Föreningsrapport 5/2013

Det här är AUS:s föreningsrapport 5/2013. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

FÖRENINGSRAPPORTENS INNEHÅLL

  1. Inlämning av föreningsanmälan och ansökning av verksamhetsbidrag 2013
  2. Evenemang hos AUS under wappen
  3. Anmäl dina evenemang till AUS:s läsårkalender 2013-2014

1. INLÄMNING AV FÖRENINGSANMÄLAN OCH ANSÖKNING AV VERKSAMHETSBIDRAG 2013

Tiden för inlämning av föreningsanmälan till AUS och ansökning av AUS:s verksamhetsbidrag pågår och den går ut 1 april. Alla föreningar som är godkända till AUS:s första register kan ansöka om verksamhetsbidrag. Föreningarna i det andra registret och de föreningar som inte söker monetärt bidrag i år fyller bara i föreningsanmälningsdelen som finns i början av ansökningsblanketten. Notera att varje förening som är med i AUS:s föreningsregister ska se till att åtminstone föreningsanmälan blir gjord. Om föreningsanmälan inte har blivit gjord två år i rad leder det till att föreningen avlägsnas från AUS:s föreningsregister.

Ansökningsblanketten finns på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus-2013/. Tilläggsinformation om ansökningen får du från adressen /apurahat-yhdistyksille/, där det bland annat finns poängsättningsmodellen som används när verksamhetsbidrag utdelas åt föreningar samt fjolårets bidragsbelopp. Det lönar sig även att komma ihåg att en förutsättning för att kunna få verksamhetsbidrag är en föreningsprofil i AYY.fi som föreningen själv uppdaterar. Ifall användarkoderna har kommit bort eller du annars behöver hjälp med profiluppdateringen kan du skicka e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Från samma adress får du också annars tilläggsinformation om och hjälp med föreningsanmälan och ansökning av verksamhetsbidrag. Du kan även ta kontakt per telefon på numret 050 520 9442. Per telefon når du organisationssakkunnig bäst på vardagar kl. 10 – 14.

2. EVENEMANG HOS AUS UNDER WAPPEN

Wappen närmar sig med god fart och det har redan kommit många frågor från föreningar om evenemang under wappen. Sidan wappu.fi som AUS upprätthåller håller på att uppdateras och öppnas i början av april. På sidan finns en traditionell wappenkalender dit man uppdaterar AUS:s alla evenemang och information om dem.  I år har föreningarna också en möjlighet att uppdatera sina egna, öppna wappenevenemang i sidans kalender. Mera information om detta kommer när sidan har öppnats.

Nedan finns evenemang hos AUS under wappen:

  • Tis. 9.4 Café Lingua
  • Mån. 15.4 Halarmärkesförsäljning
  • Fre. 19.4 Sikariporrasfudis
  • Fre. 19.4 – Mån. 22.4 Hitchball 4000
  • Mån. 22.4 Teknologmössan 120v.
  • Ons. 24.4 MP3-experiment
  • Tors. 25.4 Akademiska kvarten, Halarmärkesförsäljning
  • Lör. 27.4 Sitstävling
  • Mån. 29.4 Fuksispeksit, YJ-alkupamaus, Hullu-Jussi
  • Tis. 30.4 Mössutdelning, utlysningen av wappenjippo, Wappenfest
  • Ons. 1.5 Alla glada på Ulrikasborg

3. ANMÄL DINA EVENEMANG TILL AUS:S LÄSÅRKALENDER 2013-2014

Föreningar och aktörer inom AUS har möjlighet att meddela viktiga datum för sina evenemang till studentkårens läsårskalender. Evenemang kan meddelas genom det nedan länkade google docs –dokumentet fram till söndagen 26.5.2013. Fyll i era evenemang under rätt månad i tidsordning. Skriv en text som ni vill ha i kalendern i ”Event name/Text”-kolumnen (med gul bakgrund). Vänligen notera att det ryms högst 25 tecken på en rad, inklusive mellanslag. Fundera när du skriver hur många rader du vill ”slösa” från din egen kalender. Kalendern kommer att bli trespråkig så ta även detta i beaktande när du planerar texten.

Om flera evenemang har antecknats på samma dag samma tid väljs det som berör största delen av studerandena till kalendern. Dokumentet kan redigeras fram till den givna deadlinen 26.5.2013 och fram till dess kan ni gå och göra ändringar i era evenemang. Fyll i kolumnerna noggrant och kontrollera och dubbelkontrollera att uppgifterna är korrekta. Kom ihåg att även fylla i i tabellen vem som ordnar evenemanget.

Anmäl dina evenemang på adressen: http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Frågor och kommentarer kan skickas till AUS:s informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi eller 050 5209440).

VILL DU FÅ MED DIN NYHET I FÖRENINGSRAPPORTEN?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *