Information om vecko- och föreningsbreven

Varje vecka publicerar AUS vecko- och föreningsbrev. Syftet med nyhetsbreven är att sprida information i Aaltogemenskapen om AUS, dess föreningars och studentkårens samarbetspartners verksamhet.

I veckobrevet publiceras varje vecka ungefär 10 nyheter. Nyheterna handlar om frågor som är viktiga för medlemmarna. Det kan till exempel gälla studiekortet, studiestödet eller andra nyheter om studiesociala frågor, universitetets meddelanden som påverkar studenternas vardag (e-postavbrott, utskriftsservice, renoveringar i viktiga lokaler osv.) och intressanta aktuella evenemang i gemenskapen. Informationen berör så många AUS-medlemmar som möjligt. I veckobrevet publiceras också motionsmeddelanden.

Föreningsbrevet innehåller nyheter som är viktiga för föreningarna. Mottagarna är föreningarna och inte deras individuella medlemmar. En nyhet i föreningsbrevet kan till exempel gälla ett utbildnings- eller bidragsmeddelande från AUS, rekrytering av talkoarbetare eller föreningarnas meddelanden till varandra (till exempel information om biljettbokning som förening).

Alla texter till förenings- och veckobreven kan i fortsättningen skickas till adressen tiedotteet@ayy.fi, därifrån den kommunikationssakkunniga och informatören delar upp texterna till rätt nyhetsbrev enligt principerna ovan.

OBS! Föreningsbrevets deadline är på onsdagar kl 10 (utkommer på fredagar) och veckobrevets deadline är på torsdagar kl 10 (utkommer följande veckas måndag). Glappet mellan deadline och publicering beror på att alla texter översätts till svenska och engelska. Beakta översättningsarbetet också i din text: Om evenemanget är finskspråkigt ska du nämna det i texten, i stil med ”Seminariespråket är finska” eller ”Deltagande förutsätter kunskaper i finska”.

Om du har respons/kommentarer/utvecklingsidéer om AUS nyhetsbrev kan du skicka också dem till adressen tiedotteet@ayy.fiDen kommunikationssakkunniga Kati Penttinen och informatören Henna Lahti tar gärna emot era tankar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *