Veckorapport 22/2013

Detta är AUS:s veckorapport 22/2013

Servicepunkterna i Otnäs och Tölö är stängda på mån. 27.5 och tis. 28.5. Servicepunkterna är öppna normalt igen på onsdagen 29.5.

Nästa vecka kommer vårens sista veckorapport ut!

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS:s reglemente för boende ändrar 1.6.2013!
  3. BLOOMin’ Africa ’14
  4. Otnäs förening för stadsodlings kick-off 30.5 kl. 15
  5. Aalto School of Students söker lärare!
  6. ADD CAFE Vårsäsongens Avslutningsvecka 27-31.5
  7. HoT Bike Center Pop-up öppnad i Otnäs
  8. KOM MED OCH GÖR ESPOO CINÉ -FESTIVALEN!
  9. Ansökningen till studerande-alumni-mentorsprogrammet är igång igen!
  10. INSE DINA ALUMNIRELATIONER! Svara så kan du vinna en iPad
  11. Gästföreläsning – Jay B. Barney: What is Strategic Management?
  12. Studentutbyte och praktik i Asien

1. Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 22

Vecka 23

2. AUS:s reglemente för boende ändrar 1.6.2013!

AUS:s delegation har 14.5.2013 godkänt ett nytt AUS:s reglemente för boende. Reglementet för boende styr hela AUS:s boendeverksamhet och påverkar alla medlemmar som ansöker om en bostad av AUS och alla medlemmar som redan bor i AUS:s bostäder.

Det nya reglementet träder ikraft 1.6.2013 och inverkar alltså redan på höstens phuxars bostadsansökningar. Boendedelen av AUS:s nätsidor uppdateras till att motsvara det nya reglementet under de närmaste dagarna.
/blog/2013/05/16/ayyn-asumisen-ohjesaanto-muuttuu-1-6-2013/

3. BLOOMin’ Africa ’14

Aalto-universitetets studentkår för cirka 30 studerande till afrikanska kontinenten i början av år 2014. BLOOM är en resa som man minns som en fin kulturupplevelse. BLOOM är ett sätt att hitta och lära sig.

BLOOM, Bridge of Learning – Operation: OndA! in Maputo, är en resa till Maputo, Moçambiques huvudstad och dess omgivning. Vi tillbringar tre veckor i en afrikansk omgivning, i Moçambikisk kultur och naturligtvis tillsammans med fantastiska människor.

Vi arbetar på olika sätt tillsammans med den lokala medborgarorganisationen, ASSCODECHA, som en del av Dagsverkets utvecklingssamarbetsprojekt. Vårt projekt består av utmanande uppgifter som har med infrastruktur, utbildning, ekonomisk utveckling eller våra eventuella specialkunskaper att göra.

Vi söker personer med olika bakgrund, med olika mängd erfarenhet och olika färdigheter. Dessa människor ordnar vetenskapsworkshopar, filmar dokument, undervisar i entreprenörsfärdigheter, bygger sanitetsutrymmen osv. osv. under resan. Sist och slutligen är det emellertid frågan om dubbelriktad inlärning och utbyte av upplevelser.

En del av resan är reserverad till avkoppling. Detta kan innehålla safarin, vattensporter, dagsresor osv. Du bestämmer!

Ansökning till resan sker i september. Håll dina ögon och öron öppna för mera information. This time for Africa!

På Facebook.

4. Otnäs förening för stadsodlings kick-off 30.5 kl. 15

  • Var? Värmemansgränd 2, Finlandia-mötesutrymme, Otnäs
  • När? På torsdagen 30.5.13 kl. 15-17
  • För vem? Aaltos studerande och personal som är intresserade av en egen stadsodlingsspalt i Otnäs.

I början av september 2013 blir 45 stadsodlingsspalter färdiga för Aalto-samfundens förfogande vid Ossinlampi. Kom med i den just grundade föreningens verksamhet – styrelsemedlemmar har förtur vid utdelning av platser!

PROGRAM

  • 15:00 Stadsodling till Ossinlampi i Otnäs – intro / Meri Löyttyniemi, specialexpert i hållbar utveckling, Aalto campus- och lokalservice
    • välkommen, presentation av aktörer i Aaltos stadsodling, vad kommer att hända i området (förutom odlingsområdet bl.a. Hexahives-biby håller på att byggas, timelapse-fotografering)
  • 15:15 Stadsträdgård som en del av Martti Levóns park  / Marja Törmälä,  arkitekt,  Arkkitehdit Q4 Oy
  • 15:30 Planteringar och växter i parken och stadsträdgården / Mari Talonen, byggnadsarkitekt, Arkkitehdit Q4 Oy
  • 15:45 Otnäs förening för stadsodlings, startandet av verksamheten / Teemu Halme, AUS:s generalsekreterare och Mariko Landström, AUS:s styrelsemedlem
  • presentation av huvudpunkterna i stadgarna
  • diskussion om verksamhetsformer
  • utnämning av styrelsemedlemmarna
  • 16:15 Frågor och diskussion
  • 17:00 Tillställningen slutar.

Man behöver inte anmäla sig till tillställningen, det bjuds på förfriskningar. Om du vill med på garden-e-postlistan, skicka e-post: mariko.landstrom@ayy.fi. Tilläggsinformation om Aaltos stadsodling: meri.loyttyniemi@aalto.fi, 050 313 7549, Aalto sustainability

5. Aalto School of Students söker lärare!

Vad är din passion och får dig inspirerad? Vet du hur hjärnan fungerar? Kan du göra specialeffekter till film? …argumentera som antikens greker? …göra power point – presentationer som rinnande vatten?

Nå skulle du vilja lära dig? Kanske vill du också lära andra studerande din färdighet och din kunskap?

Om du svarade jakande på (åtminstone) den sista frågan är du typen vi söker – och kanske också din tvekande kompis är det! Eftersom alla kan något sådant som någon annan skulle vilja lära sig ordnar vi  lördagen 14.9 på Design Factory Aalto School of Students – evenemanget där lärarna är studerande, dvs. vi! Lärarna behöver inte vara de högsta experterna inom sitt ämne – inspiration räcker långt och de som deltar i lektionerna är intresserade nybörjare. Märk väl att du kan hålla din lektion på finska, engelska eller svenska.

Blev du inspirerad av uppgiften som lärare, ta kontakt med oss via e-post och berätta kort om vad du skulle vilja lära ut. Du kan om du vill hålla flera arbetspass eller bara ett, så du hinner lära dig av de andra under resten av dagen. Allt är upp till dig! Vill du igen bara delta i rollen som elev ska du hålla ett öga på informeringen i början av hösten när lektionerna har slagits fast.

På frågor och förfrågningar svarar vi på adressen aaltoschoolofstudents@gmail.com och tilläggsinformation droppar in under våren och sommaren på adressen aalto-school-of-students.tumblr.com

6. ADD CAFE Vårsäsongens Avslutningsvecka 27-31.5

ADD CAFE bjuder in alla kaffeälskare att ännu en gång njuta av campus bästa kaffe innan caféet går på sommarpaus fr.o.m. 1.6.

Under avslutningsveckan är påtåren -50 cnt och i caféet finns en utställning av fantastiska 3D-utskrifter.

ADD CAFE, Strömkarlsvägen 4G, Esbo. Mån.-fre. kl. 8-18
På facebook.

7. HoT Bike Center Pop-up öppnad i Otnäs

Saknar du utrymme där du skulle kunna tvätta och serva din cykel? Inte längre! Till Urban Mill, bredvid Design Factory, har det öppnats ett Pop-up cykelcenter. Centret är en fortsättning till cykeltjänst-prototypen som förverkligades på Product Development Project-kursen.

Cykelcentret fungerar enligt självbetjäningsprincipen och erbjuder en tvättpunkt, verktyg, serviceguider samt serviceutrymme. Dessutom har vi en trivsam lounge, bokbytarpunkt samt en hälsohörna!

Centret är öppet på måndagar kl. 13-18 och onsdagar kl. 13-16.

Bekanta dig med centret på facebook och på våra nätsidor www.hot.pdp.fi

Centrets besöksadress är Betongblandargränden 3. Välkommen och bekanta dig med centret och serva din cykel i sommarskick!

8. KOM MED OCH GÖR ESPOO CINÉ -FESTIVALEN!

Varje år deltar ett stort gäng talkoarbetare i att göra Espoo Ciné Film Festival (16-25.8.2013), och utan dem skulle festivalen helt enkelt inte existera. Talkoarbetarna får se festarens filmer gratis, mat alla arbetsdagar, en staff-t-skjorta och festivalens katalog, vid begäran självklart också arbetsintyg. Och när festaren tagit slut utlovas talkoarbetarnas egna karonka. Många talkoarbetare trivs också såpass bra att de återkommer år efter år för att i grupp bygga upp årets mest varmhjärtade festival.

Kom med i vimlet av höstens första filmfestival så får du komma bakom kulisserna och se hur man driver en filmfestival med 25 000 besökare. Arbetsuppgifter finns det många olika, allt från biljettförsäljning till infodisk och dekoration. Med får man komma bara man är myndig, har en uträttande attityd och är beredd att offra sin tid i gott sällskap. Hjälp behövs framför allt under festivalen men även några veckor innan festivalen.

Tilläggsinformation och anmälningsblankett på adressen: http://www.espoocine.fi/2013/talkoolaiset.

9. Ansökningen till studerande-alumni-mentorsprogrammet är igång igen!

Magistersstuderande, närmar sig examen men framtiden och förflyttningen till arbetslivet gör dig fundersam? Vill du utveckla dina arbetslivsfärdigheter och få nya perspektiv av en mer erfaren sakkunnig i branschen? Är du intresserad av att nätverka i en multidisciplinär expertgrupp?

Ta detta unika tillfälle och ansök: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi

Ansökan slutar 31.5.2013

10. INSE DINA ALUMNIRELATIONER! Svara så kan du vinna en iPad

Hurdan alumnirelationsverksamhet skulle du önska efter att du har utexaminerat? Berätta dina idéer och påverka framtidens alumnirelationer. Svara på vår förfrågan och påverka, förfrågan ör öppen fram till 19.6. Till förfrågan kommer du genom denna länk.

Genom att lämna dina kontaktuppgifter i slutet av förfrågan deltar du i ett lotteri där huvudvinsten är två iPads, samt flera andra priser med alumnianda.

p.s. Om du vill veta mera om denna förfrågan eller om vad vi gör bekanta dig med alumninet.aalto.fi eller ta kontakt alumni@aalto.fi .

11. Gästföreläsning – Jay B. Barney: What is Strategic Management?

What is Strategic Management? Välkommen att lyssna till professor Jay Barnes föreläsning om strategiskt ledande. Tillställningen arrangeras onsdagen 29.5 kl. 15.00-17.30 i festsalen i Handelshögskolans huvudbyggnad.

Noggrannare information och anmälan till tillställningen här.

12. Studentutbyte och praktik i Asien

Asia Exchanges ansökningstid till flera utbytesmål i Asien pågår.

Asia Exchanges alternativ med terminsavgifter är enbart menade åt freemovers, som inte åker till sin egen högskolas utbytesmål. Det finns inte platskvoter i utbytet. Undervisningsspråket är engelska. Ansökning sker genom Asia Exchange: www.asiaexchange.fi

Ansökningstiderna går ut: Höstterminer 2013: 31.5. / 30.6. | Vårterminer 2014: 30.9. / 31.10.

Praktikplatser: Genom Asia Exchange kan man även ansöka till arbetspraktik i Kina, Indonesien eller Thailand. Det finns hundratals platser för studerande inom olika branscher. Tilläggsinformation och ansökning: www.asiaexchange.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *