FÖRENINGSBREV 4/2014

FÖRENINGSBREV 4/2014

 

Det här är AUS föreningsbrev 4/2014. Om du vill få föreningsbrevet till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Lördagen den 1 mars 2014 är startdatumet för att lämna in AUS föreningsanmälan och söka verksamhetsbidrag. Mer om det i nästa veckas föreningsbrev, men redan nu lönar det sig att leta fram gamla papper och uppdatera den egna föreningens uppgifter på ayy.fi. Du har hela mars på dig att fylla i ansökan eller anmälan.

 

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

  1. Behöver din förening låna handdukar?
  2. Otax-administratörerna ska anmälas senast den 29.3.
  3. Teknologseglarnas skärgårds- och kustskepparkurser

 

1. BEHÖVER DIN FÖRENING LÅNA HANDDUKAR?

AUS har samlat på sig massor av upphittade saker, till exempel högar av handdukar. Om din förening vill fylla på eller bygga upp ett lager av lånehanddukar kan ni be om hur många som helst från AUS hittegods. Vi rekommenderar att handdukarna tvättas före användning.

Frågor om handdukarna & bokning av hämttider (senast må 17.2.):

Annamaija Hutri, AUS vice styrelseordförande

annamaija.hutri@ayy.fi , tel. 0407183308

 

AUS förvarar hittegods i två veckor och har sedan rätt att göra sig av med sakerna.

 

 

2. OTAX-ADMINISTRATÖRERNA SKA ANMÄLAS SENAST DEN 29.3

Otax-kontonas administratörer ska anmälas senast den 29.3. Inloggningsuppgifterna för konton utan anmäld administratör kommer att låsas den 1.4. och webbplatserna att stängas en månad senare.

 

Uppdatera alltså PHP-applikationerna som körs på Otax till de nyaste versionerna och fyll sedan i administratörsanmälan. Kom ihåg att nämna vilka program och versioner ni använder. Städa också bort onödiga SSH-nycklar från filen ssh/authorized_keys.

Lämna din anmälan i tid och noggrant ifylld på adressen http://yhdistykset.ayy.fi/yllapitajailmoitus/.

Mer om ämnet:

  • phpMyAdmin finns på Otax och svarar på ayy.fiadressen ./:80/phpmyadmin/. Använd alltså SSH-tunnel och phpMyAdmin över krypterad anslutning i stället för egna lösningar.
  • Om ni behöver rewrites kan vi lägga till AllowOverride FileInfo. För nya användare sker det automatiskt.
  • Vi testar Python-support med mod_wsgi som aktiveras för er vid behov. Om ni vill köra Python-applikationer som stöder WSGI på Otax, kontakta tietotekniikka@ayy.fi.

 

3. TEKNOLOGSEGLARNAS SKÄRGÅRDS- OCH KUSTSKEPPARKURSER

Teknologseglarnas navigationskurser våren 2014:

Skärgårdsskepparkurs tisdagar 25.2.-15.4. kl 17:30-20

Kustskepparskurs onsdagar 5.3.-16.4. kl 17:30-20

Tent för båda kurserna: fre 25.4. kl 18-22

 

Skärgårdsskepparkursen är en grundkurs i navigationsteori och sjötrafikens regler. Du lär dig hitta mellan de rätta prickarna, ta ut riktningar från kartan och känna igen andra fartyg på deras belysning. Undervisningen börjar med grunderna, så inga förhandskunskaper behövs. Senare kan du fortsätta med en kustskepparkurs där du lär dig bland annat om tidvatten, väder och radaranvändning. Om du vill kan du gå båda kurserna samtidigt.

 

Delta genom att bli medlem i TRIP och betala kursavgiften. Mer information:

trip.ayy.fi

 

Välkommen med!

 

 

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (jarjestoasiat@ayy.fi, tel: 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *