Veckobrev 12/2014

Det här är AUS veckobrev 12/2014

Kom också ihåg att läsa föreningsbrevet, som finns på adressen ayy.fi/yhdistystiedote

OBS! Onsdagen den 19 mars stängs Otnäs serviceställe undantagsvis redan klockan 15 .

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Universitetens gemensamma kandidatresponsenkät är öppen fram till 21.3.
  3. AUS-stipendier att sökas 17.3-15.4.2014!
  4. Föreningar: Sök AUS verksamhetsbidrag senast må 31.3!
  5. Sök projektbidrag från TTER!
  6. Sök till AUS årsfestkommitté senast 26.3.
  7. Hjälp oss planera en vecka kring utvecklingssamarbete!
  8. WWF Earth Hour lö 29.3.2014 kl. 20.30-21.30 – släck ljuset du också!
  9. Nu kan du söka till Aalto-universitetets mentorprogram
  10. AIESEC: Finland Youth to Business Forum 28.3.

1. Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 12

Vecka 13

2. Universitetens gemensamma kandidatresponsenkät är öppen fram till 21.3.

Alla som avlagt kandidatexamen vid Aalto-universitetet under tiden 1.8–31.12.2013 uppmanas i början av mars att delta i studentresponsenkäten. Enkäten genomförs vid alla Finlands universitet två gånger om året, och vårens enkät är öppen 3.3–21.3. Enkäten fylls i elektroniskt och länken skickas via e-post till dem som avlagt kandidatexamen.

Undervisnings- och kulturministeriet (UVM) planerar att från och med 2015 årligen dela ut 3 % (cirka 50 M€) av universitetens grundfinansiering utgående från studentresponsen. Förutom den direkta finansieringseffekten använder Aalto-universitetet resultaten för att utveckla utbildningen och dess stödtjänster.

Mer information: utvecklingsspecialist Reetta Koivisto, (reetta.koivisto@aalto.fi)

Rapport om den föregående enkäten.

Mer om projektet på Unifins webbplats: http://unifi.fi/ajankohtaista/YOPALA.html

3. AUS-stipendier att sökas 17.3-15.4.2014!

AUS stipendier kan sökas igen i mars-april. Vårens ansökningsperiod är må 17.3.2014 kl. 12:00 – ti 15.4.2014 kl. 23:59. OBS! I AUS fickkalender finns påminnelser om stipendieansökningen ännu i slutet av april, men i år går ansökningstiden ut redan tisdagen den 15 april!

AUS har tre egna stipendier: Utbytesstipendium, Samfundsstipendium och Studiestipendium. Syftet med stipendierna är att hjälpa mindre bemedlade studenter samla internationella erfarenheter, stödja en aktiv samfundsverksamhet och uppmuntra lyckad kombinering av studier och studieliv.

Tilläggsinformation och ansökningsblankett finns på adressen ayy.fi/stipendit.

4. Föreningar: Sök AUS verksamhetsbidrag senast må 31.3!

Inlämningen av AUS föreningsanmälningar och ansökningstiden för verksamhetsbidrag pågår fram till måndagen den 31 mars kl. 23:59. Mer information om bidragen och närmare instruktioner finns på adressen /apurahat-yhdistyksille/. Där hittar du poängsättningsmodellen som används för utdelningen av bidrag och en lista över fjolårets bidrag.

En förutsättning för verksamhetsbidraget är också en profil på ayy.fi som föreningen uppdaterar självständigt. Om inloggningsuppgifterna försvunnit eller om du behöver hjälp med uppdateringen kan du skicka e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

5. Sök projektbidrag från TTER!

TTER:s andra ansökningsomgång för 2014 har öppnats. Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS- medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTER stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 1000€, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den andra omgången år 2014 går ut söndagen den 23.3.2014 kl. 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla omgångar våren 2014 och annan information finns på TTER:s webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

6. Sök till AUS årsfestkommitté senast 26.3.

AUS årsfestkommitté söker medlemmar. Bli en av dem som ordnar studentkårens femte årsfest.  Som kommittémedlem får du studera AUS verksamhet på nära håll, lära känna bra typer och förstås vara med och bestämma hur vi ska fira (halv)jämna år för första gången!

Sök på adressen https://lomake.ayy.fi/rekry/vuosijuhlatoimikunnan-puheenjohtajaksi-2015-ja-vuosijuhlatoimikunnan-jaseneksi/ fram till 26.3.

Skriv din ansökan redan i dag!

7. Hjälp oss planera en vecka kring utvecklingssamarbete!

Är du intresserad av globala frågor? Vill du lära dig mer om utbildningens betydelse för utveckling? Drömmer du i hemlighet eller helt öppet om att förbättra världen?

I oktober ordnar AUS en utvecklingssamarbetsvecka med utbildningstema. Syftet är att öka medvetenheten om globala frågor och utvecklingssamarbete som en del av FSF:s riksomfattande kampanj. Om du är intresserad eller vill lära dig mer om utvecklingssamarbete ska du komma med på vårt första möte på AUS huvudkontor (Otsvängen 11), konferensrummet på övre våningen, tisdagen den 18 mars kl 17.

Du behöver varken ha stora visioner eller erfarenhet på området. Allas idéer är välkomna, även om du inte är kvar i Finland på hösten. Om du inte hinner med, mejla adressen teija.lehmuskoski@aalto.fi så kontaktar vi dig.

8. WWF Earth Hour lö 29.3.2014 kl. 20.30-21.30 – släck ljuset du också!

Aalto, AUS och Aalto-yliopistokiinteistöt utmanar alla i vår gemenskap att delta i WWF Earth Hour lördag 29.3.2014 kl. 20.30-21.30.

AUS deltar i kampanjen genom att släcka ljuset på Otnäs huvudkontor och Arabias och Tölös serviceställen, och genom att uppmana studenterna att släcka ljuset i studentbostäderna och hyreslokalerna. AUS utmanar också föreningarna att släcka ljuset i sina klubblokaler och på sina evenemang under Earth Hour.

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy deltar i WWF Earth Hour genom att släcka alla ljus i de tre byggnaderna på campuset i Tölö och i följande byggnader på campuset i Otnäs: Tietohuset, TUAS-huset, biblioteket och Värmemansgränden 2. Utomhusbelysningen går inte att påverka.

Mer information:

  • http://wwf.fi/earthhour
  • http://www.aalto.fi/sustainability
  • Hållbar praxis, AYK Oy:s energisparguide: www.aalto.fi/ecocampus

PS Finns det redan Sammutathan kiitos -dekaler i din fastighet? Om inte kan du beställa dem gratis.

Specialisten på hållbar utveckling Meri.Loyttyniemi@aalto.fi, 050 313 7549, lokalservice

9. Nu kan du söka till Aalto-universitetets mentorprogram

Ska du snart ta examen? Funderar du på framtiden och övergången till arbetslivet? Vill du utveckla dina arbetslivsfärdigheter och få nya infallsvinklar från någon med mer branscherfarenhet? Är du intresserad av att nätverka i en tvärvetenskaplig expertgrupp?

Ta en unik chans och sök: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi.

Ansökningsperiod: 3.3.-30.4.

10. AIESEC: Finland Youth to Business Forum 28.3.

Nu ordnas Youth to Business Forum för tredje gången. Vi samlar studerande och företag till en gemensam dialog.  Talare är Cassiano Mecchi från Google, Marc Dillon från Jolla och Alexander Stubb, och workshoppar ordnas bland annat av Tieto, TCS, HAAGA-HELIA, Barona, ITIM och Sitra. Det kommer mera!

Anmäl dig senast 18.3.2014 på adressen http://bit.ly/Y2BFinland. Evenemanget är gratis!

Mer information på evenemangets Facebooksida: https://www.facebook.com/FinlandY2B

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *