FÖRENINGSBREV 5/2014

FÖRENINGSBREV 5/2014

Det här är AUS föreningsbrev 5/2014. Om du vill få föreningsbrevet till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

I månadsskiftet startar ansökningstiden för verksamhetsbidrag och inlämningen av föreningsanmälan. Du hinner fylla i ansökan eller anmälan under hela mars.

 

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

  1. Bidragsansökning och föreningsanmälning börjar 1.3.
  2. Laskiaisrieha 4.3. i Brunnsparken
  3. Teknologspexet 2014 – Danse Macabre

 

1. Bidragsansökning och föreningsanmälning börjar 1.3.

Lördagen den 1 mars börjar inlämningen av AUS föreningsanmälningar och ansökningstiden för verksamhetsbidrag. Blanketten publiceras vid midnatt på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus-2014/ och du kan fylla i den under hela mars. Alla föreningar i registret måste fylla i en föreningsanmälan. Om föreningen låter bli att göra det två år i rad stryks den ur AUS föreningsregister. Alla föreningar som hör till föreningsregistrets första förteckning kan ansöka om verksamhetsbidrag.

För föreningsanmälan behöver du verksamhetsberättelsen, verksamhetsplanen, en förteckning över föreningens funktionärer och föreningens stadgar. För att ansöka om verksamhetsbidrag behöver du dessutom budgeten, balansräkningen, resultaträkningen och uppgifter om bidrag som föreningen fått under de två senaste åren. Dessutom kan din förening ansöka om förhöjt verksamhetsbidrag som främst beviljas för enskilda, särskilda evenemang eller projekt under årets lopp. Mer information om bidragen finns på adressen /apurahat-yhdistyksille/. Där hittar du poängsättningsmodellen som används för utdelningen av bidrag och en lista över fjolårets bidrag. Du kan bekanta dig med blankettens fält genom att ta en titt på fjolårets blankett: /wp-content/uploads/Avustushakulomake-2013.pdf (öppnas som pdf-fil).

Förutsättningen för ett verksamhetsbidrag är att föreningen har en profil på ayy.fi som föreningen uppdaterar självständigt. Om inloggningsuppgifterna försvunnit eller om du behöver hjälp med uppdateringen kan du skicka e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

Fyll i blanketten noggrant och reservera tillräckligt med tid. Verksamhetsbidragen delas ut endast utgående från uppgifterna på blanketten.

Mer information och hjälp med föreningsanmälan och bidragsansökan får du från organisationssektorn som du når behändigt på adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Du kan också ringa den föreningssakkunniga på telefonnumret 050 520 9442. Per telefon är den sakkunniga anträffbar på vardagar klockan 10 – 14.

 

2. Laskiaisrieha 4.3. i Brunnsparken

http://www.laskiaisrieha.fi/

På fastlagstisdagen den 4.3.2014 är det dags för studenternas vårvinterjippo i Helsingfors Brunnspark: Laskiaisrieha i backen i Ulrikasborg!

Under en eftermiddag av skoj, snö och stoj kryllar backen av kälkar, pulkor och stjärtlappar med glada studerande vid tömmarna, både från huvudstadsregionen och längre bort. Ta pulkan under armen och kasta dig ut i backen!

Förutom fri åkning och skoj utlovas musik, tävlingar och annat program. Dagens höjdpunkt är legendariska ABB:s akademiska backåkningstävling, där lagen tävlar om priset för fastlagstisdagens mest fantasiska backåkningsredskap med den ena konstruktionen påhittigare än den andra. Tidigare år har backen sett både bilar, jaktplan, pansarvagnar och drakdöd, och åkare som åkt nedifrån och upp. Kom och se vem som vinner i år! Om du kan hantera en hammare och styra en kälke – samla ditt eget lag runt ritbordet och anmäl dig till tävlingen! Reglerna och anmälningsinstruktionerna finns på adressen http://www.laskiaisrieha.fi/

Håll dig uppdaterad och ta en titt på karnevalens Facebookevenemang:

https://www.facebook.com/events/809723882386627/?notif_t=plan_user_joined

Bäst är stämningen i backen klockan 13-17, men festen fortsätter till gryningen på festen Gravitaatio i Helsingfors centrum.

Här är Gravitaatios fb-evenemang:

https://www.facebook.com/events/611230168925660/

Med i svängarna: ABB, AFYE, AYY och energidrycken ED!

PS. Förbättra världen och släng skräpet i parkens soptunnor.

Om er förening vill ta med tält, grillar, gasflaskor eller andra galenskaper till Ulrikasborg får ni gärna mejla adressen info@laskiaisrieha.fi senast en vecka innan evenemanget. All slags verksamhet är mer än välkommen!

 

3. Teknologspexet 2014 – Danse Macabre

Biljettförsäljningen till Teknologspexets 25:e produktion Danse Macabre pågår på nätet:

http://www.teekkarispeksi.fi

Försäkra dig om en plats i festyran och skaffa biljetten i tid, för biljettförsäljningen har fått en flygande start!

Vårens föreställningar börjar i mitten av mars och fortsätter i drygt en månad.

En försmak av vårens föreställningar i trailerform finns här: http://www.youtube.com/watch?v=l5mK-6IMcG4

Biljettbeställningar för stora grupper:

– Kan skötas med faktura

– mer information på adressen liput(a)teekkarispeksi.fi

– bokning är tyvärr inte möjligt

Välkommen med!

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (jarjestoasiat@ayy.fi, tel: 050 520 9442).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *