Föreningsbrev 2/2014

Det här är AUS föreningsbrev 2/2014. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Föreningsbrevet tar en kort paus eftersom AUS sakkunniga för föreningar och kommunikation blir studieledig. Så kom ihåg redan nu att AUS verksamhetsbidrag kan sökas igen i mars. Kontrollera i god tid att föreningens dokument och ayy.fi-profil är i skick. Mer information finns längre ner i detta nyhetsbrev.

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

  1. AUS förenings- och kommunikationssakkunniga studieledig
  2. AUS verksamhetsbidrag kan sökas i mars
  3. Responsblankett för AUS evenemangslokaler
  4. TTER:s första ansökningsrunda 2014 pågår
  5. Vinterdag igen!
  6. PSK Kupla ordnar provdyk och grundkurs i dykning
  7. Kom till Teknikdagarna 16.-18.1.2014

1. AUS FÖRENINGS- OCH KOMMUNIKATIONSSAKKUNNIGA STUDIELEDIG

Den sakkunniga för föreningar och kommunikation inleder en lång studieledighet i slutet av den här veckan. Ersättaren väljs av AUS styrelse onsdagen den 22 januari. Därför är studentkåren tillfälligt utan föreningssakkunnig, vilket betyder en kort paus för föreningsbrevet. Ni kan också i fortsättningen skicka frågor och önskemål till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Vi strävar efter att besvara era frågor så snabbt som möjligt. AUS informerar om valet av föreningssakkunnig senare på ayy.fi och i föreningsbrevet.

2. AUS VERKSAMHETSBIDRAG KAN SÖKAS I MARS

Eftersom föreningsbrevet tar paus vill vi redan nu påminna er om att lördagen den 1 mars 2014 är startdatumet för att lämna in AUS föreningsanmälan och söka verksamhetsbidrag. Anmälnings- och ansökningstiden pågår från lördagen den 1 mars till tisdagen den 1 april.

Alla föreningar som godkänts till den första förteckningen i AUS föreningsregister kan ansöka om verksamhetsbidrag. Föreningar som hör till den andra förteckningen och de föreningar som inte ansöker om ekonomiskt stöd i år behöver endast fylla i föreningsanmälan.

Ni lägger väl märke till att varje förening i AUS föreningsregister måste se till att åtminstone göra en föreningsanmälan. Om föreningen låtit bli att lämna in en anmälan två år i rad kan den strykas ur AUS föreningsregister.

Mer information om verksamhetsbidraget finns på adressen /apurahat-yhdistyksille/.

3. RESPONSBLANKETT FÖR AUS EVENEMANGSLOKALER

AUS samlar respons om sina hyrbara evenemangslokaler på adressen https://lomake.ayy.fi/hallinto/palautelomake-ayyn-kertavuokrattavista-tiloista/. Säg din åsikt! All saklig respons beaktas i mån av möjlighet när lokalerna utvecklas. Vi hoppas speciellt att fjolårets aktiva ger respons på lokalerna för att inte utvecklingsbehoven ska glömmas bort när aktörerna byts ut, men naturligtvis beaktar vi också påpekanden från andra.

4. TTER:S FÖRSTA ANSÖKNINGSRUNDA 2014 PÅGÅR

TTER:s första ansökningsrunda för 2014 har öppnats! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS medlemmar och samfund. TTER stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, inspirerar andra, hörs och syns.

Bidragen kan sökas på två sätt: genom ansökningsrundorna som ordnas cirka tre gånger om året eller genom den fortlöpande ansökningen som är öppen under terminerna. I den fortlöpande ansökningen kan du ansöka om bidrag på högst 1000 euro, medan bidragen i de egentliga ansökningsrundorna inte är begränsade.

Ansökningstiden för den första rundan år 2014 går ut söndagen den 2.2.2014 kl 23.59. På fondens webbplats http://tter.ayy.fi/ finns instruktioner om ansökningen och bilagorna. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/.

Ansökningstiderna för alla ansökningsrundor våren 2014 och annan information hittar du på TTER:s webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidorna på adressen www.facebook.com/tterahasto.

5. VINTERDAG IGEN!

Er förening är välkommen med på vinterdagen tisdagen den 21 januari, där ni ka ha en egen kontroll. Kontrollerna är öppna på Teknologbyns område från klockan 14.30, och bastun i Otnäs öppnar cirka klockan 18. Efterfesten i Smökki börjar klockan 20.

Den som vill ansvara för en kontroll kan anmäla sig på adressen https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaiva2014/. Meddela er förening och kontaktperson med kontaktuppgifter senast lördagen den 17 januari. Om ni har frågor, kontakta phuxmajoren Ismo (ismo.heikkinen@ayy.fi).

6. PSK KUPLA ORDNAR PROVDYK OCH GRUNDKURS I DYKNING

Grundkurs

En informationsföreläsning om vårens kurs ordnas torsdagen den 6.2.2014 kl 17.30. Platsen bekräftas i god tid på kursens webbplats. Föreläsningen är ungefär ett par timmar lång och behandlar kursens innehåll, tidtabell och förutsättningar för deltagande. Du kan anmäla dig till kursen och får information om Kuplas verksamhet.

Infoföreläsningen är öppen för alla som är intresserade av dykning och Kuplas verksamhet. Välkommen med! Kursens föreläsningar och bassängövningar kommer huvudsakligen att äga rum på torsdagskvällar under våren, och den avslutas i maj med ett läger i öppet vatten.

Mer information (tidtabell, priser osv.):

http://kupla.kyla.fi/tiki-index.php?page=LSPK+2014

Provdyk

PSK Kupla ordnar provdyk efter informationsföreläsningen om grundkursen i dykning torsdagen den 6.2. kl 17.30-cirka 23. Under evenemanget får du basinformation om dykning och en möjlighet att prova på dykning med dykarutrustning i en simbassäng under ledning av en erfaren instruktör. Efter provdyket hinner du fortfarande med på vårens kurs.

Om du deltar i provdykningen förbinder du dig inte att delta i kursen. Du måste anmäla dig till provdyket på förhand eftersom antalet platser är begränsat (preliminärt 18). Provdyket kostar 10 euro. Du kan anmäla dig från och med den 17.1. kl 12.00.

Mer information om dykning och anmälning: http://kupla.kyla.fi/tiki-index.php?page=INTRO+2014

Kursen och provdyket ordnas bara på finska.

7. KOM TILL TEKNIKDAGARNA 16.-18.1.2014

Är du intresserad av teknik och naturvetenskaper? Kom till Teknikdagarna 16.-18.1.2014 i Dipoli i Otnäs! Teknikdagarna berättar om vad som händer inom vetenskapen just nu: på programmet står nästan 100 aktuella miniföreläsningar och spännande program i anslutning till dem. Årets tema är luft, ett av Aristoteles fyra element. Föreläsningarna behandlar bland annat klimatet och vädret, klimatförändringen, flygteknik, atmosfären och rymden, akustik och informationsöverföring i luften.

Bekanta dig med programmet på adressen www.tekniikanpaivat.fi och kom till Dipoli för att höra toppforskarna inom sina branscher! Evenemanget är gratis.

Adress: Dipoli, Otnäs, Otsvängen 24, 02150 Esbo

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *