Studerandeorganisationerna meddelar: Ändringar till VR:s studierabatter

Pressmeddelande 30.5.2013

VR och studerandeorganisationerna har idag kommit överens om ändringar i avtalet mellan VR och studerandeorganisationerna gällande tĺgresornas studerandepriser och parternas samarbete inom marknadsföring. Ändringarna träder i kraft den 3 juni 2013.

Initiativet till ändringarna kom frĺn VR och har att göra med bolagets övergripande prisreform. Frĺn och med den 3 juni kommer biljetternas prissättning att allt mer grunda sig pĺ tĺgturernas efterfrĺgan.

Studierabatterna varierar i fortsättningen mellan 45 och 55 procent för vanliga och extraklassens biljetter. I praktiken innebär det att de minst efterfrĺgade tĺgturerna kommer att ge den största rabatten medan populära turer ger den minsta rabatten.

VR har försäkrat studerandeorganisationerna om att priserna pĺ studerandes tĺgresor i genomsnitt kommer att bli förmĺnligare trots att de populäraste turernas priser stiger en aning. Studerandeorganisationerna kräver att reformens verkningar evalueras efter att ändringarna trätt i kraft.

”För oss är det viktigaste i den här frĺgan att vi ocksĺ i fortsättningen kan lita pĺ att studerande kan besöka sin hemort utan att behöva förbruka hela mĺnadens lunchbudget”, kommenterar studerandeorganisationernas ordföranden. ”Vi antar att det helt statsägda VR har förbundit sig till samma mĺlsättning och vi hoppas att det goda samarbetet fortsätter även i framtiden.”

Läs mera i VR:s pressmeddelande: http://www.vrgroup.fi/se/vakiolinkit/VRinformerar/news_20130530121914.html

Mera information:

Matti Parpala, generalsekreterare, Finlands studentkĺrers förbund, 041 515 2225, förnamn.efternamn@syl.fi

Jani Hyppänen, generalsekreterare, Förbundet för studerandekĺrer vid yrkeshögskolorna i Finland – SAMOK rf, 050 389 1010, förnamn.efternamn@samok.fi

Sini Korpinen, generalsekreterare, Finlands Gymnasistförbund rf, 050 364 4883, förnamn.efternamn@lukio.fi

Vesa Kauppinen, generalsekreterare, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry, 044 502 5035, förnamn.efternamn@osku.info

Antti Malste, generalsekreterare, Finlands Yrkesstuderandes Centralförbund – SAKKI rf, 050 310 0570  förnamn.efternamn@sakkinet.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *