Egendomstvist mellan AUS och KY-stiftelsen: Rättegången börjar den 10.2.

Pressmeddelande
AUS
Fritt för publicering 6.2.2014

Helsingfors tingsrätt börjar behandla egendomstvisten mellan Aalto-universitetets studentkår (AUS) och KY-stiftelsen måndagen den 10.2.2014.

Egendomstvisten fick sin början år 2010 då Handelshögskolans, Tekniska högskolans och Konstindustriella högskolans studentkårer gick ihop till Aalto-universitetets studentkår.

I samband med sammanslagningen kom det fram att Handelshögskolans studentkår överfört egendom till ett värde på mer än 42 miljoner euro utom räckhåll för den nya studentkåren, till KY-stiftelsen som den grundat genom en mellanhand.

I AUS bevismaterial framgår att överföringen av egendomen planerades i hemlighet i åratal innan studentkårerna slogs ihop, utan att medlemmarna i Handelshögskolans studentkår kände till planen.

”Det är synd att frågan måste redas ut i rättssalen. Men oklarheterna är alltför många för att vi ska kunna låta saken förbli outredd”, konstaterar AUS styrelseordförande Lauri Lehtoruusu.

AUS hoppas att tvisten äntligen får en lösning i tingsrätten och att de donerade pengarna återställs till nuvarande och framtida studentkårsmedlemmars förfogande.

 

Mer information:
AUS styrelseordförande Lauri Lehtoruusu, lauri.lehtoruusu@ayy.fi, 050 520 9420
Generalsekreterare Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi@ayy.fi, 050 520 9415

ayy.fi/omaisuuskiista

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *