Föreningsrapport 10/2013

Det här är AUS:s föreningsrapport 10/2013. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

RAPPORTENS INNEHÅLL

  1. Verksamhetsbidragen kommer in på föreningarnas konton i maj
  2. Föreningsrapporten går på sommarpaus efter nästa vecka
  3. Meddela din förenings evenemang till AUS:s fickkalender senast nu
  4. Kom med på teekkaripurjehtijats presentationssegling
  5. KYL ger ut en banbrytande diktskiva i juni
  6. Kom med och gör Espoo Ciné -festivalen!

1. VERKSAMHETSBIDRAGEN KOMMER IN PÅ FÖRENINGARNAS KONTON I MAJ

AUS:s verksamhetsbidrag och höjda bidrag har gått till betalning vecka 19. Bidragen borde komma in på föreningarnas konton senast i slutet av maj. Eventuella förfrågningar och tilläggsfrågor kan ni rikta till organisationssektorn på adressen jarjestosektori@ayy.fi.

2. FÖRENINGSRAPPORTEN GÅR PÅ SOMMARPAUS EFTER NÄSTA VECKA

Föreningsrapporten dyker upp ännu nästa veckas fredag 24 maj men går efter det på sommarpaus och dyker upp igen i september. Vill du få med en nyhet eller fast information om din förenings sommarevenemang i den sista rapporten ska du skicka ditt korta meddelande till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

3. MEDDELA DIN FÖRENINGS EVENEMANG TILL AUS:S FICKKALENDER SENAST NU

Föreningar och aktörer inom AUS har möjlighet att meddela viktiga datum för sina evenemang till studentkårens läsårskalender. Evenemang kan meddelas genom det nedan länkade google docs –dokumentet fram till söndagen 26.5.2013. Fyll i era evenemang under rätt månad i tidsordning. Skriv en text som ni vill ha i kalendern i ”Event name/Text”-kolumnen (med gul bakgrund). Vänligen notera att det ryms högst 25 tecken på en rad, inklusive mellanslag. Fundera när du skriver hur många rader du vill ”slösa” från din egen kalender. Kalendern kommer att bli trespråkig så ta även detta i beaktande när du planerar texten.

Om flera evenemang har antecknats på samma dag samma tid väljs det som berör största delen av studerandena till kalendern. Dokumentet kan redigeras fram till den givna deadlinen 26.5.2013 och fram till dess kan ni gå och göra ändringar i era evenemang. Fyll i kolumnerna noggrant och kontrollera och dubbelkontrollera att uppgifterna är korrekta. Kom ihåg att även fylla i i tabellen vem som ordnar evenemanget.

Anmäl dina evenemang på adressen: http://tinyurl.com/ayycalendar2013. Frågor och kommentarer kan skickas till AUS:s informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

4. KOM MED PÅ TEEKKARIPURJEHTIJATS PRESENTATIONSSEGLING

Intresserar segling dig? Skulle du vilja få prova? Kom med på Teekkaripurjehtijats dvs. Mer familjärt TRIP:s presentationssegling!

Presentationsseglingar är menade speciellt för nya studerande och för andra studerande som är intresserade av vår verksamhet och som inte ännu är medlemmar i TRIP. Presentationsseglingarna är gratis och man kan delta i dem utan tidigare seglingserfarenhet. Seglingarna ordnas oftast på kvällar och med är förutom en skeppare också ofta en styrman. Med på en segling ryms 4-5 personer åt gången. På en segling hissas seglen och det blir en sväng i närvattnen för några timmar. Ofta ingår även att gå iland på en ö eller Sveaborg i programmet på en presentationssegling.

Tilläggsinformation samt anmälningslänk till lediga platser hittas genom att följa vidstående länk till TRIP:s hemsidor: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=200. Varmt välkommen att segla å hela TRIP:s styrelses vägnar!

5. KYL GER UT EN BANBRYTANDE DIKTSKIVA I JUNI

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat (KYL) ger i juni ut en skiva med dikter av Larin-Kyöstis dikter som har komponerats för manskörer. Skivan är banbrytande inom finsk körmusik eftersom i dess centrum står bara en skalds dikter och de utgör en upptäcktsresa till människolivets olika berättelser

Skivpubliceringskonserten hålls i festsalen i Aalto-universitetets handelshögskola (Runebergsgatan 14-16, Helsingfors) på onsdagen 5.6.2013 kl. 19:00. Biljetter (15/10€) kan köpas från Lippupalvelu (http://www.lippupalvelu.fi/artist/kyl-lippuja/873378), direkt av körmedlemmarna eller vid dörren före konserten. Kören leds som vanligt av Matti Apajalahti.

6. KOM MED OCH GÖR ESPOO CINÉ -FESTIVALEN!

Varje år deltar ett stort gäng talkoarbetare i att göra Espoo Ciné Film Festival (16-25.8.2013), och utan dem skulle festivalen helt enkelt inte existera. Talkoarbetarna får se festarens filmer gratis, mat alla arbetsdagar, en staff-t-skjorta och festivalens katalog, vid begäran självklart också arbetsintyg. Och när festaren tagit slut utlovas talkoarbetarnas egna karonka. Många talkoarbetare trivs också såpass bra att de återkommer år efter år för att i grupp bygga upp årets mest varmhjärtade festival.

Kom med i vimlet av höstens första filmfestival så får du komma bakom kulisserna och se hur man driver en filmfestival med 25 000 besökare. Arbetsuppgifter finns det många olika, allt från biljettförsäljning till infodisk och dekoration. Med får man komma bara man är myndig, har en uträttande attityd och är beredd att offra sin tid i gott sällskap. Hjälp behövs framför allt under festivalen men även några veckor innan festivalen.

Tilläggsinformation och anmälningsblankett på adressen: http://www.espoocine.fi/2013/talkoolaiset.

VILL DU FÅ MED DIN NYHET I FÖRENINGSRAPPORTEN?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *