AUS belönade år 2012 gärning för inlärningsfrämjande

Aalto-universitetets studentkår (AUS) belönade på sin treårsfest 2.2.2013 år 2012 gärning för inlärningsfrämjande. Priset beviljades åt projektet ”Paremman oppimisen puolesta! (POP)” vid Aalto-universitetets högskola för teknikvetenskaper.

POP –projektets mening är att skapa ett samfund och en kultur kring inlärning. Det som gör POP till ett fantastiskt projekt är att både studerande och personalen är med i det. I samband med POP har man bl.a. grundat ett Learning hub Greenhouse i T-huset och utvecklat kursen optimeringens grunder vid högskolan för teknikvetenskaper.

AUS beviljade POP ett bidrag på 300 euro för projektets vidareutveckling och spridning i Aalto-universitetets akademiska samfund. AUS önskar alla de tiotals deltagarna i POP iver och framgång i fortsättningen på projektet som har börjat bra.

AUS belönar årligen en gärning för inlärningsfrämjande. Prisets syfte är att synliggöra och stöda konkreta gärningar och projekt som har gjorts vid Aalto-universitetet för att främja inlärningen. Priset för gärning för inlärningsfrämjande som tilldelades i år var det första i sitt slag. Det nya priset som nu tilldelades ersätter årets lärare –priset.

Nästa gång priset för en gärning för inlärningsfrämjande delas ut är på AUS:s fyraårsfest i februari 2014. AUS uppmuntrar alla från studerande och professorer till gårdskarlar vid Aalto-universitetet att förbättra inlärningen och förutsättningarna för inlärning vid Aalto-universitetet.

Tilläggsinformation: Perttu Karjalainen styrelsemedlem, utbildningspolitik (fornamn.efternamn@ayy.fi)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *