AUS belönade årets internationella bragd och årets gärning för inlärningsfrämjande 2013

Pressmeddelande
AUS
Fritt att publiceras 1.2.201
4

Aalto-universitetets studentkår (AUS) belönade på sin fjärde årsfest den 1.2.2014 årets internationella bragd och årets gärning för inlärningsfrämjande 2013.  Fysikerspexet tilldelades priset årets internationella bragd 2013. Dessutom fick Sergei Chekurov och Gaurav Das hedersomnämnanden. Årets gärning för inlärningsfrämjande 2013 är projektet Uudet koekäytännöt.

Fysikerspexet satte upp en engelskspråkig föreställning av spexet Limbo – Asiaton oleskelu kielletty (Limbo – No loitering) i december 2013. På det här sättet fick över hundra internationella studerande chansen uppleva spexet, en central del av studentkulturen, på ett språk de förstår. Det här är ett utmärkt exempel på hur integrationen av internationella studenter i Aaltosamfundet kan underlättas.

Sergei Chekurov fick hedersomnämnandet för sin aktivitet för att förbättra de internationella studenternas ställning inom Maskiningenjörsgillet (KIK) och Ingenjörsstuderandena (ITY). Tack vare Chekurov känner sig många internationella studenter som en del av Aaltogemenskapen. Med utmärkelsen vill AUS uppmuntra studentorganisationerna att ta med de internationella studenterna i sin verksamhet.

Gaurav Das tilldelades också ett hedersomnämnande för sitt aktiva deltagande i olika typer av verksamhet (såsom BEST och Student Family Friend). Das är ett perfekt exempel på en fördomsfri internationell studerande som är intresserad av att lära känna den lokala kulturen. Med denna utmärkelse vill AUS uppmuntra internationella studenter att delta i Aaltosamfundets verksamhet.

Med priset årets internationella bragd vill AUS betona hur viktig en högklassig internationalisering är för Aaltos studenter. Det måste skapas möjligheter för internationella studenter att delta fullt ut i universitetssamfundets verksamhet på alla nivåer.

Projektet Uudet koekäytännöt utsågs till årets gärning för inlärningsfrämjande. Projektet jobbar konkret för att göra studierna mer flexibla. Att effektivt avlägga studiepoäng är allt viktigare både för universiteten och studenterna själva, och det här projektet röjer effektivt praktiska hinder. Projektgruppen har dessutom visat imponerande aktivitet och hängivenhet i pilotskedet och uthålligt fortsatt utveckla arbetet också efter att det ursprungliga projektet nått sitt slut.

Tanken med priset för inlärningsfrämjande är att synliggöra och understödja konkreta handlingar och projekt inom Aalto-universitetet för att främja inlärning.

 

Mer information:

Den internationella bragden

Milla Ovaska, sakkunnig, internationella ärenden, milla.ovaska@ayy.fi, 050 520 9446
Sanna Unkuri, styrelsemedlem, internationella ärenden. sanna.unkuri@ayy.fi, 040 579 6125

Gärningen för inlärningsfrämjande

Pietari Keskinen, styrelsemedlem, högskolepolitik, pietari.keskinen@ayy.fi, 040 502 4015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *