AUS: Gemenskapens skyddsnät viktigt för att må bra

Pressmeddelande
6.3.2014
Aalto-universitetets studentkår

Aalto-universitetets studentkår (AUS) är chockad och oroad på grund av gårdagens knivhuggning utanför Dipoli. AUS samarbetar kontinuerligt med universitetet, SHVS och de regionala hälsovårdsaktörerna för att främja välbefinnandet i gemenskapen så att våldsamma situationer inte ska uppstå.

Hela studiegemenskapen spelar en viktig roll i det förebyggande arbetet. Ingen ska få falla igenom det sociala skyddsnätet. Gemenskapens stöd är viktigt för var och en av oss, i synnerhet dem som har olika slags bekymmer. Förutom tidigt ingripande är det viktigt att reservera tillräckliga resurser för att främja fysiskt och psykiskt välbefinnande.

”Det allra farligaste för var och en av oss är att lämnas ensam med våra bekymmer”, säger AUS styrelseordförande Lauri Lehtoruusu. ”Den bästa medicinen är en fungerande, accepterande och frisk gemenskap”.

 

Mer information

AUS styrelseordförande Lauri Lehtoruusu: 050 5209 420, lauri.lehtoruusu@ayy.fi
AUS generalsekreterare Janne Koskenniemi:  050 5209 415, janne.koskenniemi@ayy.fi

 

På grund av incidenten ordnas en debriefing för personalen och studerandena fredagen den 7 mars kl. 13 i TUAS-huset, auditorium TU2 (Otnäsvägen 17). Alla personer som påverkades av händelsen eller upplever att de behöver diskutera känslorna den väckt med experter kan delta. Också SHVS och Terveystalos proffs finns på plats.

SHVS erbjuder studerandena krishjälp på grund av händelsen.  http://www.yths.fi/vastaanotto_ja_neuvonta/mielenterveys/kriisiapu (yths.fi)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *