Föreningsbrev 6/2014

Det här är AUS föreningsbrev 6/2014. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Lördagen den 1 mars börjar ansökningsperioden för verksamhetsbidrag och inlämningen av föreningsanmälan. Du hinner fylla i ansökan eller anmälan under hela mars. Kom också ihåg att anmäla Otaxadministratörerna!

 

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

  1. Bidragsansökning och föreningsanmälning börjar 1.3.
  2. Otaxadministratörerna ska anmälas senast 29.3.
  3. Granskningslistorna för AUS-lokaler blir elektroniska 3.3.2014
  4. Preciserade sanktioner för brott mot AUS-lokalernas användningsregler
  5. Tack för responsen om AUS hyreslokaler

 

1. Bidragsansökning och föreningsanmälning börjar 1.3.

Lördagen den 1 mars börjar inlämningen av AUS föreningsanmälningar och ansökningstiden för verksamhetsbidrag.  Blanketten publiceras vid midnatt på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/auss-verksamhetsbidragsansokningsblankett-2014/ och du kan fylla i den under hela mars. Alla föreningar i registret måste fylla i en föreningsanmälan. Om föreningen låter bli att göra det två år i rad stryks den ur AUS föreningsregister. Alla föreningar som hör till föreningsregistrets första förteckning kan ansöka om verksamhetsbidrag.

För föreningsanmälan behöver du verksamhetsberättelsen, verksamhetsplanen, en förteckning över föreningens funktionärer och föreningens stadgar. För att ansöka om verksamhetsbidrag behöver du dessutom budgeten, balansräkningen, resultaträkningen och uppgifter om bidrag som föreningen fått under de två senaste åren. Dessutom kan din förening ansöka om förhöjt verksamhetsbidrag som främst beviljas för enskilda, särskilda evenemang eller projekt under årets lopp. Mer information om bidragen finns på adressen /sv/foreningar/tjanster/stipendier-for-foreningar/ Där hittar du poängsättningsmodellen som används för utdelningen av bidrag och en lista över fjolårets bidrag. Du kan bekanta dig med blankettens fält genom att ta en titt på fjolårets blankett:  /wp-content/uploads/Avustushakulomake-2013.pdf (öppnas som pdf-fil).

En förutsättning för verksamhetsbidraget är också en profil på ayy.fi som föreningen uppdaterar självständigt. Om inloggningsuppgifterna försvunnit eller om du behöver hjälp med uppdateringen kan du skicka e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

Fyll i blanketten noggrant och reservera tillräckligt med tid. Verksamhetsbidragen delas ut endast utgående från uppgifterna på blanketten.

Mer information och hjälp med föreningsanmälan och bidragsansökan får du från organisationssektorn som du når behändigt på adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Du kan också ringa den föreningssakkunniga på telefonnumret 050 520 9442. Per telefon är den sakkunniga säkrast anträffbar på vardagar kl 10 – 14.

 

2. Otaxadministratörerna ska anmälas senast 29.3.

Otax-kontonas administratörer ska anmälas senast 29.3. Inloggningsuppgifterna för konton utan anmäld administratör kommer att låsas 1.4  och webbplatserna att stängas en månad senare.

Uppdatera alltså PHP-applikationerna som körs på Otax till de nyaste versionerna och fyll sedan i administratörsanmälan. Kom ihåg att nämna vilka program och versioner ni använder. Städa också bort onödiga SSH-nycklar från filen .ssh/authorized_keys.

Lämna din anmälan i tid och noggrant ifylld på adressen http://yhdistykset.ayy.fi/yllapitajailmoitus/.

Mer om ämnet:

  • phpMyAdmin finns på Otax och svarar på ayy.fiadressen ./:80/phpmyadmin/. Använd alltså SSH-tunnel och phpMyAdmin över krypterad anslutning i stället för egna lösningar.
  • Om ni behöver rewrites kan vi lägga till AllowOverride FileInfo. För nya användare sker det automatiskt.
  • Vi testar Python-support med mod_wsgi som aktiveras för er vid behov. Om ni vill köra Python-applikationer som stöder WSGI på Otax, kontakta tietotekniikka@ayy.fi.

 

3. Granskningslistorna för AUS-lokaler blir elektroniska 3.3.2014

Aalto-universitetets studentkår slopar granskningslistorna i pappersform. 3.3.2013 delas de gamla fysiska granskningslistorna inte längre ut vid Otnäs serviceställe.

De nya listorna finns på adressen http://lomake.ayy.fi/tilat

Listorna har testats på de flesta mobiltelefoner och fungerar felfritt. Tills vidare finns de bara på finska. På samma sida finns en blankett du kan använda för att rapportera brister som framgått under användningen. Vid serviceställena finns ett mer detaljerat meddelande om ämnet. Bekanta er alltså noggrant med listan nästa gång ni hyr en lokal!

Svar på frågor om listorna får du på tilat@ayy.fi

 

4. Preciserade sanktioner för brott mot AUS-lokalernas användningsregler

Sanktionerna som rör hyreslokaler har preciserats. AUS lokalkommitté beredde de nya sanktionerna som AUS styrelse godkände 21.2.2014. Till skillnad från tidigare praxis finns nu en lista på sanktioner för brott mot användningsreglerna. Avsikten är att göra följderna av regelbrott genomskinligare och klarare så att alla hyresgäster känner till hur ersättningsansvaret bestäms.

Du kan läsa om sanktionerna på adressen /jasenille/tilojen-vuokraaminen/saannot-ja-sanktiot/ och de träder i kraft 3.3.2014.

 

5. Tack för responsen om AUS hyreslokaler

Tack för responsen ni skickat in om AUS hyreslokaler!  AUS lokalkommitté och lokalsektor har behandlat responsen, och utifrån era kommentarer ska lokalerna utvecklas så de motsvarar våra medlemmars behov ännu bättre än förr.

I responsen förekom speciellt städningen av lokalerna, som kommer att beaktas ännu mer genom att till exempel förbättra utbudet av städredskap.

Samtidigt hoppas vi på hyresgästernas samarbete för att hålla lokalerna i gott skick.  De specificerade sanktionerna för brott mot användningsreglerna som träder i kraft i början av mars fanns också på önskelistan. Förhoppningsvis uppmuntrar de hyresgästerna att lämna efter sig en prydlig lokal till de följande användarna.

Alla förändringar sker inte i en handvändning, så vi ber också användarna om tålamod.

Respons är ändå välkommen och nödvändig också i fortsättningen! Det enklaste sättet att komma i kontakt med lokalsektorn är att e-posta adressen tilat@ayy.fi.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (jarjestoasiat@ayy.fi, tel: 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *