Kandidatresponsen öppnas för kandidaterna för våren 2013!

Kandipalaute

Kandidatresponsen öppnas

Alla som fått sin kandidatexamen klar 1.1–31.7.2013 vid Aalto-universitetet uppmanas att delta i en enkät för att ge respons på sina studier.  Enkäten genomförs i alla universitet i Finland två gånger per år. Höstens enkät pågår 30.9–18.10. Enkäten besvaras elektroniskt. Varje nyutexaminerad kandidat får en personlig länk till enkäten skickad till sig per e-post i slutet av september.

Utbildnings- och kulturministeriet (OKM) planerar att fr.o.m. år 2015 basera ca 3 % (50 M€) av finansieringen till universiteten på resultaten från enkäten. Aalto-universitetet kommer att använda resultaten för att utveckla sin verksamhet i anslutning till studierna, utöver att undersökningen har direkt finansiell verkan.

Kandidatresponsen genomförs på samma sätt vid alla universitetet. Den är ett svar på studentorganisationernas önskemål om en riksomfattande responspraxis, som kan bidra till att styra investeringar till kvaliteten på utbildningen.

Undersökningen genomfördes för första gången våren 2013. Resultaten ger vid handen att de som avlagt kandidatexamen vid Aalto-universitetet uppskattar utbytesstudier i högre grad än studerande i genomsnitt och anser internationell erfarenhet vara synnerligen viktig med tanke på den kommande karriären. Studerande vid Aalto-universitetet jobbar mera under studietiden än studerande i genomsnitt. Arbetet har också oftare anknytning till den bransch som studeranden utbildar sig för än för studerande i genomsnitt. Vidare önskade sig de som svarade mera respons av lärarna.

Universiteteten beslöt köpa den riksomfattande enkäten utifrån. Tyska CHEConsult GmbH valdes till tjänsteleverantör efter konkurrensutsättningen. Att enkäten inte görs i hemlandet innebär också att det blir möjligt att göra jämförelser mellan de finländska och de andra europeiska universiteten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *