Föreningsrapport 6/2013

Det här är AUS:s föreningsrapport 6/2013. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på här.

Wappen närmar sig och som följd av det finns det massor av wappen-relaterad information bl.a. om Hullu Jussi, halarmärkesförsäljning, sitstävling och Äpy-deals. Wappu.fi –sidan är också igen öppnad. Du kan gå och lägga till evenemangen som er förening arrangerar på wappen i kalendern som finns på sidan.

Rapportens innehåll

  1. Halarmärkesförsäljning på måndagen 15.4 och torsdagen 25.4
  2. Hullu Jussis kontroller
  3. AYY Shop öppnas snart – föreningar har chans att lägga sina produkter till försäljning
  4. Sitstävling på alvarsplatsen på lördagen 27 april
  5. Gör din egen Äpy-deal på adressen diili.apy.fi
  6. Kom ihåg att anmäla föreningens evenemang till AUS:s fickkalender 2013-2014
  7. Kortkurser i yoga på Polijazz

1. HALARMÄRKESFÖRSÄLJNING PÅ MÅNDAGEN 15.4 OCH TORSDAGEN 25.4

Wappen närmar sig så småningom och nu är den bästa tiden att samla in lite extra pengar till föreningen. Teknologsektionen ordnar en halarmärkesförsäljning framför M-salen på måndagen 15.4 samt i samband med Akademiska kvarten på torsdagen 25.4. På evenemanget säljs alltså era märken till de priser som ni har bestämt. Alla inkomster från evenemanget kommer direkt till er (-5% med vilket kassaflödespåverkade kostnader och förluster täcks) och ni får naturligtvis tillbaka de märken som inte sålts. Största antal märken är 50 st. När det gäller gillesmärken eller andra populära märken är övre gränsen 100 st.

Er del i allt det här är lika enkel som att sälja Äpy.

  • Ni fyller i följande blankett https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/merkkimyynti-badge-sales/
  • Ni anländer till lämppäri (Värmemansgränden 2) och styr era steg mot Riket dit ni för er ifyllda blankett (http://www.tinyurl.com/merkkimyynti) och lämnar in de halarmärken (olika skilt) som ska säljas till en estetiskt behagande papplåda som finns i rummet.

De märken som lämnas in före 13.4 hinner till försäljningen som hålls 15.4. Den officiella DL är 19.4, med andra ord de märken som lämnas in före det och märken som blev över från den tidigare försäljningen säljs 25.4.

Ni får tillbaka era märken bara de som ansvarar för halarmärkesförsäljningen besegrar sin wappendrake.

OBS! Vinsten som kommer från halarmärkesförsäljningen betalas genom girering till föreningens konto. Med andra ord kan man inte sälja privatpersoners halarmärken på halarmärkesförsäljningen. På grund av systemet som AUS använder ska kontot som föreningen meddelar vara föreningens och inte en privatpersons.

2. HULLU JUSSIS KONTROLLER

Wappen är förvånansvärt snart här med det närmar sig även det traditionella Hullu Jussi-evenemanget som wappenfolket har väntat på! På Hullu Jussi-evenemanget går lag på 4-10 personer runt i Otnäs och avlägger olika kontroller och tävlar om titeln ”det tokigaste teknologgänget”. Så frågan lyder: skulle er förening vilja hålla en kontroll när man tar reda på ”det tokigaste teknologgänget”?

Om ni blev intresserade och vill hålla en kontroll på Otnäs natt och samtidigt ha otroligt roligt, anmäl er till adressen: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussin-rastit-crazy-johns-checkpoints/ senast fredagen 19.4. Om er förening inte har ett klubbutrymme men ni vill hålla kontrollen inomhus, meddela oss så fort som möjligt så försöker vi ordna utrymme åt er.

  • Repetition: Vad, var, när?
  • Tid: 29.4.2013 ca kl. 22.00-1.00, efter startskottet för nattjäynän
  • Plats: Runt omkring i Otnäs
  • Koncept: Kompisgäng rundar kontroller i Otnäs och tävlar om titeln ”det tokigaste teknologgänget”. Vinnaren publiceras på utlysningen av wappenjippot.

Som en bonus till den förening som har hållit den bästa kontrollen bjuder vi en möjlighet att använda Otstrandens takbastu gratis en gång på sommaren eller nästa höst!  Mer information kan du fråga av teknologkultursdirektörer (juha.jokela@ayy.fi och kim.kavander@ayy.fi). De som anmält sig kommer att få mera information senare.

3. AYY SHOP ÖPPNAS SNART – FÖRENINGAR HAR CHANS ATT LÄGGA SINA PRODUKTER TILL FÖRSÄLJNING

AUS:s nya nätbutik AYY Shop öppnas i slutet av april. Föreningar som är verksamma i AUS:s närhet har möjlighet att lägga sina egna produkter till försäljning i den nya nätbutiken.

Läs kungörelsen som är riktad till föreningar i sin helhet på ayy.fi. (på finska)

4. SITSTÄVLING PÅ ALVARSPLATSEN PÅ LÖRDAGEN 27 APRIL

På wappenveckans lördag 27.4 sitsas det igen högt och ljudligt när Sitstävlingen fyller Alvarsplatsen! I denna traditionella glädjefest är det fritt fram att släppa lös sin fantasi och förverkliga även sina vildaste sitsfantasier. Har just ert lag den bästa idén, stämningen och genomförandet denna wappen? Vem höjer sitsningsbegreppet till nya sfärer? För att bygga ut den akademiska bordsfestens obegränsade potential, agera enligt följande:

  1. Samla ett glatt gäng ivriga sitsare
  2. Hitta på en oöverträfflig sits med tema, ramar och bjudning för er
  3. Anmäl ert lag med i tävlingen senast på onsdagen 24.4 kl. 23.59 här: http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/sitsikilpailut2013/
  4. Förverkligande på Alvarsplatsen på lördagen 27.4 från och med kl. 14!

Den högaktade juryn kommer att välja både vinnarna och lagen som förtjänar ett hedersomnämnande. Prisutdelning sker på utlysningen av wappenjippot 30.4.

Kom ihåg – en bra stämning och en städad Alvarsplats är det viktigaste i denna tävling.

5. GÖR DIN EGEN ÄPY-DEAL PÅ ADRESSEN DIILI.APY.FI

Har du drömt om att göra en Äpy-deal som en athenemedlem drömmer om en ny Apple-produkt eller som en kemistuderande om ett större jäsningskärl? Naturligtvis har du!

Väntan är över eftersom Äpys Dealmaskin nu är här. Ta de första stegen på vägen till Äpymiljoner och navigera till adressen http://diili.apy.fi/ för att skräddarsy en deal som passar dig eller ditt kompisgäng. Trevlig resa!

Kom ihåg att du kan gå och underteckna eller göra din deal på Äpy-jourpunkten redan från och med den här dagen alltid på tisdagar och torsdagar i huvudbyggnaden kl. 10-13 och på onsdagar behändigt i Täffäs spagettikö kl. 11-13.

6. KOM IHÅG ATT FÖRENINGENS EVENEMANG TILL AUS:S FICKKALENDER 2013-2014

Föreningar och aktörer inom AUS har möjlighet att meddela viktiga datum för sina evenemang till studentkårens läsårskalender. Evenemang kan meddelas genom det nedan länkade google docs –dokumentet fram till söndagen 26.5.2013. Fyll i era evenemang under rätt månad i tidsordning. Skriv en text som ni vill ha i kalendern i ”Event name/Text”-kolumnen (med gul bakgrund). Vänligen notera att det ryms högst 25 tecken på en rad, inklusive mellanslag. Fundera när du skriver hur många rader du vill ”slösa” från din egen kalender. Kalendern kommer att bli trespråkig så ta även detta i beaktande när du planerar texten.

Om flera evenemang har antecknats på samma dag samma tid väljs det som berör största delen av studerandena till kalendern. Dokumentet kan redigeras fram till den givna deadlinen 26.5.2013 och fram till dess kan ni gå och göra ändringar i era evenemang. Fyll i kolumnerna noggrant och kontrollera och dubbelkontrollera att uppgifterna är korrekta. Kom ihåg att även fylla i i tabellen vem som ordnar evenemanget.

Anmäl dina evenemang på adressen: http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Frågor och kommentarer kan skickas till AUS:s informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi eller 050 5209440).

7. KORTKURSER I YOGA PÅ POLIJAZZ

Kom och testa Vinyasa Flow –yoga på en kortkurs som hålls vid två tillfällen i maj! Yogan passar både för nybörjare och för de som har gjort yoga tidigare.

Kursbeskrivning: Vinyasa betyder Hatha-yogas teknik där man använder den egna andningen för att bestämma rytmen i yogaövningen. Rörelserna binds ihop till en fortlöpande serie i takt med den egna andningen. På Vinyasa Flow –passen bekantar vi oss med hjälp av solhälsningen med en flytande, energisk och dynamisk yogaform. Vi går igenom ett par pranayama- dvs. andningsövningar samt meditationstekniker. Som bas kommer ändå en meningsfull och utmanande asana-serie att fungera.

Med på passen behöver du flexibla, bekväma kläder och en yogamatta.

Kursen i maj (sammanlagt 2 x 2h):

  • Fre. 10.5 kl. 16.30-18.30 Allaktivitetsutrymme (Bistersvägen 3A).
  • Lör. 11.5 kl. 12-14 Othallens spelsal (Otstranden 6).

Pris 15 € per kurs (medlem/icke-medlem).

Kursläraren, Mathilda Kurki, är utbildad till dansare och hon hamnade i yogans värld för första gång vid 12 års ålder på hennes dåvarande danslärares uppmuntran. Hon blev yogainstruktör 2010 efter att ha genomgått Yoga Nordics instruktörskolning. Från och med år 2010 har Mathilda undervisat i yoga i Finland, Spanien och Indien och är nu Yoga Nordics instruktör i studion i Helsingfors. Mathilda söker inspiration till sina pass från många olika yogaformer så som Astanga, Yin yoga och Iyengar yoga.

Anmäl dig med till yogakursen på Polijazz´ nätsidor: http://polijazz.ayy.fi/courses.php

Tilläggsinformation om Polijazz´ danskurser finns på nätsidorna och Facebook-gruppen Polijazz ry.

VILL DU FÅ MED DIN NYHET I FÖRENINGSRAPPORTEN?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *