Veckobrev 5/2014

Det här är AUS veckobrev 5/2014

Den här veckan firar vi AUS fjärde årsfest. Grattis AUS 4 år! P.S. HRT samlar respons om utkastet till linjenätsplan för västmetron. Nu har du chansen att påverka på riktigt. Mer information: https://www.hsl.fi/sv/planering-av-linjenat/plan-over-linjenatet-till-vastmetron

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Kommentera utkastet till linjenätsplan för västmetron
  3. Ansökningstiden till Capgeminis Young Professionals Academy går ut 9.2.2014
  4. TTER:s första ansökningsomgång för 2014 pågår!
  5. Verktyg för pirriga situationer
  6. Skriv lättare och bättre -intensivworkshop!
  7. Med Aava till Pikkulaskiainen i Åbo
  8. Delta i enkät om karriär och utbildning – vinn fina priser!
  9. KY-Spexet 2014 Le Coq Magnifique – biljetterna till salu!
  10. Toppensommar på toppuniversitet: framstående studenter söks igen för universitetet Stanfords sommarskola
  11. EntreMill – ett karriärcoachningsprogram för högskolestuderande på arbetslivets villkor! Sök du också!
  12. BOSTON 60’S CLUB FRE 31.1.

1. Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 5

Vecka 6

2. Kommentera utkastet till linjenätsplan för västmetron

Utkastet till linjenätsplan för västmetron är klart och HRT samlar kommentarer om utkastet fram till den 2.2. Du kan bekanta dig med utkastet och kommentera det i en webropolenkät på HRT:s webbplats.  Invånarföreningar, organisationer och företag kan skicka sina ställningstaganden om utkastet till adressen lansimetron_linjastosuunnitelma@hsl.fi.

Utgående från kommentarerna som nu samlas in kommer HRT att utvärdera om ändringar i planen behöver göras. Sedan finslipas planen och förs till HRT:s styrelse för behandling. Mer information: https://www.hsl.fi/sv/planering-av-linjenat/plan-over-linjenatet-till-vastmetron

3. Ansökningstiden till Capgeminis Young Professionals Academy går ut 9.2.2014

Capgemini är ett av världens ledande företag inom konsult- teknologi- och outsourcingtjänster och sysselsätter 130 000 anställda i 44 länder. Av dem jobbar fler än 1600 för finländska kunder. Företaget hjälper sina kunder lyckas genom att planera och integrera tekniska lösningar som stöd för affärsverksamhet i förändring och utveckling. Capgemini erbjuder förvaltnings-, utvecklings- och driftstjänster för applikationer och infrastruktur samt outsourcing av affärsprocesser.

2–3 gånger om året söker Capgemini nyutexaminerade studenter inom teknik och handel till programmet Young Professionals Academy (YPA). Programmet erbjuder en enastående chans att starta en karriär som it-konsult på en fast arbetsplats. Under inskolningsperioden jobbar du inom kundprojekt med stöd av en erfaren mentor, fördjupar dina teknologiska kunskaper och lär dig konsulteringens grunder. YPA-ansökningen pågår som bäst och avslutas söndagen den 9.2.2014.

Bli en del av vårt team! http://www.fi.capgemini.com/careers/jobs/capgemini-young-professionals-academy

4. TTER:s första ansökningsomgång för 2014 pågår!

TTER:s första ansökningsomgång för 2014 har öppnats. Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS- medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTER stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 1000€, medan projektbidragen inte har någon övre gräns under de egentliga ansökningsomgångarna.

Ansökningstiden för den första omgången år 2014 går ut söndagen den 2.2.2014 kl 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/.

Ansökningstiderna för alla omgångar våren 2014 och annan information finns på TTER:s webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

5. Verktyg för pirriga situationer

Verkstaden är avsedd för studenter som behöver verktyg för att hantera en nervositet som påverkar studierna. Man kan vara nervös av många orsaker. Medan någon har rampfeber blir en annan nervös i sociala situationer.

Verkstaden ska vara en möjlighet att behandla olika situationer och nervositet i allmänhet med deltagarna själva som utgångspunkt. Arbetsmetoderna är samtal och övningar som görs ensam eller tillsammans. Verkstaden består av sex träffar (två timmar/träff). Studiepsykologen Minna Nevala leder verkstaden. Kursen är på finska!

  • Tid: tisdagar kl 14-16 25.2.-1.4.2014
  • Plats: Otsvängen 1, kursrummet Majakka (M140)
  • Anmälningar och information: opintopsykologi(at)aalto.fi eller 040 353 8112 (Minna Nevala).

Mer information på Into.

6. Skriv lättare och bättre -intensivworkshop!

Snart dags att skriva avhandling? Borde du klämma fram en uppsats? Länge sedan du skrev en omfattande text? Då är skrivarworkshoppen rätt ställe för dig!

I workshopserien Skriv lättare och bättre träffas vi tre gånger och sätter oss in i olika typer av texter och hur man producerar dem. Vad är det som gör en text övertygande, lättläst, lätt att förstå eller rörande? Workshopparnas exakta teman beror delvis på deltagarna, men under träffarna fokuserar vi på att känna igen olika texter, bota skrivkramp och producera facktext med fiktionen som hjälpmedel.  Vi närmar oss det litterära uttryckets funktioner med hjälp av olika textexempel och korta skrivövningar.

Workshopparna ordnas tre tisdagar i rad (11.2. ; 18.2. ; 25.2. kl 17-20) i Aalto-universitetets studentkårs huvudkontor på adressen Otsvängen 11. Före kursen får deltagarna en liten förhandsuppgift som vi meddelar de anmälda separat.

Att delta kräver inget annat än ett öppet sinne, ett löfte att delta i alla tre träffarna och en förhandsanmälan till kursledaren Lotta Aarikka (per e-post på adressen lamaar@utu.fi). Deltagarna (6-10 personer) väljs ut i den ordning de anmält sig. Kursledaren planerar, genomför och dokumenterar workshopserien som en del av sina studier i kreativt skrivande vid Åbo universitet. Välkommen med!

7. Med Aava till Pikkulaskiainen i Åbo

Aava ordnar transport till Pikkulaskiainen i Åbo för studerande vid Aalto-universitetet! Pikkulaskiainen är en pubrunda som ordnas i Åbo och inleds med ett backåkningsevenemang i Puolalaparken. Bussen stannar i Otnäs och i Kampen både tur och retur. Välj hållplats när du anmäler dig.

  • Otnäs hållplats: Otnäs köpcentrum (Otsvängen 11)
  • Kampens hållplats: Bussparkeringsplatsen på Södra Järnvägsgatan mittemot KY-huset

Resan kostar 30 euro inklusive biljetten till Pikkulaskiainen. När du anmält dig får du betalningsinformationen på e-post i bekräftelsemeddelandet. Pikkulaskiainens efterfest äger rum på Börs, Monkey och Amarillo.

Det finns 50 platser och du kan anmäla dig från och med torsdagen den 16.1. kl 12:00 på adressen: https://lomake.ayy.fi/aava/pl14/ Anmälningstiden går ut den 2.2. kl 12:00

Mer information: http://www.pikkulaskiainen.fi/ och på facebook.

8. Delta i enkät om karriär och utbildning – vinn fina priser!

Nu kan du delta i den årliga enkäten ”trendence Graduate Barometer”. I enkäten får du bland annat bedöma hur nöjd du är med dina studier och vilka förväntningar du har på din framtida karriär. Enkäten samlar studenters åsikter från olika håll i Europa för att utreda skillnader och likheter mellan länderna. När du svarat kan du jämföra dina svar med medeltalen för europeiska studerande.  Enkäten är på engelska.

Svara senast den 10.2.2014 genom att klicka på länken: www.trendence-gradbarometer.eu

Fem presentkort till Amazon värda 500 € och 10 presentkort värda 200 € lottas ut bland deltagarna. Vi försäkrar att dina svar behandlas anonymt och i enlighet med dataskyddslagen.

9. KY-Spexet 2014 Le Coq Magnifique – biljetterna till salu!

C’est magnifique! KY-Spexet årsmodell 2014 har offentliggjorts. Le Coq Magnifique bjuder alla spexvänner till en restaurangkväll med fantastiska skådespelare, häpnadsväckande dansare och medryckande musik. Premiären äger rum den 6 februari i Teatteri Forum. Är du inte rädd för frän humor ska du klicka dig fram till biljettluckan via kyspeksi.fi!

Biljetter säljs varje vecka på handelshögskolan. Vi meddelar senare om biljettförsäljningen på de andra campusen. OBS! KY-spexet tar emot kort! www.izettle.com

Är du förstaårsstuderande? Välkommen till spexet den 13.2. AFYE bjuder de hundra första förstaårsstuderandena på en gratis biljett till det största spektaklet i februari. Gilla KY-spexets Facebooksida, fyll i blanketten och se till att du inte missar den kommande månadens hetaste samtalsämne. Bienvenue!

10. Toppensommar på toppuniversitet: framstående studenter söks igen för universitetet Stanfords sommarskola

Nu har du som Aaltostudent (kandidatstuderande i slutskedet och magisterstuderande i inledningsskedet) för fjärde gången chansen att söka till sommarskolan som universitetet Stanford ordnar i Kalifornien – Stanford Summer International Honors Program SSIHP den 21.6 – 17.8.2014. Aalto-universitetet i samarbete med Stanfords sommarskola stöder högst sex Aaltostudenter med ett fullt stipendium. Ansökningstiden går ut den 31.1.2014

Ansökningsinstruktioner och mer information på Into.

11. EntreMill – ett karriärcoachningsprogram för högskolestuderande på arbetslivets villkor! Sök du också!

Tar du snart examen, behöver du starthjälp i karriären? Saknar du sparrning i arbetssökningen? Är du intresserad av företagande? Karriärcoachningsprogrammet EntreMill är svaret på dessa och många andra frågor. EntreMill är ett karriärcoachningsprogram som är knutet till arbetslivet och innehåller coachning i form av närundervisning, handledning och konsultering samt ett slutarbete som utförs under tiden som programmet pågår. Coachningen är baserad på effektiva jobbsökningsåtgärder och på att utveckla arbetslivsfärdigheter som inte lärs ut i skolan. Coachningsprogrammet passar studenter eftersom det går att studera, skriva avhandling eller jobba deltid samtidigt. Programmet riktar sig till entusiastiska och motiverade högskolestuderande och studenter som närmar sig sin examen (universiktet/YH) eller nyutexaminerade som behöver stöd i övergången till arbetslivet och för att utveckla sina arbetslivsfärdigheter.

Programmet är gratis för de studenter som väljs ut!

Mer information och ansökningsinstruktioner finns här. Ta denna unika chans och sök senast den 31.1.2014 kl 16.00!

12. BOSTON 60’S CLUB FRE 31.1.

Boston Promenade som underhållit den mångsidiga big band-musikens vänner i flera generationer firar sin 50-åriga karriär i år. Boston Club som ordnas varje månad skickar iväg dig på en tidsresa från ett förgånget årtionde tillbaka till i dag. Under samma kväll får du höra både gamla och nuvarande Boston Promenade ge järnet! Kommer du med?

NÄR: FRE 31.1. kl 20->  | VAR: Musikteatern Kapsäkki, Tavastvägen 68 | STUDENTBILJETTER: 8 € (vid ingången) / 9,50 € Lippu.fi. Mer information på facebook.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *