Föreningsbrev 17/2013

Det här är AUS föreningsbrev 17/2013. Vill du ha föreningsbrevet direkt till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Den här veckan handlar föreningsbrevet bland annat om programdetaljerna och tidtabellen för föreningsutbildningen som ordnas den 26.11. Anmäl dig nu på adressen http://tinyurl.com/yhdistyskoulutus-2013 eller på Facebook https://www.facebook.com/events/337460016398584/.

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

  1. AUS föreningsutbildning den 26 november från kl 17 – anmäl dig nu!
  2. Du kommer väl ihåg att kontrollera alla höstens lokalbokningar i AUS bokningskalender
  3. AUS rekryteringssidor för 2014 är uppe
  4. Sök till internationella sektionen Mosaic
  5. Polijazz intensivkurser i november

1. AUS FÖRENINGSUTBILDNING DEN 26 NOVEMBER FRÅN KL 17

  • Vad: AUS föreningsutbildning 2013
  • Var: Design Factory, Betongblandargränden 5, Esbo
  • När: Tisdagen den 26 november kl 17 – 20
  • För vem: Alla föreningsaktiva eller intresserade

AUS föreningsutbildning ordnas den 26.11. med början kl 17 i Esbos Design Factory (Betongblandargränden 5). Utbildningen är riktad till aktiva inom medlemsföreningarna i AUS föreningsregister. Du kan också delta om du är intresserad av föreningsverksamhet eller till exempel funderar på att grunda en ny förening.

Utbildningen passar både nybörjare och mer erfarna föreningsaktiva. Om du redan är mycket erfaren lönar det sig att läsa igenom programmet på förhand. Då kan du hoppa över delarna som inte intresserar dig.

Den första delen som är gemensam för alla behandlar främst studentkåren, Aalto-samfundet och olika frågor som har att göra med verksamhetsbidrag. Den senare delen av programmet där deltagarna indelas i grupper fördjupar sig i föreningsverksamhetens detaljer och praktiska organisation. Utbildningen avslutas senast klockan 20.

Utbildningen pågår i tre timmar och är rätt intensiv, så det lönar sig att ta med mellanmål. Utbildningen ordnas tyvärr bara på finska. Lokalen är rullstolstillgänglig.

Ett mer detaljerat program med tidtabell finns nedan. Anmäl dig på adressen http://tinyurl.com/yhdistyskoulutus-2013. Vi hoppas att du anmäler dig på förhand, men du kan också komma oanmäld.

Om du har frågor eller förslag om utbildningen kan du kontakta oss på adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

Välkommen!

Tidtabell och program för AUS föreningsutbildning 26.11.2013

Gemensamt program kl 17.00 -18.30 (The Stage)

  • 17.00 – Internationalitet och trespråkighet i föreningarna
  • 17.15 – Kommunikation i Aalto-samfundet
  • 17.30 – Verksamhetsbidrag och tjänster för föreningar
  • 17.45 – TTER-bidrag
  • 18.00 – Lokaler som föreningarna erbjuds
  • 18.15 – Jämställdhet i föreningarna

Paus kl 18.30 – 18.45

Fördjupande program i grupper från kl 18.45 och framåt (avslutas senast kl 20.00)

Grupp 1: ordförande, vice ordförande och sekreterare (The Stage)
–  Styrelsens uppgifter och ansvar, stadgar och skyldigheter, mötesteknik och handlingar.

Grupp 2: informatörer och kommunikationsansvariga (Audition)
– Evenemangsmarknadsföring och föreningens kommunikation, praktiska råd

Grupp 3: kassörer (The Studio)
– Att sköta föreningens ekonomi

2. DU KOMMER VÄL IHÅG ATT KONTROLLERA ALLA HÖSTENS LOKALBOKNINGAR I AUS BOKNINGSKALENDER

Som vi berättade i förra veckans föreningsbrev har det under hösten visat sig att en del bokningar av någon orsak bytt plats i AUS lokalbokningskalender. Det har orsakat ofrivilliga dubbelbokningar och en del problemsituationer. Problemorsaken utreds. För att vi ska kunna betjäna föreningarna så bra som möjligt skulle det vara bra för oss på AUS att veta hur omfattande problemet är. Därför vill vi nu be föreningarna kontrollera om tidpunkterna stämmer för alla bokningar de gjort. Ifall allt är i sin ordning behöver du inte meddela oss. Men ifall bokningen flyttats eller försvunnit ska du meddela AUS på adressen tilat@ayy.fi.

Ni kommer väl ihåg att Föreningslokalen är ur bruk hela hösten. Ifall din förening bokat den ska ni komma överens om att flytta bokningarna på vanligt sätt genom servicestället i Otnäs.

3. AUS REKRYTERINGSSIDOR FÖR 2014 ÄR UPPE

Det är medlemmarna som skapar och upplever AUS. Varje aktiv AUS:are kan ge sitt bidrag för att göra studentkåren till en viktig, nödvändig, lämplig, intressant och pålitlig intressebevakare, serviceproducent och gemenskap för sig och sin krets. Det finns många sätt att påverka och delta. Välj det som passar dig bäst! AUS rekryteringssidor för 2014 finns nu på adressen ayy.fi/stop. Ta en titt på nästa års frivilligjobb och sök ett som passar dig.

Kom också med på AUS rekryteringskväll tisdagen den 19.11. från kl 17 i Otnäs strandbastu. Förutom program och tilltugg har du chansen att träffa dem som jobbat som frivilliga år 2013. Evenemangsinfo finns också på Facebook: https://www.facebook.com/events/442845252500384/.

4. SÖK TILL INTERNATIONELLA SEKTIONEN MOSAIC

I förra veckans föreningsbrev ingick av misstag en föråldrad ansökningsannons om storvisirer. AUS rekryterar inte längre storvisirer för nästa år, men den som är internationellt intresserad kan söka till den internationella sektionen Mosaic, mer information: /stop/jaostot/kansainvalisyysjaosto/.

5. POLIJAZZ INTENSIVKURSER I NOVEMBER

I november ordnar Polijazz två intressanta kurser, båda med Tineka Blake som instruktör. Lyrical jazz är mångsidig, uttrycksfull dans med influenser från jazz, balett och nutidsdans. Kursen i dansteknik fokuserar på dansens grunder: kursen är till nytta inom många grenar, både för nybörjare och för dem som dansat längre! Vi utnyttjar tekniker från jazz, balett, latinamerikanska danser och streetdans.

Tilläggsinformation och anmälning finns på adressen: http://polijazz.ayy.fi/courses.php. Priset för en kurs är 25 euro och betalas till Polijazz rf:s konto BIC NDEAFIHH, FI19 1309 3000 0596 83 med referensnumret 1355 innan den  första kurstimmen. Kurserna på Facebook: https://www.facebook.com/events/223341347832500.

VILL DU HA DIN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyhetsbrevet översätts, så det räcker att du skickar din text på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS organisations- och kommunikationssakkunniga Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tfn: 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *