Tingsrättens behandling av egendomstvisten mellan AUS och KY-stiftelsen avslutas i dag

PRESSMEDDELANDE 21.2.2014
AUS
För omedelbar publicering

Tingsrättens behandling av egendomstvisten mellan Aalto-universitetets studentkår (AUS) och KY-stiftelsen avslutas i dag. Under sju dagar gick rätten igenom parternas skriftliga bevismaterial och hörde 16 vittnen.

”Under de senaste två veckorna har det bland annat påvisats att Handelshögskolans studentkår (KY) försökte stoppa besvär från medlemmarna kring projektet och att KY uppenbart använde Seniorgillet som mellanhand när stiftelsen grundades”, säger AUS styrelseordförande Lauri Lehtoruusu.

I slutpläderingarna i dag framför båda parterna sin egen syn ännu en gång i ljuset av det skriftliga materialet och de muntliga vittnesmålen.

Egendomstvisten har tidigare behandlats i förvaltningsdomstolen, men frågan om egendomsöverföringen och beredningen av den genomfördes enligt lag och god sed hör till civilrättens område. ”De senaste två veckorna i tingsrätten har stärkt oss i vår ståndpunkt att rättsprocessen är nödvändig. Det fanns så många oklarheter kring beredningen av egendomsöverföringen”, konstaterar Lehtoruusu.

AUS hoppas att egendomstvisten äntligen får en lösning i tingsrätten och att de donerade pengarna återställs till de nuvarande och framtida studentkårsmedlemmarnas förfogande.

Tingsrättens dom i egendomstvisten väntas senast under sommaren.

 

Mer information:

AUS styrelseordförande Lauri Lehtoruusu, lauri.lehtoruusu@ayy.fi, 050 520 9420
Generalsekreterare Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi@ayy.fi, 050 520 9415

ayy.fi/omaisuuskiista och facebook.com/omaisuuskiista

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *