Föreningsbrev för vecka 11/2014

FÖRENINGSBREV FÖR VECKA 11/2014

 

Det här är AUS föreningsbrev vecka 11/2014. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Vi har ändrat numreringssystemet för föreningsbrevet till att motsvara numret på veckan som börjar på måndag. Så bli inte förvirrade av det plötsliga hoppet!

Bidragsansökningen och föreningsanmälningen har börjat. Du hinner fylla i ansökan eller anmälan under hela mars. Kom också ihåg att anmäla Otaxadministratörerna!

 

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

1.      Bidragsansökningen och föreningsanmälningen har börjat.

2.      Otaxadministratörerna ska anmälas senast 29.3.

3.      Sök projektbidrag från TTER!

4.      Anmälan till Smökkis köksutbildning

5.      Otnäs serviceställe slänger hittegods 17.3

6.      Cykelförsäljning från skrotcykelinsamlingen i Teknologbyn

 

1. Bidragsansökningen och föreningsanmälningen har börjat

Tiden för att lämna in AUS föreningsanmälningar och bidragsansökningar har börjat.  Blanketten kan fyllas i på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus-2014/ Blanketten stängs 31.3 kl. 23:59.

Alla föreningar i registret måste fylla i en föreningsanmälan. Om föreningen låter bli att göra det två år i rad stryks den ur AUS föreningsregister. Alla föreningar som hör till föreningsregistrets första förteckning kan ansöka om verksamhetsbidrag.

För föreningsanmälan behöver du verksamhetsberättelsen, verksamhetsplanen, en förteckning över föreningens funktionärer och föreningens stadgar. För att ansöka om verksamhetsbidrag behöver du dessutom budgeten, balansräkningen, resultaträkningen och uppgifter om bidrag som föreningen fått under de två senaste åren. Dessutom kan din förening ansöka om förhöjt verksamhetsbidrag som främst beviljas för enskilda, särskilda evenemang eller projekt under årets lopp. Mer information om bidragen finns på adressen /apurahat-yhdistyksille/. Där hittar du poängsättningsmodellen som används för utdelningen av bidrag och en lista över fjolårets bidrag.

En förutsättning för verksamhetsbidraget är också en profil på ayy.fi som föreningen uppdaterar självständigt. Om inloggningsuppgifterna försvunnit eller om du behöver hjälp med uppdateringen kan du skicka e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

Fyll i blanketten noggrant och reservera tillräckligt med tid. Verksamhetsbidragen delas ut endast utgående från uppgifterna på blanketten.

Mer information och hjälp med föreningsanmälan och bidragsansökan får du från organisationssektorn som du når behändigt på adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Du kan också ringa den föreningssakkunniga på telefonnumret 050 520 9442. Per telefon är den sakkunniga säkrast anträffbar på vardagar kl. 10 – 14.

 

2. Otaxadministratörerna ska anmälas senast 29.3.

Otaxkontonas administratörer ska anmälas senast 29.3. Inloggningsuppgifterna för konton utan anmäld administratör kommer att låsas 1.4  och webbplatserna att stängas en månad senare.

Uppdatera alltså PHP-applikationerna som körs på Otax till de nyaste versionerna och fyll sedan i administratörsanmälan. Kom ihåg att nämna vilka program och versioner ni använder. Städa också bort onödiga SSH-nycklar från filen .ssh/authorized_keys.

Lämna din anmälan i tid och noggrant ifylld på adressen http://yhdistykset.ayy.fi/yllapitajailmoitus/.

Mer om ämnet:

  • phpMyAdmin finns på Otax och svarar på ayy.fiadressen ./:80/phpmyadmin/. Använd alltså SSH-tunnel och phpMyAdmin över krypterad anslutning i stället för egna lösningar.
  • Om ni behöver rewrites kan vi lägga till AllowOverride FileInfo. För nya användare sker det automatiskt.
  • Vi testar Python-support med mod_wsgi som aktiveras för er vid behov. Om ni vill köra Python-applikationer som stöder WSGI på Otax, kontakta tietotekniikka@ayy.fi.

 

3. Sök projektbidrag från TTER!

TTER:s andra ansökningsomgång för 2014 har öppnats. Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS- medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTER stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 1000€, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den andra omgången år 2014 går ut söndagen den 23.3.2014 kl. 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla omgångar våren 2014 och annan information finns på TTER:s webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

 

4. Anmälan till Smökkis köksutbildning

Vill du eller din förening ordna ett megaparty i Smökki och kocka maten själva? Blir ni kallsvettiga vid tanken på att använda ett storkök?

Det finns en lösning på problemet: Smökkis köksutbildning.

Två utbildningar ordnas under våren: måndag 24.3 och måndag 31.3 kl. 16 i Smökkis kök. Eftersom det redan finns efterfrågan på utbildningarna och för att sprida informationen jämnt bland olika aktörer är vi tvungna att begränsa deltagarantalet så att bara en person per gille eller förening kan delta i utbildningen. På båda kurstillfällena kan vi ta emot cirka 15-20 personer.

Anmäl dig senast on 19.3.2014 kl. 23.45 på adressen https://lomake.ayy.fi/hallinto/ilmoittautuminen-servin-mokin-keittiokoulutukseen/

Du får en bekräftelse via e-post.

Mer information: förvaltningschef Johanna Pietiläinen (johanna.pietilainen@ayy.fi, 050 520 9434)

 

5. Otnäs serviceställe slänger hittegods 17.3

Har du tappat något? Vid Otnäs servicesställe har vi förvarat hittegods som räddats efter evenemang som ordnats främst i Otnäs. Bland sakerna finns bland annat jackor, ryggsäckar, overaller, en frack, handskar, mössor, sångböcker, bilnycklar osv.

De saker som ingen hämtat kommer vi att göra oss av med måndagen den 17 mars. Hämta alltså dina tillhörigheter så fort du kan!

Måndagen den 17 mars för vi de saker som fortfarande är användbara till Otnäs återvinningscentral. Värdeföremål (bilnycklar, smycken osv)  för vi till polisstationen i Esbo och trasiga eller smutsiga saker slänger vi i soporna.

I fortsättningen kan du fråga efter hittegods vid Otnäs serviceställe under två veckor efter evenemanget där du tappat något.

 

6. Cykelförsäljning från skrotcykelinsamlingen i Teknologbyn

Av de cyklar som samlades in under skrotcykelinsamlingen i november kommer de användbara att säljas i mars. Cykelförsäljningen ordnas bredvid Bistervägen 6 där cyklarna nu förvaras. Det går inte att reservera cyklar på förhand, så det gäller att vara snabb. Priserna kommer att ligga mellan 20 och 40 euro beroende på cykelns skick och egenskaper. Ta med kontanter!  Här är det perfekta tillfället att skaffa en förmånlig cykel inför cykelsäsongen. De cyklar som inte hittar en köpare ger vi bort för att skickas till Tanzania!

 

Försäljningsdatumen är:

tisdag 11.3 kl. 17:30 – 19:00

torsdag 13.3 kl. 10:00 – 12:00

söndag 16.3 kl. 12:00 – 14:00

 

Hälsningar,

Bysenaten 2014

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (jarjestoasiat@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *