Milla Ovaska AUS nya sakkunniga för internationella ärenden

Pressmeddelande
28.10.2013
Publiceringsfritt genast

Magistern i samhällsvetenskaper Milla Ovaska är ny sakkunnig för internationella ärenden vid Aalto-universitetets studentkår AUS. Som sakkunnig ansvarar hon för de internationella studenternas intressebevakning och integration i universitetsgemenskapen och främjar internationelisering på campuset. Dessutom koordinerar den sakkunniga frivilligverksamheten inom den internationella sektorn. Ovaska började på sin post den 21.10.2013.

Ovaska utexaminerades sommaren 2013 från Tammerfors universitet med huvudämnet internationell politik. Som biämnen har hon bland annat studerat utvecklingssamarbete, internationell rätt, interkulturell kommunikation och språk. Ovaska har samlat arbetserfarenhet bland annat inom ekonomisektorn på Finlands ambassad i Peking, som projektanställd vid AIESEC i Peru och genom många förtroendeuppdrag i finländska organisationer. I studievärlden har Ovaska varit aktiv som studentkårens studentrepresentant i Tammerfors universitets förvaltning och som tutor för internationella studenter under hela sin studietid.

”Det är fint att få nytt blod till den internationella sektorn! Jag ser fram emot vårt samarbete för att integrera internationella studenter och internationalisera finländare” kommenterar Mariko Landström, som ansvarar för internationella ärenden inom AUS styrelse.

”Aalto-universitetet är en av Finlands mest internationella studiemiljöer både när det gäller strategin och studerandena, så AUS har en viktig roll för att skapa en öppen, internationell universitetsgemenskap och stödja integrationen av internationella studenter. Jag ser fram emot mitt nya uppdrag!” säger Ovaska.

Aalto-universitetets studentkår AUS är en intresse- och serviceorganisation för universitetets 15 000 studerande. Över 13 procent av Aaltos studerande har en utländsk bakgrund. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i utbildningspolitiska och studiesociala frågor.

Tilläggsinformation:

Generalsekreterare Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi(at)ayy.fi, 050 520 9415
AUS sakkunniga för internationella ärenden Milla Ovaska, international(at)ayy.fi, 050 520 9446.