningen våren 2013 utlottas ett 1000 euros resepresentkort, en iPad och presentkort till presentcard.fi –sidan. Dessutom får du en motivationprofilsbeskrivning baserad på dina svar vilken berättar om din inställning till arbetslivet.

Du kommer till undersökningen genom den nedanstående länken.
http://www.t-media.fi/tutkimus2013/

Att fylla i blanketten tar cirka 20 minuter av din tid.

Du svarar väl på undersökningen senast 17.2!

På frågor angående undersökningen svarar: essi.vesterinen@t-media.fi

10. Delta i en karriär- och utbildningsundersökning och vinn fina priser!

Välkommen till den årliga studentenkät trendence Graduate Barometer Europe 2013 – Finland Edition! Undersökningen utförs online och går snabbt och lätt att fylla i. För att delta, vänligen klicka här: www.trendence-gradbarometer.eu

Du kommer att få svara på frågor om hur nöjd du är med dina studier och vad du förväntar dig av din framtida karriär. Undersökningen kommer att visa skillnader och likheter mellan vad studenter i hela Europa värderar.

När du har avslutat undersökningen kan du jämföra dina svar med genomsnitten hos andra europeiska studenter. Dessutom har du chans att vinna ett av följande priser:

  • 5 x tillgodocheckar på Amazon värda €500 styck
  • 10 x tillgodocheckar på Amazon värda €200 styck

Denna undersökning genomförs i samarbete med vår undersökningspartner trendence Institut. Vi försäkrar att dina svar kommer att behandlas anonymt och att din information kommer att skyddas enligt lag.

11. Aaltoes Insights – Open Data @ Startup Sauna Feb 6th. 3 pm on!

Aaltoes presents a valuable insight into the world of Open Data especially for students and budding entrepreneurs.

Open data is the idea that certain data should be freely available to everyone to use and republish as they wish, without restrictions from copyright, patents or other mechanisms of control. It has a huge potential in all kind of business, but a lot of it is going to waste. Come join us for an inspiring and insightful evening to hear more about the industry. For further information visit our Facebook event and sign in on Eventbrite!

Facebook: Aaltoes Insights – Open Data

12. ESN Aalto: A bunch of events for ERASMUS students coming this week

Exchange students, we have 3 awesome events for you! Check each event’s Facebook page and mark them on your calendars:

So come and take full of your period abroad!

13. AIESEC GLOBE –ANSÖKNINGSTIDEN till volontärarbetsprogrammet har börjat!

I vår har du möjlighet att delta i AIESEC Aaltos internationella volontärarbetsprogram. Denna oförglömliga erfarenhet erbjuder dig en unik kombination att göra meningsfullt arbete i olika sociala projekt, att uppleva den exotiska naturen och kulturen i Latinamerika eller Asien samt att bekanta dig med andra volontärer från runt om i världen. Programmet tar 6-12 veckor. Ansökningstiden tar slut 12.2.2013. Tilläggsinformation om programmet finns på www.aiesec.fi/globe. Du kan även kontakta programmets koordinator genom att skicka e-post till dung.vu@aiesec.net

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *