Föreningsbrev 21/2013

Det här är AUS föreningsbrev 21/2013. Vill du ha föreningsbrevet direkt till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är årets sista föreningsbrev. I och med det önskar AUS föreningssektor alla en skön adventstid och ett gott nytt år!

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

  1. Ge respons på AUS föreningsutbildning
  2. Missade du föreningsutbildningen? – Läs materialet på AUS webb
  3. Sök till AUS stadgekommitté senast 13.12
  4. TTER gör lista över redskap och tjänster som föreningarna lånar/hyr ut
  5. Föreningarnas lokalhamstring ordnas mellan den 2.12 och den 18.12
  6. Dags att söka till AUS frivilliguppdrag 2014 – Ansökningstiden för sektionerna går ut 9.12.
  7. Sök stipendier från Polyteknikerkörens fond
  8. Polyteknikerkörens jul
  9. Damkören KYN:s julkonserter

1. GE RESPONS PÅ AUS FÖRENINGSUTBILDNING

Ett varmt tack till alla som deltog i AUS föreningsutbildning! Vi hoppas att ni fyller i responsblanketten så vi kan utveckla utbildningen år 2014. Det tar bara några minuter! Blanketten finns på adressen http://tinyurl.com/yhdistyskoulutuspalaute.

2. MISSADE DU FÖRENINGSUTBILDNINGEN? – LÄS MATERIALET PÅ AUS WEBB

Presentationerna från föreningsutbildningen finns nu på AUS webbplats på adressen /yhdistyskoulutus/. Om du missade utbildningen och till exempel är ny i en förening som hör till AUS föreningsregister rekommenderar vi att du går igenom presentationerna på egen hand. Glöm inte heller att AUS föreningsguide finns i elektronisk form på adressen http://tinyurl.com/yhdistysopas.

3. SÖK TILL AUS STADGEKOMMITTÉ SENAST 13.12.

Är du intresserad av föreningslagstiftning i allmänhet och studentkårens och studentföreningarnas stadgeärenden i synnerhet? Då ska du söka till AUS stadgekommitté!

Stadgekommittén övervakar och utvecklar studentkårens regelverk och hjälper föreningar inom AUS i stadgetekniska ärenden. Stadgekommittén har till exempel gjort upp stadgemallen som föreningarna erbjuds. Enligt Finlands föreningslag ska föreningarnas officiella stadgar vara finsk- eller svenskspråkiga (eller tvåspråkiga) och därför är också stadgekommitténs arbetsspråk finska. Stadgekommitténs mandatperiod är ett kalenderår och medlemmarna utses av AUS styrelse.

Ansökningstiden är 27.11. – 13.12.2013. Ansökningsblanketten hittar du här: https://lomake.ayy.fi/rekry/saantotoimikunta-stadgekommitten-regulation-committee/

4. TTER GÖR LISTA ÖVER REDSKAP OCH TJÄNSTER SOM FÖRENINGARNA LÅNAR/HYR UT

Som stöd för sitt beslutsfattande gör TTER upp en lista över saker, redskap, tjänster osv. som föreningarna inom AUS lånar ut och hyr ut till andra föreningar. Listan ska vara så heltäckande som möjligt, så vi hoppas att ni meddelar vad ni hyr ut. Det kan vara vad som helst från paketbil till jättetwister, från karaokemaskin till utbildningar eller dansuppvisningar.

Ni kan fylla i en blankett om saker ni lånar ut eller hyr ut på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/yhdistysten-vuokratavarat/.

5. FÖRENINGARNAS LOKALHAMSTRING ORDNAS MELLAN DEN 2.12 OCH DEN 18.12

Under den så kallade lokalhamstringen, som ordnas mellan den 2.12 och den 18.12 (se detaljerad tidtabell nedan), kan du förhandsboka AUS paketbil och lokalerna som hyrs ut på engångsbasis för tidsperioden 13.1.2014 – 17.8.2014. En lista på lokaler som kan bokas finns på adressen /jasenille/tilojen-vuokraaminen/. Lokalhamstringens tidtabell för föreningarnas del är följande:

  1. Föreningar med särställning 2.-9.12.2013. Tid att fylla i blanketten fram till må 9.12.2013 kl 08.00. Hamstring må 9.12.2013 från och med kl 18.00 på Otsvängen 11 i stora konferensrummet (2:a våningen)
  2. Andra föreningar 10-15.12.2013. Tid att fylla i blanketten fram till sö 15.12.2013 kl 08.00. Hamstring on 18.12.2013, tidpunkten meddelas senare.

Hamstringsblanketten där bokningarna görs finns på adressen http://yhdistykset.ayy.fi/tilakahmyt/. Blankettens språk är finska. Mer information om hamstringen finns på adressen ayy.fi/tilojen-vuokraaminen . AUS förvaltningschef Johanna Pietiläinen (johanna.pietilainen@ayy.fi) är ansvarig för lokalhamstringen och ger mer information.

6. DAGS ATT SÖKA TILL AUS FRIVILLIGUPPDRAG 2014 – ANSÖKNINGSTIDEN FÖR SEKTIONERNA GÅR UT 9.12.

Det är medlemmarna som skapar och upplever AUS. Varje aktiv AUS:are kan ge sitt bidrag för att göra studentkåren till en viktig, nödvändig, lämplig, intressant och pålitlig intressebevakare, serviceproducent och gemenskap för sig och sin krets. Det finns många sätt att påverka och delta. Välj det som passar dig bäst! AUS rekryteringssidor för 2014 finns nu på adressen ayy.fi/stop. Ta en titt på nästa års frivilligjobb och sök ett som passar dig.

7. SÖK STIPENDIER FRÅN POLYTEKNIKERKÖRENS FOND

Syftet med Polyteknikerkörens fond är att stödja och främja AUS-medlemmarnas och AUS-föreningsmedlemmarnas sångintresse med stipendier och understöd.

Polyteknikerkörens fond förklarar stipendieansökningen öppnad för sångperioden 2013-2014. De sökande ombeds berätta om sin sånghobby och motivera behovet av ett stipendium. Till ansökan ska bifogas den sökandes personbeteckning, beskattningskommun, kontaktuppgifter och kontonummer, en kopia av kvittot på AUS medlemsavgift eller en kopia på studiekortet och en utredning om sånghobbyns utgifter med kvitton för sångperioden september 2013-augusti 2014.

Ansökningarna ska skickas till adressen Polyteknikkojen Kuoron Rahasto, Timo Voipio, PL 69, 02151 Espoo så att de är framme senast måndagen den 16.12.2012 kl 16.00. Ansökan kan också lämnas in i ett kuvert med den ovannämnda adressen vid AUS serviceställe i Otnäs eller skickas elektroniskt som PDF-fil till adressen pkr-hakemukset@polyteknikkojenkuoro.fi

Försenade ansökningar behandlas inte. Vid behov får du tilläggsinformation från representanten för fonden, Timo Voipio, 041-518 9294, timo.voipio@polyteknikkojenkuoro.fi.

8. POLYTEKNIKERKÖRENS JUL

Kyrkan som badar i de levande ljusens mjuka sken, skymningen som djupnar utanför, människorna som stilla tar in julstämningen. PK:s jul tar dig till de mest älskade julsångernas rötter från renässansen till våra dagar, kryddade med ortodox kyrkomusik och improvisation. Polyteknikerkören firar sin första jul under Saara Aittakumpus ledning med fyra mäktiga konserter – lördagen den 7.12 i Hagalunds kyrka och Paulus kyrka samt torsdagen den 19.12 i Johanneskyrkan i Helsingfors, enligt 20-årig tradition. Vi hälsar dig varmt välkommen till den tidlösa julstämningen. Biljetter till studentpriser från AUS serviceställe i Otnäs, från adressen joulukonsertti.fi och vid ingången.

9. DAMKÖREN KYN:s JULKONSERTER

KYN – Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat ordnar i år två julkonserter. Den 19.12 i Det heliga hjärtats kapell och den 21.12 i Tempelplatsens kyrka i Tölö. Konserterna bjuder publiken en fridfull inledning på julfirandet med både traditionella julsånger och nyare, stämningsfullt arrangerade kompositioner. Kören leds av Kaija Viitasalo. Biljetter 15/10€. Tilläggsinformation www.kyn.fi. Varmt välkommen!

VILL DU HA DIN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyhetsbrevet översätts, så det räcker att du skickar din text på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS organisations- och kommunikationssakkunniga Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tfn: 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *