Veckorapport 7/2013

Detta är AUS:s veckorapport 7/2013

På tisdagen lönar det sig att rota fram pulkorna och peffisarna och rikta sina steg mot Ulrikasborg där det firas studerandenas traditionella fastlagsfest. På kvällen fortsätter festen i Gravitaatio på The Circus! De sista biljetterna säljs på tisdagen vid Ulrikasborg från och med kl. 13:00.

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Aino-tidningen söker redaktionssekreterare och AD
  3. Sök till studentkårens centralvalnämnd senast 12.2
  4. Sök till campus-insatsgruppen
  5. Stöd medborgarinitiativet om grundinkomst och andra medborgarinitiativ
  6. Ansök till ordförande eller medlem i årfestskommittén 2014
  7. EBEC Helsinki 2013
  8. Svara på undersökningen om arbetsgivarbilden 2013
  9. Studiepsykologernas workshopar i februari-mars
  10. Karriärservice informerar
  11. Res gratis med Kutsuplus 14.2.

1. Händer i veckan och nästa vecka

VECKA 7

VECKA 8

2. Aino-tidningen söker redaktionssekreterare och AD

Studenttidningen Aino rekryterar! Vi söker en redaktionssekreterare och en AD till deltidsanställning (ca 10 h / v). Vi erbjuder en möjlighet att få förnya konceptet av AUS:s tidning i samarbete med chefredaktören. Vi värdesätter tidigare erfarenhet, initiativtagande, förståelse av Ainos målgrupp och förmåga att inspirera andra. Tilläggsinformation: ainolehti.fi eller chefredaktör Annaleena Kuronen (tel. 050 520 9428, fornamn.efternamn@ayy.fi). Skicka in din ansökan NU eller senast så att den är framme 15.2 kl. 16:00. Platserna fylls genast när lämpliga personer hittas.

3. Sök till studentkårens centralvalnämnd senast 12.2

År 2013 är för studentkåren vid sidan av allt annat spännande ett delegationsvalår. I delegationsvalets pulserande hjärta viftas taktpinnen av centralvalnämnden. Är just du intresserad av att göra AUS:s nästa delegationsval till DET bästa och snyggaste?

Ansökningstiden till centralvalnämnden har fortsatts fram till denna veckas tisdag 12.2 klockan 12.00. Dessutom har det kommit till studentkårens kännedom att en del av dem som fyllt i blanketten inte har fått bekräftelse på sin ansökan. Om ni INTE har fått en bekräftelse-post när ni sickade in ansökan, ber vi er att fylla i blanketten och skicka in den på nytt.

Blanketten finns på adressen: https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/

Centralvalnämndens medlem får inte kandidera i delegationsvalet 2013.

4. Sök till campus-insatsgruppen

Vill du påverka värdens bästa campus genom att konkretisera? AUS söker en campus-insatsgrupp för att förverkliga en konkret brainstormingsplattform om Otnäs campus.

I projektet brainstormas och byggs ett konkret fysisk brainstormningsutrymme om campuset. Utrymmet kommer att finnas i Urban Mill –byggnaden bredvid Design Factory. Det fysiska brainstormningsrummet som projektet förverkligar, förblir efter projektets färdigblivande ett utrymme där man kan granska och kommentera campusutvecklingen. I projektet har du möjlighet att konkret påverka Otnäs campus i ett projektteam på 7 personer. Till teamet rekryteras en ordförande och 6 medlemmar. Vi söker deltagare allt från fuxar till erfarna experter.

Bakgrund: I Otnäs kommer man att placera Aalto-universitetets huvudcampus där studerande från olika områden möts. Vårt huvudcampus kommer också att vara en central del av T3-området (vetenskap, konst och ekonomi) i Otnäs, Kägeludden och Hagalund, Esbo.

Tidtabell:

  • Rekrytering till projektteamet är öppen: 8.2–25.2
  • Projektet förverkligas: februari-april
  • Utrymmets öppnande under april
  • Utrymmet är öppet för studerande, personalen, forskare och staden från och med april

Ansökningsblanketten finns på adressen http://lomake.ayy.fi/rekry/kampus/

5. Stöd medborgarinitiativet om grundinkomst och andra medborgarinitiativ

Aalto-universitetets studentkårs (AUS) delegation uppdaterade sitt linjepapper om utkomst 2.10.2012 och tillade enhälligt en positiv ståndpunkt till grundinkomst i det.

Medborgarinitiativet för grundinkomst startades 1.2.2013 och det kräver att riksdagen ska påbörja förberedelse av lagstiftningen för grundinkomst dvs. en socialförmån som betalas åt alla och som är i storlek med det nuvarande inkomstskyddet.

Gå och lämna in din stödförklaring till medborgarinitiativet för grundlön på adressen https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/44.

På adressen www.kansalaisaloite.fi kan du även stöda andra medborgarinitiativ till exempelvis upphovsrättslag eller utjämning av föräldraskapets utgifter.

Kom med och samla in stödförklaringar i pappersform. Alla vill inte ännu använda det elektroniska så det finns behov av insamling ansikte mot ansikte. För Aalto-universitetets olika verksamhetsställen grundas egna insamlingsteam. Anmäl dig genom e-post till Aleksi.Rossi@avoinministerio.fi.

Medborgarinitiativet är en ung institution eftersom det togs i bruk 1.3.2012. Nu, ungefär ett år senare är det första initiativet i riksdagens behandling efter att ha samlat in ca 70 000 stödförklaringar. Avoin ministeriö ry crowdsourcar lagstiftningen. Avoin ministeriö med sina frivilliga hjälper till med medborgarinitiativens högkvalitativa och öppna förberedelse och kampanjer.

6. Ansök till ordförande eller medlem i årfestskommittén 2014

Kom och ordna AUS:s 4:e årsfest. Ansökningstiden är öppen nu och går ut 28.2.
https://lomake.ayy.fi/rekry/stop/

Årsfestkommittén ordnar varje år i februari AUS:s årsfest, som är studentkårens viktigaste medlems- och intressentgruppsevenemang. Genom festens koncept strävar man till att beröra de senaste yttringarna i världen och understryka innovativitet.

För att styra kommittén väljs årligen till Aava en årsfestansvarig som själv rekryterar nya medlemmar efter sin föregångares fest i början av året. Verksamhetsperioden fortsätter över det officiella året ända till februaris slut. Årsfestadjutanter väljs 4-10, antingen direkt till olika uppgifter eller som medlemmar i kommittén till ansvarsområden som besluts senare på ett sätt som ordförande väljer.

7. EBEC Helsinki 2013

Board of European Students of Technology (BEST) organizes ‘EBEC Helsinki 2013’ Competition, a software development competition for Windows Phone with Nokia at Aalto Design Factory in Otaniemi during 21.-22.2.2013.

No prior experience is required for Windows Phone programming, as there will be a training day on 15th of February 10:00-14:00 at Venture Garage. It’s enough that you’re interested in the topic and willing to learn more! The trainings before the event and the tutoring during the competition will support your success.

The competition time is 24 hours and the theme is Do-Good-apps. During the competition, there will be food and drinks served, video games and other activities available for breaks and accommodation in the guest rooms in OK20 available if you need some rest.

It’s gonna be unique learning experience unlike any regular schoolwork. Don’t miss it! The registration happens at www.ebecaalto.fi. We can take only a limited amount of participants so register yourself or your whole team of 4 Aalto students quickly to make sure you’re included!

If you have any questions, please contact the Main Organizers Vili Auvinen and Lauri Blomberg (first.last(at)aalto.fi).

8. Svara på undersökningen om arbetsgivarbilden 2013

T-Media undersöker i sin undersökning om arbetsgivarbilden 2013 de nyaste trenderna i arbetslivet, dragningskraften av arbetsgivare som är verksamma i Finland samt förväntningar på arbetslivet och arbetsgivare.

Mellan alla som deltar i undersökningen våren 2013 utlottas ett 1000 euros resepresentkort, en iPad och presentkort till presentcard.fi –sidan. Dessutom får du en motivationprofilsbeskrivning baserad på dina svar vilken berättar om din inställning till arbetslivet.

Du kommer till undersökningen genom den nedanstående länken.
http://www.t-media.fi/tutkimus2013/

Att fylla i blanketten tar cirka 20 minuter av din tid. Du svarar väl på undersökningen senast 17.2! På frågor angående undersökningen svarar: essi.vesterinen@t-media.fi

9. Studiepsykologernas workshopar i februari-mars

Grepp om studierna (anmäl dig senast 17.2.2013)

Underlätta din vardag, främja dina studier och anmäl dig med i Grepp om studierna-workshopen: du lär dig att känna din studiestils styrkor och fallgropar bättre och du lär dig nya sätt att främja studierna bättre och med mindre stress.

Verktyg för spännande situationer (anm. DL fre. 1.3.2013)

Workshopen är menad för studerande vars studier påverkas av spänning och som hoppas på olika sätt att handskas med spänningen.

Tilläggsinformation och noggrannare tidtabell finns på studiepsykologernas sidor på Into

10. Karriärservice informerar

IAESTE-programmets ansökningsrunda för år 2013 är öppen 4- 15.2.2013 (kl. 16.15).

Man kan söka 26 platser som huvudsakligen är menade för teknikstuderande men av vilka en del lämpar sig också för ekonomistuderande. För de som kan tyska finns det 22 lokalkommittéplatser som kan sökas. Platser som man kan söka till finns i sammanlagt 18 länder.

De platser som kan ansökas, ansökningsanvisningar och anvisningar för hur man fyller i den elektroniska blanketten finns på www.iaeste.fi | Till sökande. Till sidornas andra språkversioner kommer man genom att klicka på ”På svenska” och ”In English” på sidans övre kant. Ansökningstiden går ut snart så det lönar sig att ansöka i tid!

Tilläggsinformation kan även fås från Aalto-universitetets karriärservice i Otnäs.

11. Res gratis med Kutsuplus 14.2.

På vändagen 14.2. erbjuder Kutsuplus testanvändare gratis resor under hela dagen. Nu om någonsin lönar det sig alltså att testa den nya generationens anropskollektivtrafik!

Fr.o.m. måndagen den 11 februari kan du registrera dig som användare av tjänsten på adressen kutsuplus.fi/sign-up och även bjuda in dina vänner – lägg dock märke till, att det finns ett begränsat antal platser.

Kutsuplus är HRT:s pilotprojekt för intelligent anropsbusstrafik. Du kan resa på området söder om Ring I, dock så att den östra gränsen går vid östra sidan av campusområdet i Vik. Du kan hoppa på och av vid flera hundratals hållplatser. Minibussarna trafikerar må-fr kl. 7.30-18.30. Du kan beställa en resa fr.o.m. kl. 7.15.

Testpassagerarna får åka till ett förmånligt pris: priset är 1,50 € + 0,15 €/km enligt rutt. För en resa på 10 km betalar du endast 3 euro!

Läs mera på adressen www.kutsuplus.fi

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *