Veckobrev 15/2014

Det här är AUS veckobrev 15/2014

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen ayy.fi/yhdistystiedote

Också i år berättar AUS traditionella webbplats wappu.fi vad som händer var och när! Lägg till ditt evenemang på listan eller plocka de bästa partytipsen till din egen kalender.

Dela dina wappenbilder eller -uppdateringar i sociala medier med hashtaggen #AaltoWappu och vinn produkter från AYY Shop!

Trevlig väntan på valborg!

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Sök till arbetsgruppen för Otnäs områdesplanering!
  3. Dela dina wappenbilder och -uppdateringar med hashtaggen #AaltoWappu och vinn produkter från AYY Shop
  4. Wappen startar med Akateeminen Wartti!
  5. Studentdag i Kiasma fre 25.4 kl 10-20.30
  6. FM i Beer Pong
  7. Människor mot zombier i Otnäs 9.-10.5.
  8. Nu kan du anmäla dig till seglingskurserna!
  9. Julkkusäsongen öppnas lö 12.4 @ PuuteRassi

1. Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 15

Vecka 16

2. Sök till arbetsgruppen för Otnäs områdesplanering!

Otnäs står inför stora förändringar och utveckling. Studentkåren har som viktig aktör på området goda förutsättningar att påverka det slutgiltiga innehållet i planen och hela Otnäs utveckling. För studentkåren är de viktigaste målen fler studentbostäder, utveckling av servicen och tryggandet av goda kollektivtrafikförbindelser. Arbetsgruppens uppgift är att komma med konkreta förslag för att verkställa dessa mål i stadsplaneringen. Studentkåren kommer att presentera arbetsgruppens förslag bland annat för stadsplaneringsnämnden och stadsplaneringsverkets ledande planerare.

Till arbetsgruppen för Otnäs områdesplanering söker AUS medlemmar som är intresserade av stadsplanering. Arbetsgruppens medlemmar bör ha insikter i planläggningens grunder. Samhällsplanering, markanvändningsplanering och/eller kunskaper i trafikteknik, studier och branscherfarenhet är meriter. Målet är en mångsidigt sammansatt arbetsgrupp där olika synvinklar finns representerade.

Av arbetsgruppens medlemmar förutsätts intresse för att vara en del av Otnäs planläggningsprocess och engagemang i arbetsgruppens arbete. Arbetsgruppens medlemmar förväntas delta i sammanträdena (cirka en gång per månad). Dessutom förväntas arbetsgruppens medlemmar arbeta något mer än vanligt i maj (cirka 2-3 workshoppar), eftersom tiden för att kommentera och lämna ändringsförslag till utkastet för Otnäs centrumplan bara är 30 vardagar efter att den lagts ut för påseende.

Uppdraget pågår till slutet av år 2014, varefter beslutet om arbetsgruppens fortsättning fattas separat. Arbetsspråket är finska.

Ansök på adressen: https://lomake.ayy.fi/asuminen/hakulomake-otaniemen-aluesuunnittelun-tyoryhmaan/

Mer information om arbetsgruppen och dess verksamhet finns på AUS webbplats på adressen ayy.fi/blog/2014/04/07/hae-mukaan-otaniemen-aluesuunnittelun-tyoryhmaan/ eller fås från AUS styrelsemedlem Pyry Haahtela (040 480 8627 / pyry.haahtela@ayy.fi)

3. Dela dina wappenbilder och -uppdateringar med hashtaggen #AaltoWappu och vinn produkter från AYY Shop

Wappen närmar sig med stormsteg! Under de kommande veckorna ordnas massor av evenemang i Aalto-samfundet och AUS vill se hur din valborg ser ut. AUS utlyser en tävling med syftet att dela glada wappenbilder eller -uppdateringar i sociala medier. Publicera din bild eller uppdatering med hashtaggen #AaltoWappu i Facebook, Instagram och/eller Twitter och delta i tävlingen. Tävlingen pågår to 10.4.2014 kl 00:01 – 1.5 kl 23:59.

Vinnarna presenteras efter Wappen under vecka 19 och de vinnande bilderna och uppdateringarna delas på AUS Facebooksida. Du kan också delta genom att skicka dina bilder via e-post till adressen tiedottaja@ayy.fi.

AUS belönar de bästa stämningsbilderna och uppdateringarna med AUS munkjackor och t-skjortor. Vinnarna meddelas personligen.

PS. AUS webbplats wappu.fi är uppe! Gå dit och lägg till ditt eget evenemang och kolla var det lönar sig att vara när. Vild valborgsväntan!

4. Wappen startar med Akateeminen Wartti!

Loppet har högst sju etapper. Den sista etappen springer löparen möjligtvis ända tills de 15 minuterna gått ut. Alla lag hinner nödvändigtvis inte med alla de sju etapperna, så beroende på farten kan man samla ihop fem till sju löpare. Löparen får inte bytas ut mitt under etappen, men en löpare kan springa flera etapper.

I år tävlas det i tre serier: skojserien, tävlingsserien och cigarrserien. I skojserien tävlar man i stil och humor, medan proffsen kämpar i tävlingsserien. I cigarrserien kan ”de som inte studerar så mycket längre” se vems kondition som räcker längst!

Under evenemanget får du också se en fenomenal dansshow, njuta av musik och hoppa bungyjump. Om det 50 meter höga tornet är för skrämmande kan du hoppa i det gamla goda hoppslottet.

DELTAGARAVGIFTER:
SKOJ: 10 e /lag
TÄVLING: 24 e /lag
CIGARR: 60 e /lag

BUNGYAVGIFT: BARA 35 e

När vi sprungit och hoppat klart är det dags att förflytta sig till efterfesten: Kemistgillets pre-wappen i BadaBing i Hagalund.

 

5. Studentdag i Kiasma fre  25.4 kl 10-20.30

Fritt inträde med studiekortet

Kiasma bjuder studerande på en gratis möjlighet att bekanta sig med den internationellt erkände Alfredo Jaars konst och utställningen Kiasma Hits samt performancebiennalen Là-bas som står på Kiasmateaterns program fredagen den 25 april.

På studentdagens program står bland annat diskussionsguidningar på utställningarna och konstnären Amal Laalas workshop Design your opinion.

Mer information: http://www.kiasma.fi/tapahtumat-ja-luennot/opiskelijapaiva.

6. FM i Beer Pong

Studenternas FM är här igen! Aalto Beer Pong ordnar årets största turnering under påskhelgen, på långfredagen 18.4, och väntar rekordmånga studerande för att tävla om titeln som studenternas Beer Pong -mästare. Anmäl dig till tävlingen på adressen http://abp.ayy.fi/tournament-sign-up/ , anmälan är bindande. Deltagande kostar 6 e/par utan speldrycker. Turneringsplatsen är Smökki i Otnäs, Bistervägen 4, Esbo.

För wappstämningen står Julkku!

Länk till FB-evenemanget.

7. Människor mot zombier i Otnäs 9–10.5.

Zombierna är tillbaka! I höstas spelades det första Människor mot zombier-spelet i Aaltos historia. De tvåhundra spelarna tog över Otnäs ängar i zombierevolutionens tecken. Nu är det åter dags för människorna att samlas till motståndskamp!

Fysikergillet i samarbete med Aalto-sektionen Aava ordnar Människor mot zombier-spelet i Otnäs det andra veckoslutet i maj. Evenemanget är gratis och öppet för alla. Hårda kamper, överraskningar och oförgömliga upplevelser med gamla och nya vänner utlovas. Hoppa inte över vårens intressantaste äventyr, utan läs mer på adressen http://www.fyysikkokilta.fi/zombi/ och anmäl dig.

8. Nu kan du anmäla dig till seglingskurserna!

Vill du lära dig segla? Delta i Teknologseglarnas seglar- eller styrmanskurser!

På seglarkursen lär du dig hantera båten, hissa, fira och justera seglen, säkerhetsfrågor och komfortfaktorer. Du behöver inga förhandskunskaper om segling. Om du redan har en del seglingserfarenhet eller om du till exempel redan gått en seglarkurs kan du fortsätta med styrmanskursen.

Kursen består av en teoridel ti 22.4 och on 23.4 kl 17-21 i Otnäs samt en praktisk utbildning med båt. De praktiska delarna ordnas gruppvis under veckosluten i maj-juni.

Mer information och anmälning: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231

Kurspris för Trip-medlemmar: studenter 200€, utexaminerade 350€
Medlemskap: AUS medlemmar 20€, andra studenter 25€, utexaminerade 40€

9. Julkkusäsongen öppnas lö 12.4 @ PuuteRassi

I och med att skolan övergått till fem perioder medan professorerna fortfarande i huvudsak fortsätter med fyra, börjar Wappen i år i slutet av tentamensveckan på lördag 12.4 med Julkkus säsongsöppning kl 13-18!

Kom till PuuteRassi framför Smökki och njut av sol, musik, Wappyra och bastubad.

På plats kan du göra en Julkkudeal, stolt dra på dig din färska försäljartröja och ta på dig dina bländande snygga Julkku-solbrillor, sy fast ditt ”Julkku-myyjä 2014” -halarmärke och njuta av ekologiska förfriskningar från Saimaan Juomatehdas med Julkkus tilltugg.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *