Veckobrev 4/2014

Det här är AUS veckobrev 4/2013

Den här veckan hinner du fortfarande anmäla dig till AUS makalösa årsfest, omstörtande efterfest och/eller årsfestbrunchen. Läs mer och anmäl dig på adressen www.vuosijuhlat.fi

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Anmäl dig till AUS fjärde årsfest, efterfesten och/eller sillisen.
  3. Vill du ha din nyhet i veckobrevet?
  4. Med Aava till Pikkulaskiainen i Åbo
  5. Aalto chaplains on duty on the campus during the academic term
  6. SHVS nya språkstrategi trädde i kraft 1.1.2014
  7. KY-Spexet 2014 Le Coq Magnifique – biljetterna till salu!
  8. Info- och bastukväll om EMMEP, det internationella magisterprogrammet i gruv-, mineral- och geoteknik, i Strandbastun den 22.1 kl 17.
  9. Environmental Stewardship – Sommarstipendium till USA för högskolestuderande
  10. Toppensommar på ett toppuniversitet: framstående studenter söks igen för sommarskolan på universitetet Stanford
  11. Teknologseglarnas infokväll on 29.1. kl 18-23 i Ossin linna
  12. Kom och prova på Futsal med FC Kissat i Unisport Gumtäkt onsdagen den 29.1 kl 17-19
  13. PSK Kuplas provdyk och grundkurs i dykning 2014

1. Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 4

Vecka 5

2. Anmäl dig till AUS fjärde årsfest, efterfesten och/eller sillisen

AUS fjärde årsfest ordnas lördagen den 1.2.2014 på evenemangscentret Telakka. Alla studentkårens medlemmar är varmt välkomna. Festen kostar 85€ för studerande och 95€ för andra gäster, inklusive en festlig kasinomiddag med dignande bord och omstörtande efterfest.

Om middagen och talen inte intresserar eller supékortet känns för dyrt kan du delta i årsfesten genom att vara med om efterfesten revolutionen. Festen börjar prick klockan 21.30 i Telakkas ölstuga. För 25€ får du delta i årsfestyran tillsammans med de andra firarna långt inpå småtimmarna.

Söndagen den 2.2. ordnas en glad sillis som kostar 15€.

Festens dresscode är mörk kostym med akademiska ordnar. De som kommer till efterfesten klär sig enligt revolutionstemat. Till sillisen kan ni klä er fritt och avslappnat.

Anmälan och tilläggsinformation: www.vuosijuhlat.fi

3. Vill du ha din nyhet i veckobrevet?

Vill du ha din egen nyhet i veckobrevet? Skicka din korta text, högst tre korta stycken eller cirka 150 ord, senast TORSDAG klockan 10 till adressen tiedottaja@ayy.fi. Skriv också en rubrik och ett sammandrag i några meningar för veckobrevets e-postversion. Nyheterna översätts, så du behöver inte skicka din text på flera språk. Veckobrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS informatör Henna Lahti (fornamn.efternamn@ayy.fi, tel: 050 520 9440).

4. Med Aava till Pikkulaskiainen i Åbo

Aava ordnar öppen transport till Pikkulaskiainen i Åbo för alla Aalto-universitetets studerande! Pikkulaskiainen är en pubrunda som ordnas i Åbo och inleds med ett backåkningsevenemang i Puolalaparken. Bussen stannar i Otnäs och i Kampen både tur och retur. Välj hållplats när du anmäler dig.

  • Otnäs hållplats: Otnäs köpcentrum (Otsvängen 11)
  • Kampens hållplats: bussparkeringsplatsen på Södra Järnvägsgatan mittemot KY-huset.

Resan kostar 30 euro inklusive biljetten till Pikkulaskiainen. Betalningsinformationen får du på e-post i bekräftelsemeddelandet när du anmält dig.

Pikkulaskiainens efterfest äger rum på Börs, Monkey och Amarillo.  Det finns 50 platser och anmälningen öppnas torsdagen den 16.1. kl 12:00 på adressen: https://lomake.ayy.fi/aava/pl14/ Anmälningen stängs den 2.2. kl 12:00

Mer information http://www.pikkulaskiainen.fi/ och på facebook.

5. Aalto chaplains on duty on the campus during the academic term

Aalto Chaplains Jenny Vainio and Juha Lassila are on duty at Otaniemi Main Building (Otakaari 1) in room M136, Mon-Thu, 9am-12noon. The university chaplains are there for you, regardless of your religion or conviction, when you want to talk about life, relationships or studies.

See the contact information of chaplains on other campuses and their office hours at Into.

6. SHVS nya språkstrategi trädde i kraft 1.1.2014

Språkstrategin har godkänts av stiftelsens styrelse 2.9.2013 och trädde i kraft 1.1.2014. Språkstrategin syftar till att trygga likvärdig service för alla studerande.

I språkstrategin ger SHVS sina kunder ett servicelöfte. Enligt servicelöftet betjänas studerande på tvåspråkiga orter på god finska och svenska samt studerande med andra modersmål än finska eller svenska på åtminstone nöjaktig engelska.

På SHVS webbsidor publiceras bl.a. aktuell information om tjänsterna samt kundinfo på finska, svenska och engelska. Också de viktigaste patientguiderna och det hälsofrämjande materialet publiceras på finska, svenska och engelska.

Läs mera om språkstrategin och servicelöftet.

7. KY-Spexet 2014 Le Coq Magnifique – biljetterna till salu!

C’est magnifique! KY-Spexet årsmodell 2014 har offentliggjorts. Le Coq Magnifique bjuder alla spexvänner till en restaurangkväll med fantastiska skådespelare, häpnadsväckande dansare och medryckande musik. Premiären äger rum den 6 februari i Teatteri Forum. Är du inte rädd för frän humor ska du klicka in dig till biljettluckan via kyspeksi.fi!

Biljetter säljs varje vecka på handelshögskolan. Vi meddelar senare om biljettförsäljning på de andra campusen. Obs! KY-spexet tar kort!

Är du förstaårsstuderande? Välkommen och se spexet den 13.2. AFYE bjuder de hundra första förstaårsstuderandena på en gratis biljett till det största spektaklet i februari. Gilla KY-spexets Facebooksida, fyll i blanketten och se till att du inte missar den kommande månadens hetaste samtalsämne. Bienvenue!

8. Info- och bastukväll om EMMEP, det internationella magisterprogrammet i gruv-, mineral- och geoteknik, i Strandbastun den 22.1 kl 17

Aalto-universitetets labb för bergsteknik ordnar tillsammans med Kalliotekniikan kerho KTK en info- och bastukväll för alla som är intresserade av European Mining, Mineral and Environmental Program, EMMEP – det tvååriga magisterprogrammet i gruvbranschen, mineralförädling och geoteknik som börjar hösten 2014. Programmet genomförs vid olika universitet i Europa. Universiteten som deltar i programme är Aalto-universitetet, RTWH Aachen (Tyskland), TU Delft (Nederländerna), Miskolc (Ungern) och Wrocklaw (Polen). I programmet kan du specialisera dig på antingen gruvbranschen, mineralförädling eller det geotekniska området.

Kom och lyssna när de ansvariga professorerna presenterar allmän info om programmet och tidigare studerande berättar om sina erfarenheter vid Strandbastun, onsdagen den 22.1.2014 kl 17:00. Kvällens sponsorer Normet och Caterpillar bjuder också på god mat och dryck! Glück Auf!!!

Anmäl dig till evenemanget på adressen: http://ik.ayy.fi/ilmomasiina_raksalle/signup/421

Mer information om programmet:
www.emmep.org
www.femp.org

9. Environmental Stewardship – Sommarstipendium till USA för högskolestuderande

Fulbright Center har öppnat ansökningen för Environmental Stewardship-stipendiet. Stipendiet är avsett för 18-22 –åriga finländska högskolestuderande som studerar för en lägre högskoleexamen. Stipendiet täcker alla utgifter för fem veckors studier sommaren 2014 inom programmet Institute on Environmental Stewardship  i USA. Under utbildningen bekantar sig studerandena med ämnen som har att göra med miljövetenskaper, men också med den amerikanska kulturen och samhället. Studerande från alla ämnesområden kan söka stipendiet. Ansökningstiden går ut torsdagen den 23.1.2014 kl 10.

Mer information om stipendiet samt ansökningsblanketter finns på Fulbright Centers webbplats.

Från och med 13.1.2014 ka du ställa frågor till: Johanna Lahti, biträdande direktör, Fulbright Center tel. 044 5535 278,johanna.lahti(at)fulbright.fi

10. Toppensommar på ett toppuniversitet: framstående studenter söks igen för sommarskolan på universitetet Stanford

Nu har du som Aaltostudent (kandidatstuderande i slutskedet och magisterstuderande i inledningsskedet) för fjärde gången chansen att söka till sommarskolan som universitetet Stanford ordnar i Kalifornien – Stanford Summer International Honors Program SSIHP den 21.6 – 17.8.2014. Aalto-universitetet i samarbete med Stanfords sommarskola stöder högst sex Aaltostudenter med ett fullt stipendium. Ansökningstiden går ut den 31.1.2014

Ansökningsinstruktioner och mer information på Into.

11. Teknologseglarnas infokväll on 29.1. kl 18-23 i Ossin linna

Är du intresserad av friska havsbrisar och seglandets ädla konst? Vill du lära dig läsa sjökort och veta var de värsta grunden finns utanför Helsingfors? Vill du göra utfärder i Finlands vackra skärgård i gott sällskap, på jakt efter de stämningsfullaste lägerplatserna, varmaste strandbasturna och vackraste solnedgångarna? Känner du att du lever först när loggen visar tvåsiffriga tal och vattnet stänker? Trivs du med att putsa båtskrov i vårsolen? Vare sig du är en erfaren sjöbjörn eller en landkrabba, kom till bastun i Ossin linna onsdagen den 29.1 så får du veta mer om Teknologseglarnas verksamhet och aktiviteter under året! Info och berättelser utlovas åtminstone om vinterns och vårens kursutbud, vårens talkon, sommarens seglingsresor och Medelhavsresan TripVenture 2014 i augusti. Vi bjuder också på mat, dryck och varm bastu, och det hela kostar ingenting!

  • Vad: Trips infokväll
  • Var: Ossin linna
  • När: on 29.1. kl 18, infodelen cirka. kl 19-20
  • Pris: kostar ingenting!
  • Ta med: dig själv, öppet sinne och bastugrejer. Och en kompis också.

12. Kom och prova på Futsal med FC Kissat i Unisport Gumtäkt onsdagen den 29.1 kl 17-19

Evenemanget passar alla kvinnor oavsett kondition och färdigheter. Du behöver inte ha fotbollsbakgrund – alla är välkomna med! Målet med evenemanget är att bekanta sig med grenen tillsammans med vår trevliga tränare och ha ett kul träningspass enligt deltagarnas egen nivå. Målsättningen är förstås att så många som möjligt blir intresserade av grenen! 😉

Du behöver kläder för inomhusmotion (till exempel shorts och tröja) och skor för inomhusspel. Om du har en fotboll eller en futsalboll, ta med den så blir träningen mångsidigare! Du behöver inte vara medlem i Unisport.

Anmäl dig senast ti 28.1 genom att skicka e-post till adressen fckissat@gmail.com. Vi ses!

  • Vad? Prova på Futsal
  • Var? Unisport Gumtäkt (Väinö Auers gata 11)
  • När? On 29.1 kl 17-19

13. PSK Kuplas grundkurs i dykning och provdyk 2014

Infoföreläsningen för vårens kurs ordnas torsdagen den 6.2.2013 kl. 17.30. Platsen bekräftas i god tid på kursens webbplats. I samband med kursstarten den 6.2 ordnar vi även provdyk. På evenemanget får du grundinformation om dykning som hobby och får prova på dykning i en simbassäng under ledning av en erfaren instruktör. Efter provdyket hinner du med på vårens kurs om du vill.

Kursen och provdyket ordnas bara på finska.

Tilläggsinformation (på finska)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *