Janne Koskenniemi blir AUS:s generalsekreterare

Aalto-universitetets studentkår
Kungörelse
16.4.2013
Fri att publiceras genast

Aalto-universitetets studentkårs delegation har på sitt möte 16.4 valt Janne Koskenniemi till AUS:s nya generalsekreterare.

Tidigare har Koskenniemi arbetat som AUS:s förvaltningschef. Ytterligare erfarenhet har han skaffat bland annat i styrelser för Finlands studentkårers förbund (FSF) och studentkåren vid Jyväskylä universitet (JYY).

”En jäkligt bra känsla!” säger Koskenniemi genast efter valet. Koskenniemi börjar sitt arbete genom orientering under våren och sommaren och hans mandatperiod varar fram till augusti 2016.

Aalto-universitetets studentkår AUS är service- och intressebevakningsorganisation för nästa 15 000 studerande. AUS fungerar som intressebevakare för sina medlemmar speciellt i utbildningspolitiska och studiesociala frågor. Generalsekreteraren fungerar som chef för den ideella verksamheten och som länk mellan studentkårens olika aktörer.  Generalsekreteraren deltar i AUS:s ekonomiförvaltning samt i styrelsens, delegationens och ekonomiutskottets möten och verksamhet. En central del av generalsekreterarens uppgifter är även arbete med intressentgrupper och att representera studentkåren.

Tilläggsinformation:

Sittande generalsekreterare Teemu Halme, teemu.halme@ayy.fi, tel. 050 520 9415

Den nya generalsekreteraren Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi@ayy.fi, tel. 050 520 9434

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *