Föreningsbrev 14/2013

Det här är AUS föreningsbrev 14/2013. Om du vill få nyhetsbrevet direkt till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Den här veckans nyhetsbrev handlar bland annat om AUS volontärrekrytering för 2014, om huvudkontorets flytt och om Teknologtraditionsfesten.

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

  1. AUS rekryteringssidor för 2014 är uppe.
  2. Kulturarenan Aates utrustning delas ut till föreningar
  3. Studentkårens huvudkontor flyttar till adressen Otsvängen 11
  4. Hjälp Aalto-universitetet, AUS och alla studerande genom att sprida ordet om kandidatenkäten
  5. Teknologtraditionsfesten 2013
  6. KYL-konsert i Musikhuset den 28 oktober

1. AUS REKRYTERINGSSIDOR FÖR 2014 ÄR UPPE

Det är medlemmarna som skapar och upplever AUS. Varje aktiv AUS:are kan ge sitt bidrag för att göra studentkåren till en viktig, nödvändig, lämplig, intressant och pålitlig intressebevakare, serviceproducent och gemenskap för sig och sin krets. Det finns många sätt att påverka och delta. Välj det som passar dig bäst! AUS rekryteringssidor för 2014 finns nu på adressen ayy.fi/stop. Ta en titt på nästa års frivilligjobb och sök ett som passar dig.

Kom också med på AUS rekryteringskväll i Otnäs strandbastu på tisdag från klockan 17. Förutom program och tilltugg får du träffa dem som jobbat som frivilliga år 2013. Evenemangsinfo finns också på Facebook: https://www.facebook.com/events/442845252500384/.

2. KULTURARENAN AATES UTRUSTNING DELAS UT TILL FÖRENINGAR

Delegationen beslutade på sitt möte 4/2013 att avsluta verksamheten inom AUS kulturarena. I och med det här beslutet har kulturarenan Aates videoutrustning lagrats hos studentkåren i väntan på nya användare.

Eftersom AUS inte längre har egna resurser för att hålla igång en motsvarande verksamhet hoppas vi att föreningarna har kunnande och intresse för att använda de värdefulla apparaterna. Om just er förening har behov eller intresse av utrustningen så har ni chansen nu.

Läs mera på adressen ayy.fi/kulturarenan-aates-utrustning-delas-ut-till-foreningar

3. STUDENTKÅRENS HUVUDKONTOR FLYTTAR TILL ADRESSEN OTSVÄNGEN 11

Studentkårens huvudkontor flyttar från Värmemansgränden till adressen Otsvängen 11, där Otnäs AUS-serviceställe finns sedan tidigare. Renoveringen som pågått hela sommaren kommer att orsaka en del undantagsarrangemang och förändringar i bostads- och medlemsservicen under oktober och november. I fortsättningen blir det alltså lättare för föreningarna att nå organisationssektorn och till exempel de lokal- och it-ansvariga AUS:arna under samma tak. Flytten från Värmemansgränden till Otsvängen ska vara slutgiltigt genomförd i mitten av november.

4. HJÄLP AALTO-UNIVERSITETET, AUS OCH ALLA STUDERANDE GENOM ATT SPRIDA ORDET OM KANDIDATENKÄTEN

AUS och Aalto-universitetet hoppas att alla studentaktiva för vidare informationen om den riksomfattande responsenkäten för kandidater till dem som utexaminerats våren 2013. Enkäten är en central kanal för att utveckla universitetet utgående från studentrespons, och den enda som styr universitetets direkta finansiering från staten.

Vad är det frågan om? Här är en text som också finns på vår webbplats (/kevaalla-2013-kandiksi-valmistunut-vastaa-aalto-yliopiston-kandikyselyyn/), och som gärna får spridas vidare till vårens färska kandidater.

5. TEKNOLOGTRADITIONSFESTEN 2013

Aalto-universitetets studentkårs Teknologsektion har den stora äran och glädjen att bjuda in alla teknologer och deras vänner att fira Teknologtraditionsfesten fredagen den 8.11.2013. Banketten firas med början klockan 18 i Hotell Haaga i den Östra Hamnstaden.

Sillfrukosten avnjuts enligt tradition vid Servin Mökki i Otnäs lördagen den 9.11 från och med klockan 12. Supékort kostar 85 euro för studerande och 105 euro för utexaminerade. Sillfrukosten kostar 12 euro. Anmälningen är öppen från den 8.10 klockan 12 på adressen teekkariperinnejuhla.ayy.fi

Festen på Facebook: https://www.facebook.com/events/631906696832102/?ref=5
Sillisen på Facebook: https://www.facebook.com/events/223952717770436/?ref=5

6. KYL-KONSERT I MUSIKHUSET DEN 28 OKTOBER

De akademiska manskörerna Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat KYL och Psaldo förenar sina röster måndagen den 28 oktober 2013 kl 18.00 i en konsert i Helsingfors Musikhus Cameratasal. Temat är nationaldiktaren Eino Leinos lyrik. Evenemanget är en del av HEKO-veckan som ordnas av Helsingfors Ekonomer. Professor emeritus Teivas Oksala inleder. Matti Apajalahti leder båda körerna. Biljetter (20/15 €) från Musikhusets biljettkassa eller från Lippupalvelu (http://www.lippupalvelu.fi/event/kyl–psaldo-eino-leinon-runoja-lippuja/117271). Se också konsertens Facebooksida (https://www.facebook.com/events/513464572063886/)!

VILL DU HA DIN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyhetsbrevet översätts, så det räcker att du skickar din text på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS organisations- och kommunikationssakkunniga Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tfn: 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *