Veckobrev 13/2014

Det här är AUS veckobrev 13/2014

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen ayy.fi/yhdistystiedote

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS-stipendier att sökas 17.3-15.4.2014!
  3. Sök till AUS årsfestkommitté senast 26.3.
  4. WWF Earth Hour lö 29.3.2014 kl. 20.30-21.30 – släck ljuset du också!
  5. Aalto in Asia – Med i organisationsteamet?
  6. Påminnelse om tidsbokningen och öppettiderna på SHVS i Otnäs
  7. Rektorns Aaltokaffe 8.4 kl. 9.00
  8. Kom med och gör Radiodiodi!
  9. World IP Day 2014 – skrivtävling för studerande
  10. Sök till AIESEC:s program Global Citizen
  11. Ingenjörstävlingen EBEC 29.3.2014 i Otnäs

1. Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 13

Vecka 14

2. AUS-stipendier att sökas 17.3–15.4.2014!

AUS stipendier kan sökas igen i mars-april. Vårens ansökningsperiod är må 17.3.2014 kl. 12:00 – ti 15.4.2014 kl. 23:59. OBS! I AUS fickkalender finns påminnelser om stipendieansökningen ännu i slutet av april, men i år går ansökningstiden ut redan tisdagen den 15 april!

AUS har tre egna stipendier: Utbytesstipendium, Samfundsstipendium och Studiestipendium. Syftet med stipendierna är att hjälpa mindre bemedlade studenter samla internationella erfarenheter, stödja en aktiv samfundsverksamhet och uppmuntra lyckad kombinering av studier och studieliv.

Tilläggsinformation och ansökningsblankett finns på adressen ayy.fi/stipendit.

3. Sök till AUS årsfestkommitté senast 26.3.

AUS årsfestkommitté söker medlemmar. Bli en av dem som ordnar studentkårens femte årsfest.  Som kommittémedlem får du studera AUS verksamhet på nära håll, lära känna bra typer och förstås vara med och bestämma hur vi ska fira (halv)jämna år för första gången!

Sök på adressen https://lomake.ayy.fi/rekry/vuosijuhlatoimikunnan-puheenjohtajaksi-2015-ja-vuosijuhlatoimikunnan-jaseneksi/ fram till 26.3.

Skriv din ansökan redan i dag!

4. WWF Earth Hour lö 29.3.2014 kl. 20.30-21.30 – släck ljuset du också!

Aalto, AUS och Aalto-yliopistokiinteistöt utmanar alla i vår gemenskap att delta i WWF Earth Hour lördag 29.3.2014 kl. 20.30-21.30.

AUS deltar i kampanjen genom att släcka ljuset i Otnäs huvudkontor och Arabias och Tölös serviceställen, och genom att uppmana studenterna att släcka ljuset i studentbostäderna och hyreslokalerna. AUS utmanar också föreningarna att släcka ljuset i sina klubblokaler och på sina evenemang under Earth Hour.

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy deltar i WWF Earth Hour genom att släcka alla ljus i de tre byggnaderna på campuset i Tölö och i följande byggnader på campuset i Otnäs: Tietohuset, TUAS-huset, biblioteket och Värmemansgränden 2. Utomhusbelysningen går inte att påverka.

Mer information:

PS Finns det redan Sammutathan kiitos -dekaler i din fastighet? Om inte kan du beställa dem gratis. Specialisten på hållbar utveckling Meri.Loyttyniemi@aalto.fi, 050 313 7549, lokalservice

5. Aalto in Asia – Med i organisationsteamet?

Hur skulle det vara med en resa till varma Asien mitt i mörka, kalla vintern? Aalto in Asia https://www.facebook.com/aaltoinasia ordnar en resa till Sydostasien för att lära känna den växande marknaden och startupverksamheten. Ansökningstiden till teamet har förlängts till slutet av mars. Ansökningsinstruktionerna finns på vår Facebooksida. https://www.facebook.com/aaltoinasia

6, Påminnelse om tidsbokningen och öppettiderna på SHVS i Otnäs

Studenthälsan i Otnäs håller öppet från måndag till torsdag kl. 8-15 och på fredagar kl. 8-14. Anmäl dig i receptionen innan du går till mottagningen. Tidsbokningen och bedömningen av vårdbehovet sker per telefon eller vid behov på patientbyrån under öppettiderna må-to kl. 8-15 och fredagar kl. 8-14.

Vi har inga jourtider på hälsovårdarens eller allmänläkarens mottagningar. Du måste alltid boka tid på förhand. Efter stängning finns ingen vårdpersonal på plats för akutvård. Om du behöver akut vård eller bedömning av vårdbehovet när vår mottagning är stängd måste du kontakta närmaste hälsostation. http://www.espoo.fi/fi-FI/Sosiaali_ja_terveyspalvelut/Terveyspalvelut/Terveysasemat

7. Rektorns Aaltokaffe 8.4 kl. 9.00

Rektorns traditionella Aaltokaffe ordnas tisdag 8.4 kl. 9.00-10.30 i Otnäs, Otsvängen 1, sal E. Prorektor Ilkka Niemelä som är rektorns ersättare berättar om aktuella ärenden och publiken har möjlighet att fråga och kommentera. På evenemanget presenterar sig två nya aaltoiter: säkerhetschef Seija Piiponniemi-Lahti och kommunikationsdirektör Elina Ämmälä.

Anmäl dig senast 31.3 så kan vi reservera förfriskningar: https://eage.aalto.fi/?fs/fi/aalto_kahvit

Alla aaltoiter, personal och studenter är varmt välkomna!

8. Kom med och gör Radiodiodi!

Otnäs egen valborgsradio Radiodiodi är tillbaka för att underhålla festfolket! Studenternas medieformat som varit omåttligt populärt under tidigare år söker nya fräscha krafter för att göra ännu bättre valborgsradio.

Har du alltid undrat hur du skulle låta i radio? Får du kompisarna att skratta? Har du alltid velat prata inför en stor publik? Kom och gör ett program! I frågor som gäller innehållsproduktion kan du kontakta programansvariga Ilkka Rekola (ilkka.rekola@aalto.fi) Om du redan har programidéer – dela dem med oss så kan vi genomföra dem tillsammans! Färdiga programidéer är ändå inget krav, så länge du har iver och energi!

Om du inte nödvändigtvis vill göra ett program men ändå är intresserad av radio kan du också kontakta chefredaktör Oskari Korpelainen (oskari.korpelainen@aalto.fi), som berättar hur du kan vara till största möjliga hjälp.

9. World IP Day 2014 – skrivtävling för studerande

IPR University Center ordnar en skrivtävling på temat upphovsrätt. Texten ska behandla frågor som har att göra med upphovsrätt, till exempel kring ämnet ”En värld utan upphovsrätt?” Stilen får du välja fritt: sakprosa, kåseri, blogg, kolumn eller fiktion, alla är välkomna.

Delta genom att skicka din text senast 6.4.2014 till adressen info@iprinfo.com. Du bör skicka texten som Word-fil. Mer detaljerade tävlingsregler finns på adressen www.iprinfo.com/ -> Koulutus -> World IP Day 2014 -> Kirjoituskilpailu

Mer information: info@iprinfo.com, tfn 040-3521527, www.iprinfo.com

10. Sök till AIESEC:s program Global Citizen

Global Citizen är AIESEC:s 6-12 veckor långa internationella volontärpraktikprogram för studenter som vill göra något nyttigt och samtidigt utvecklas och lära sig nya saker genom att bo och jobba utomlands. I programmet kan du utveckla det lokala samhället genom att jobba i en organisation, en skola eller med välgörenhetsarbete tillsammans med andra internationella unga. Utmana din världsbild, ge dig ut på äventyr och upplev mänsklighetens mångfald samtidigt som du utvecklar dig själv i en ny kultur!

Intresserad? Sök till programmet sommaren 2014 på adressen globalcitizen-fi.com

Kontakta AIESEC Aaltos utbytesansvariga van1311.dang@aiesec.net om du har frågor.

11. Ingenjörstävlingen EBEC 29.3.2014 i Otnäs

BEST Helsinki ordnar redan för femte gången den internationella ingenjörstävlingen EBEC:s kvalomgång. Vinnarlaget skickas till Köpenhamn för den andra omgången. Lagen som består av fyra personer bygger en katapult av materialet de tilldelats. Katapultens prestationsförmåga och lagets arbete är nycklarna till segern. Evenemanget som pågår i 8 timmar är gratis och öppet för alla Aaltos studerande. Förutom huvudpriset utlovas priser i form av produkter och en varm lunch för deltagarna. Anmäl dig senast 26.3 kl. 12:00.

http://best.ayy.fi/ebec/

https://www.facebook.com/EbecHelsinki