Föreningsbrev för vecka 14/2014

FÖRENINGSBREV FÖR VECKA 14/2014

Det här är AUS föreningsbrev vecka 14/2014. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Bara några dagar kvar att söka verksamhetsbidrag! Blanketten stängs måndagen den 31 mars klockan 23.59. Om du har problem med att fylla i blanketten eller om du inte får tag på alla nödvändiga papper ska du genast kontakta den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi). Det går att komma överens på förhand, men försenade eller bristfälliga ansökningar utan förklaring leder till att bidraget krymper.

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

1. Bidragsansökning och föreningsanmälning avslutas 31.3.

2. Delta i föreningarnas lokalkartläggningsenkät

 

3. Sälj hockeybiljetter och samla pengar till din förening

 

1. BIDRAGSANSÖKNINGEN OCH FÖRENINGSANMÄLNINGEN PÅGÅR SOM BÄST

Måndagen den 31 mars klockan 23.59 går ansökningstiden ut för AUS verksamhetsbidrag och samtidigt för inlämningen av föreningsanmälningar. Ansökningsblanketten finns på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus-2014/ Ifall du har problem med blanketten eller ansökningen i allmänhet, till exempel om din förenings bokslut inte blir klart i tid, ska du kontakta den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi, kati.penttinen@ayy.fi eller 050 520 9442). En försenad ansökan eller oförklarliga brister i ansökan leder till att summan som beviljas minskar betydligt.

Alla föreningar som hör till föreningsregistrets första förteckning kan ansöka om finansiellt verksamhetsbidrag. Alla föreningar i förteckningen måste hur som helst fylla i en föreningsanmälan. Om föreningen låter bli att göra det två år i rad stryks den ur AUS föreningsregister.

Fyll i ansökan noggrant och reservera tillräckligt med tid. Mer information om ansökningen finns på adressen /apurahat-yhdistyksille/. Där finns bland annat poängsättningsmodellen för utdelningen av verksamhetsbidrag och bidragens storlek under tidigare år. Kom ihåg! En förutsättning för verksamhetsbidraget är också en profil på ayy.fi som föreningen uppdaterar självständigt. Om inloggningsuppgifterna försvunnit eller om du behöver hjälp med uppdateringen kan du skicka e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

 

2. DELTA I FÖRENINGARNAS LOKALKARTLÄGGNINGSENKÄT

Bland AUS medlemmar finns otaliga olika föreningar. En del av dem har något slags föreningslokal och resten önskar sig en sådan. Åtminstone tror vi på AUS att det är så.

Eftersom att tro inte är att veta kartlägger vi nu de olika föreningarnas lokalbehov och -önskemål samt användningen av de nuvarande lokalerna. Med hjälp av kartläggningen försöker vi få mångsidig information så vi kan beakta olika synvinklar när vi funderar på lokalanvändningen i framtiden.

Vi hoppas på svar både från dem som har en lokal och från de föreningar som fortfarande saknar en.

Besvara enkäten för din egen förenings del på adressen http://lomake.ayy.fi/hallinto/yhdistysten-tilatoiveiden-kartoittaminen.

Svarstiden går ut måndagen den 21.4.2014.

Mer information: förvaltningschef Johanna Pietiläinen (johanna.pietilainen@ayy.fi, 050 520 9434).

 

3. SÄLJ HOCKEYBILJETTER OCH SAMLA PENGAR TILL DIN FÖRENING

Finska ishockeyförbundet erbjuder studentorganisationer en chans att tjäna pengar genom att sälja studentkampanjbiljetter till Euro Hockey Tours match mellan Finland och Ryssland i Hartwall Arena 1.5. Valborg betyder festtider för studenterna. Här är alltså chansen att avsluta valborg i idrottens och underhållningens tecken med Lejonens sista match i hemlandet innan vårens VM.

Nu har ni chansen att köpa biljetter till priset 15€/st (via Lippupiste kostar inträdesbiljetter i kategori C 23,50€ (20€ + Lippupistes expeditionsavgift 3,5€). Biljetterna kan ni till exempel sälja för 20€/st, så att studenterna får biljetten billigare samtidigt som organisationen får försäljningsinkomster. Sammanlagt 100 biljetter erbjuds till det nedsatta priset. En enskild organisation kan alltså be om färre biljetter eller alla, om försäljningen verkar gå bra. Biljetterna behöver inte köpas på förhand: ni betalar bara de sålda biljetterna och kan lämna tillbaka dem som inte gått åt. Dessutom erbjuds 50 st Lejonmärken för studentoverallerna för att sätta fart på biljettförsäljningen.

Om du blev intresserad, kontakta evenemangets koordinator Petteri Hietanen (petteri.hietanen@finhockey.fi, tfn 040 596 9660) så snabbt som möjligt. Biljetter och halarmärken kan skickas till den önskade adressen. Försäljningstiden pågår till den 15 april. Därefter redovisas inkomsterna från försäljningen och de biljetter som blivit över går tillbaka till allmän försäljning.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *