AUS: Piia Kuosmanen FSF-ordförande 2014

Aalto-universitetets studentkår (AUS) föreslår teknologie kandidat Piia Kuosmanen som ordförande för Finlands studentkårers förbund (FSF) för året 2014.

Piia är en 29-årig informationsnätverksstuderande. I sitt nuvarande uppdrag som ordförande för AUS styrelse har hon lett studentkårens dagliga verksamhet. Tidigare har Piia varit aktiv i sitt gille, som förvaltningens studentrepresentant och som första vice ordförande i AUS delegation. Hon hade också en central roll när det inlärningsfrämjande projektet POP – Paremman oppimisen puolesta – inleddes vid Aalto-universitetet.

“Jag har jobbat med Piia under hela året inom stora projekt för att förbättra Aalto-universitetet och studentkåren. Piias förmåga att få människor att göra sitt bästa för att uppnå gemensamma mål bör utnyttjas inom FSF för alla Finlands studerandes bästa”, uppmanar Martin Aalto, ordförande för AUS delegation.

I den nuvarande ekonomiska situationen måste studentrörelsen vara en stark förespråkare för bildning, också med tanke på framtidens studerande. Nästa år måste arbetet fortsätta för att förbereda det kommande riksdagsvalet och påverka partiernas politik så att studerandenas röst hörs på gatorna och i kabinetten. I svåra tider behövs klara röster.

“Nästa år är behovet av en enad studentrörelse ännu större än förr. Som bäst är FSF en aktiv framtidsbyggare och samhällsdebattör. Jag lovar att ge allt för att mjölken och honungen ska flöda i riket”, säger Kuosmanen.

FSF väljer styrelse för 2014 under förbundsdagen i Korpilampi den 29.-30. november. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på riksnivå och tar ställning i utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

Tilläggsinformation:

Generalsekreterare Janne Koskenniemi, 050 520 9415, janne.koskenniemi@ayy.fi
Kampanjchef Hannu Jaakkola, 050 520 9445, hannu.jaakkola@ayy.fi
Piia Kuosmanen, 050 520 9420, piia.kuosmanen@ayy.fi

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *