Veckorapport 21/2013

Detta är AUS:s veckorapport 21/2013

Det här är vårens tredje sista veckorapport. Lycka till åt alla med vårens sista tenter och andra slutspurter!

P.S. Har du redan skaffat dig en supersnygg AUS-munkjacka och t-skjorta från AUS-shopen?

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS:s reglemente för boende ändrar 1.6.2013!
  3. Anmäl dina evenemang till AUS:s läsårkalender 2013-2014
  4. Nyytis ensamhet –nätgrupp har startat
  5. SHVS:s Nya webbsidor om sexuell hälsa och preventivmedel
  6. Aalto School of Students söker lärare!
  7. KOM MED OCH GÖR ESPOO CINÉ -FESTIVALEN!
  8. The Heat –filmens förhandsvisning mån. 27.5
  9. Ansökningen till studerande-alumni-mentorsprogrammet är igång igen!
  10. Startup Weekend Helsingfors 24-26.5 @ Open Innovation House
  11. Gästföreläsning – Jay B. Barney: What is Strategic Management
  12. Kom med på Teknologernas Seglarförenings presentationssegling
  13. OSM Pesäpallo 2013

1. Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 21

Vecka 22

2. AUS:s reglemente för boende ändrar 1.6.2013!

AUS:s delegation har 14.5.2013 godkänt ett nytt AUS:s reglemente för boende. Reglementet för boende styr hela AUS:s boendeverksamhet och påverkar alla medlemmar som ansöker om en bostad av AUS och alla medlemmar som redan bor i AUS:s bostäder.

Det nya reglementet träder ikraft 1.6.2013 och inverkar alltså redan på höstens phuxars bostadsansökningar. Boendedelen av AUS:s nätsidor uppdateras till att motsvara det nya reglementet under de närmaste dagarna. Läs de viktigaste förändringarna och reglerna i sin helhet (på finska) här.

3. Anmäl dina evenemang till AUS:s läsårkalender 2013-2014

Föreningar och aktörer inom AUS har möjlighet att meddela viktiga datum för sina evenemang till studentkårens läsårskalender. Evenemang kan meddelas genom det nedan länkade google docs –dokumentet fram till söndagen 26.5.2013. Fyll i era evenemang under rätt månad i tidsordning. Skriv en text som ni vill ha i kalendern i ”Event name/Text”-kolumnen (med gul bakgrund). Vänligen notera att det ryms högst 25 tecken på en rad, inklusive mellanslag. Fundera när du skriver hur många rader du vill ”slösa” från din egen kalender. Kalendern kommer att bli trespråkig så ta även detta i beaktande när du planerar texten.

Om flera evenemang har antecknats på samma dag samma tid väljs det som berör största delen av studerandena till kalendern. Dokumentet kan redigeras fram till den givna deadlinen 26.5.2013 och fram till dess kan ni gå och göra ändringar i era evenemang. Fyll i kolumnerna noggrant och kontrollera och dubbelkontrollera att uppgifterna är korrekta. Kom ihåg att även fylla i i tabellen vem som ordnar evenemanget.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Frågor och kommentarer kan skickas till AUS:s informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi eller 050 5209440).

4. Nyytis ensamhet –nätgrupp har startat

Hurdan är din egen upplevelse av ensamhet? Vad betyder ensamhet för dig? Hurdana känslor förknippar du med den? Och hur skulle du vilja att din situation skulle förändras? Har du kanske redan hittat någon väg till förändring?

Kom med i diskussionen och dela med dig av dina tankar och känslor och begrunda ensamheten i sällskap av andra i en liknande livssituation. Du kan delta i diskussionen precis som du är och enligt dina egna krafter.

Sommaren 2013:s Ensamhet-grupp har öppnat måndagen 13.5. kl. 12 och diskussionen fortsätter ända till 16.8.

Gruppen kan läsas av vem som helst, att skriva inlägg kräver registrering.

https://www.nyyti.fi/nettiryhmat/

5. SHVS:s Nya webbsidor om sexuell hälsa och preventivmedel

Sexualitet, parförhållanden och sexuell hälsa är viktiga frågor för unga vuxna, och många studerande vill diskutera dessa frågor med yrkesutbildade personer inom hälsovården. SHVS har samlat information om allt från preventivmedel till könssjukdomar på webbsidorna Sexuell hälsa och preventivmedel. Där kan du söka svar på frågor du funderar på.

Du kan också söka bland svaren på vanliga frågor på webbrådgivningstjänsten (på finska) eller ställa en ny fråga till våra experter via webbrådgivningen.

6. Aalto School of Students söker lärare!

Vad är din passion och får dig inspirerad? Vet du hur hjärnan fungerar? Kan du göra specialeffekter till film? …argumentera som antikens greker? …göra power point – presentationer som rinnande vatten? Nå skulle du vilja lära dig? Kanske vill du också lära andra studerande din färdighet och din kunskap?

Om du svarade jakande på (åtminstone) den sista frågan är du typen vi söker – och kanske också din tvekande kompis är det! Eftersom alla kan något sådant som någon annan skulle vilja lära sig ordnar vi  lördagen 14.9 på Design Factory Aalto School of Students – evenemanget där lärarna är studerande, dvs. vi! Lärarna behöver inte vara de högsta experterna inom sitt ämne – inspiration räcker långt och de som deltar i lektionerna är intresserade nybörjare. Märk väl att du kan hålla din lektion på finska, engelska eller svenska.

Blev du inspirerad av uppgiften som lärare, ta kontakt med oss via e-post och berätta kort om vad du skulle vilja lära ut. Du kan om du vill hålla flera arbetspass eller bara ett, så du hinner lära dig av de andra under resten av dagen. Allt är upp till dig! Vill du igen bara delta i rollen som elev ska du hålla ett öga på informeringen i början av hösten när lektionerna har slagits fast.

På frågor och förfrågningar svarar vi på adressen aaltoschoolofstudents@gmail.com och tilläggsinformation droppar in under våren och sommaren på adressen aalto-school-of-students.tumblr.com

7. KOM MED OCH GÖR ESPOO CINÉ -FESTIVALEN!

Varje år deltar ett stort gäng talkoarbetare i att göra Espoo Ciné Film Festival (16-25.8.2013), och utan dem skulle festivalen helt enkelt inte existera. Talkoarbetarna får se festarens filmer gratis, mat alla arbetsdagar, en staff-t-skjorta och festivalens katalog, vid begäran självklart också arbetsintyg. Och när festaren tagit slut utlovas talkoarbetarnas egna karonka. Många talkoarbetare trivs också såpass bra att de återkommer år efter år för att i grupp bygga upp årets mest varmhjärtade festival.

Kom med i vimlet av höstens första filmfestival så får du komma bakom kulisserna och se hur man driver en filmfestival med 25 000 besökare. Arbetsuppgifter finns det många olika, allt från biljettförsäljning till infodisk och dekoration. Med får man komma bara man är myndig, har en uträttande attityd och är beredd att offra sin tid i gott sällskap. Hjälp behövs framför allt under festivalen men även några veckor innan festivalen.

Tilläggsinformation och anmälningsblankett på adressen: http://www.espoocine.fi/2013/talkoolaiset.

8. The Heat –filmens förhandsvisning mån. 27.5

Delta i KY:s filmklubb Tikelos och filmdistributören SF Film Finlands gemensamma förhandsvisning av filmen ”The Heat” 27.5 i Kino Andorra med början kl. 18:00 (Eriksgatan 11 00100 Helsingfors). Evenemanget är gratis och öppet för alla oberoende av studieplats så du kan bjuda med också dina kamrater som inte studerar vid Aalto. Deltagande i visningen förutsätter endast att man svarar på en kort enkät efter visningen. Med enkäten försöker man ta reda på publikens åsikter om filmen.

9. Ansökningen till studerande-alumni-mentorsprogrammet är igång igen!

Magistersstuderande, närmar sig examen men framtiden och förflyttningen till arbetslivet gör dig fundersam? Vill du utveckla dina arbetslivsfärdigheter och få nya perspektiv av en mer erfaren sakkunnig i branschen? Är du intresserad av att nätverka i en multidisciplinär expertgrupp?

Ta detta unika tillfälle och ansök: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi.

Ansökan slutar 31.5.2013

10. Startup Weekend Helsingfors 24-26.5 @ Open Innovation House

Startup Weekend landar i Finland 24-26.5! Det är en internationell 54-timmars hackathon, vars syfte är att samla mänskor från olika bakgrund och kompetensområden för att ta fram idéer och utveckla nya affärsidéer. Hittills har evenemanget redan arrangerats i nästan 500 städer sammanlagt över 1000 gånger.

Är du intresserad av att grunda ett eget tillväxtföretag? Har du en affärsidé som du vill utveckla men inte kompetensen eller teamet som behövs?

Delta i Startup Weekend antingen ensam eller med ditt team så får du en möjlighet att utveckla din egen idé med framgångsrika mentorers hjälp.

Tilläggsinformation: http://helsinki.startupweekend.org/ och på facebook.

11. Vierailuluento – Jay B. Barney: What is Strategic Management

What is Strategic Management? Välkommen att lyssna till professor Jay Barnes föreläsning om strategiskt ledande. Tillställningen arrangeras onsdagen 29.5 kl. 15.00-17.30 i festsalen i Handelshögskolans huvudbyggnad.

Noggrannare information och anmälan till tillställningen här.

12. Kom med på Teknologernas Seglarförenings presentationssegling

Intresserar segling dig? Skulle du vilja få prova? Kom med på Teknologernas Seglarförenings dvs. mer familjärt TRIP:s presentationssegling!

Presentationsseglingar är menade speciellt för nya studerande och för andra studerande som är intresserade av vår verksamhet och som inte ännu är medlemmar i TRIP. Presentationsseglingarna är gratis och man kan delta i dem utan tidigare seglingserfarenhet. Seglingarna ordnas oftast på kvällar och med är förutom en skeppare också ofta en styrman. Med på en segling ryms 4-5 personer åt gången. På en segling hissas seglen och det blir en sväng i närvattnen för några timmar. Ofta ingår även att gå iland på en ö eller Sveaborg i programmet på en presentationssegling.

Tilläggsinformation samt anmälningslänk till lediga platser hittas genom att följa vidstående länk till TRIP:s hemsidor: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=200

Varmt välkommen att segla å hela TRIP:s styrelses vägnar!

13. SFM Boboll 2013

Studerandenas Finska mästerskap i boboll tävlas det i år om i Björneborg! Studerandekåren SAMMAKKO arrangerar tävlingarna i Björneborgs Urheilukeskus 21–22.9.2013. Under veckoslutet tävlas det såväl lugnt i ledigserien som på allvar i tävlingsserien. Tävlingarna är menade för alla högskolestuderande oberoende av ålder, kön och grenspecifika färdigheter. Välkomna!

Tilläggsinformation och anmälan här.
Tävlingarna på facebook.

joonas.laukkanen@sammakko.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *