Föreningsrapport 11/2013

Det här är AUS:s föreningsrapport 11/2013. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är sista föreningsrapporten för våren 2013. Följande föreningsrapport kommer ut på hösten 2013. I den här veckans föreningsrapport finns information om bland annat tekniska problem med aus:s e-postlistor, AFYE:s finansiering för att ordna evenemang och ett nytt motionsevenemang som ordnas i höst.

RAPPORTENS INNEHÅLL

  1. Information om tekniska problem med AUS:s e-postlistor
  2. AFYE erbjuder finansiering för att arrangera evenemang
  3. Aalto-liikes nya Facebook -sida ”Sports Tryouts in Aalto”
  4. På hösten kommer det ett nytt motionsevenemang för aaltoiter
  5. KYL ger ut en banbrytande diktskiva i juni
  6. Kom med och gör Espoo Ciné -festivalen!
  7. BLOOMin’ Africa ’14

1. INFORMATION OM TEKNISKA PROBLEM MED AUS:S E-POSTLISTOR

Den 20 maj fick servern som uppehåller AUS:s e-postlistor, list.ayy.fi, ett funktionsfel och den har efter det återställts med mycket gamla säkerhetskopior från augusti och december 2012. Tjänsten togs i bruk igen 28.5. Mottagarlistor, lösenord och administratörer till e-postlistor med slutet list.ayy.fi fungerar nu med de uppgifter som listorna hade den 1 augusti 2012. Listornas administratörer blir tvungna att uppdatera dessa. Gällande glömda lösenord kan man, så som vanligt, be om hjälp av AUS:s IT-sektor från adressen tietotekniikka@ayy.fi.

Närmare instruktioner och bakgrunden till problemen hittar du på kungörelsen på ayy.fi på adressen /problem-med-auss-e-postlistor-2/.

2. AFYE ERBJUDER FINANSIERING FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG

Aalto First Year Experience (AFYE) är en helhet som Aalto-universitetet erbjuder och vars målsättning är att välkomna alla nya studerandena till universitetet och öppna dörrar till olika möjligheter som Aalto erbjuder oberoende av vetenskapsgränser. AFYE innebär allt det som hör ihop med mottagning av en ny studerande som en del av Aalto-samfundet under det första studieåret. Skolornas orienteringar och tutorverksamhet är en del av AFYE:s koncept. Dessutom arrangerar vi olika evenemang och tillställningar samt informerar om olika möjligheter som berör nya studerande på våra sidor.

AFYE bjuder in alla studerandeorganisationer, gillen och föreningar till att skapa ett fantastiskt första år för nya studerande och för att visa vad allt Aalto innehåller. AFYE erbjuder finansiering för att arrangera evenemang som är riktade till Aaltos nya studerande under det kommande läsåret.

Läs mera på AFYE:s Into-sidor: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=6316093. (på finska)

3. AALTO-LIIKES NYA FACEBOOK -SIDA” SPORTS TRYOUTS IN AALTO”

AUS:s motionssektion Aalto-liike har öppnat en ny Facebook-sida ”Sports tryouts in Aalto”. På sidan kan föreningar eller andra organ marknadsföra sina egna idrottsprovningar eller motionsevenemang i vilka alla intresserade kan delta. Gilla sidan och läs mera på adressen https://www.facebook.com/SportsTryoutsInAalto.

4. PÅ HÖSTEN KOMMER DET ETT NYTT MOTIONSEVENEMANG FÖR AALTOITER

Under den här våren har cirka tio motionsföreningar vid Aalto tillsammans med AUS:s representanter planerat ett evenemang för nästa höst vars syfte är att göra verksamheten i Aaltos motionsföreningar mer bekant för Aaltos studerande. Evenemanget ska bestå av mångkamp i tävlingsanda där lagen utför kontroller som föreningar håller på ändamålsenliga platser (lite i samma stil som KY City Challenge) och av ett avslappnat mässevenemang som ordnas vid sidan av mångkampen där föreningarna kan berätta mera om sin verksamhet och eventuellt ordna små grenprovningar. Evenemanget ordnas i månadsskiftet september-oktober.

Nu är ett bra tillfälle att meddela ifall er motionsförening är intresserad av att komma med och hålla en kontroll i tävlingen och/eller delta i mässevenemanget. Ju tidigare er förening kommer med desto bättre chanser har ni att påverka det nya evenemangets förverkligande!

Anmälningar och tilläggsinformation om evenemanget: sami.laakso@aalto.fi

5. KYL GER UT EN BANBRYTANDE DIKTSKIVA I JUNI

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat (KYL) ger i juni ut en skiva med dikter av Larin-Kyöstis dikter som har komponerats för manskörer. Skivan är banbrytande inom finsk körmusik eftersom i dess centrum står bara en skalds dikter och de utgör en upptäcktsresa till människolivets olika berättelser.

Läs mera på adressen http://www.kyl.fi/uutiset. (på finska)

6. KOM MED OCH GÖR ESPOO CINÉ -FESTIVALEN!

Varje år deltar ett stort gäng talkoarbetare i att göra Espoo Ciné Film Festival (16-25.8.2013), och utan dem skulle festivalen helt enkelt inte existera. Talkoarbetarna får se festarens filmer gratis, mat alla arbetsdagar, en staff-t-skjorta och festivalens katalog, vid begäran självklart också arbetsintyg. Och när festaren tagit slut utlovas talkoarbetarnas egna karonka. Många talkoarbetare trivs också såpass bra att de återkommer år efter år för att i grupp bygga upp årets mest varmhjärtade festival.

Kom med i vimlet av höstens första filmfestival så får du komma bakom kulisserna och se hur man driver en filmfestival med 25 000 besökare. Arbetsuppgifter finns det många olika, allt från biljettförsäljning till infodisk och dekoration. Med får man komma bara man är myndig, har en uträttande attityd och är beredd att offra sin tid i gott sällskap. Hjälp behövs framför allt under festivalen men även några veckor innan festivalen.

Tilläggsinformation och anmälningsblankett på adressen: http://www.espoocine.fi/2013/talkoolaiset. (på finska)

7. BLOOMIN’ AFRICA ’14

Aalto-universitetets studentkår för cirka 30 studerande till afrikanska kontinenten i början av år 2014. BLOOM är en resa som man minns som en fin kulturupplevelse. BLOOM är ett sätt att hitta och lära sig.

BLOOM, Bridge of Learning – Operation: OndA! in Maputo, är en resa till Maputo, Moçambiques huvudstad och dess omgivning. Vi tillbringar tre veckor i en afrikansk omgivning, i Moçambikisk kultur och naturligtvis tillsammans med fantastiska människor.

Vi arbetar på olika sätt tillsammans med den lokala medborgarorganisationen, ASSCODECHA, som en del av Dagsverkets utvecklingssamarbetsprojekt. Vårt projekt består av utmanande uppgifter som har med infrastruktur, utbildning, ekonomisk utveckling eller våra eventuella specialkunskaper att göra.

Vi söker personer med olika bakgrund, med olika mängd erfarenhet och olika färdigheter. Dessa människor ordnar vetenskapsworkshopar, filmar dokument, undervisar i entreprenörsfärdigheter, bygger sanitetsutrymmen osv. osv. under resan. Sist och slutligen är det emellertid frågan om dubbelriktad inlärning och utbyte av upplevelser.

En del av resan är reserverad till avkoppling. Detta kan innehålla safarin, vattensporter, dagsresor osv. Du bestämmer! Ansökning till resan sker i september. Håll dina ögon och öron öppna för mera information. This time for Africa!

VILL DU FÅ MED DIN NYHET I FÖRENINGSRAPPORTEN?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *