Föreningsbrev för vecka 16/2014

FÖRENINGSBREV FÖR VECKA 16/2014

Det här är AUS föreningsbrev vecka 16/2014. Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

1. AUS lokalhamstring börjar snart

2. Meddela ditt evenemang till AUS läsårskalender 2014–2015

3. Aava utmanar din association för att delta i Akateeminen Wartti!

4. AUS söker hyresgäst till kontorslokaler i Otnäs

5. Du kommer väl ihåg att delta i lokalkartläggningsenkäten

6. Sök finansiering för ditt evenemang från AFYE senast 30.5!

7. Sälj ditt märke på Akademiska Kvarten!

8. Kom och håll en kontroll under Hullu Jussi

 

1. AUS LOKALHAMSTRING BÖRJAR SNART!

Snart kan man förhandsboka evenemangslokalerna som AUS hyr ut. Du kan hamstra tider för perioden må 18.8.2014–sö 11.1.2015.

De preliminära tiderna för att fylla i lokalbokningar i systemet är följande:

1)      Bokningstiden för AUS-interna börjar under vecka 16 (mer information internt inom AUS). Tiden går ut on 7.5.2014 kl. 23.59.

2)      Föreningar med särställning fre 9.5–on 14.5.2014. Tiden går ut on 14.5.2014 kl. 23.59.

Hamstringsjippot ordnas sannolikt på fredag 16.5 med start kl. 15.00 i AUS huvudkontor vid Otsvängen 11, Stora mötesrummet (2:a våningen).

3)      Föreningar i första förteckningen lö 17–fre 23.5.2014. Tiden går ut fre 23.5 kl. 08.00. Hamstringsjippot ordnas sannolikt måndag 26.5 med start kl. 17.00. Platsen meddelas senare.

 

Lägg också märke till att förhandsbokningssystemet för lokaler förändrats. Nu måste du logga in med Aalto-uppgifter för att kunna göra bokningar. I samband med inloggningen behövs dessutom en separat bekräftelsekod, som skickas till den officiella e-postadress som föreningen meddelat. Om du inte fått koden innan din bokningsperiod börjar, kontakta förvaltningschef johanna.pietilainen (at) ayy.fi.)

De detaljerade tidtabellerna bekräftas och systemets användningsinstruktioner skickas senare. Det lönar sig ändå att redan nu skriva in tidsperioderna för lokalbokningen i kalendern!

 

2. MEDDELA DINA EVENEMANG TILL AUS LÄSÅRSKALENDER 2014–2015

Föreningar och aktörer inom AUS har möjlighet att meddela viktiga datum för sina evenemang till studentkårens läsårskalender. Evenemang kan meddelas genom google docs –dokumentet nedan fram till söndag 25.5.2014. Fyll i era evenemang under rätt månad i tidsordning. Skriv texten ni vill ha i kalendern i kolumnen ”Event name/Text” (med gul bakgrund). Vänligen notera att det ryms högst 25 tecken på en rad, inklusive mellanslag. När du skriver, fundera på hur många rader du vill ”slösa” i din egen kalender. Kalendern kommer att bli trespråkig, så beakta det när du planerar texten.

Om flera evenemang antecknats samma tid och samma dag väljs det som berör största delen av studerandena till kalendern. Dokumentet kan redigeras fram till 25.5.2014, och fram till dess kan ni göra ändringar i era evenemang. Fyll i kolumnerna noggrant, kolla och dubbelkolla att uppgifterna är korrekta. Kom ihåg att även fylla i vem som ordnar evenemanget.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2014

Frågor och kommentarer kan skickas till AUS informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi eller 050 5209440)

 

3. AAVA UTMANAR DIN ASSOCIATION FÖR ATT DELTA I AKATEEMINEN WARTTI!

Aaltos Samfundskommitté Aava ordnar den 64:e Akademiska Kvarten i Otnäs på Alvarsplatsen 22.4!
Akademiska Kvarten är högskolestudenternas avslappnade och fartfyllda stafett där lagen försöker komma så långt som möjligt på 15 minuter. Laget som kommer längst vinner, men till Kvarten hör också att god laganda och look belönas. Du kan alltså samla ihop ett lag bland kompisarna i ditt gille, din ämnesförening, din yrkeshögskola eller ditt universitet.
Loppet har högst sju etapper. Den sista etappen springer löparen möjligtvis ända tills de 15 minuterna gått ut. Alla lag hinner nödvändigtvis inte med alla de sju etapperna, så beroende på farten kan man samla ihop fem till sju löpare.

Mer info: http://wartti.wappu.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/events/635313819856253/

 

4. AUS SÖKER HYRESGÄST TILL KONTORSLOKALER I OTNÄS

Aalto-universitetets studentkår hyr ut kontorslokaler i Otnäs på adressen Bistervägen 4. Kontorslokalerna finns i samma byggnad som Servin Mökki.  Kontorslokalerna och evenemangslokalerna som kan hyras i Servin Mökki har separata ingångar.  Nödutgången är gemensam, men i övrigt är lokalerna helt åtskilda.

Kontorslokalerna består av tre olika stora kontor och ett gemensamt mötesrum. Också mötesrummet kan användas som kontor vid behov och om hyresgästen önskar det. Förutom kontor och mötesrum finns ett kök, två toaletter och en entréhall/väntrum.
Storleken på lokalerna (cirka)
• Mötesrum/kontor: 31,5m2
• Kontor 1: 20,5m2
• Kontor 2: 14m2
• Kontor 3: 7m2

Lokalerna passar för flera mindre eller en större hyresgäst. Hyresgästerna kan hyra en eller alla kontorslokalerna. Om hyresgästerna är flera kan man komma överens om till exempel gemensam användning av mötesrummet. Både toaletterna och köket kommer att vara gemensamma för hyresgästerna.
Lokalerna blir lediga 31.6.2014

Storleken på hyran är förhandlingsbar.

Om du är intresserad av lokalerna, kontakta studentkårens generalsekreterare Janne Koskenniemi (janne.koskenniemi@ayy.fi , 0505209415) eller studentkårens fastighetschef Esa Markkanen (esa.markkanen@ayy.fi , 050 342 8393).

 

5. DU KOMMER VÄL IHÅG ATT DELTA I FÖRENINGARNAS LOKALKARTLÄGGNINGSENKÄT!

Bland AUS medlemmar finns otaliga olika föreningar. En del av dem har något slags föreningslokal och resten önskar sig en sådan. Åtminstone tror vi på AUS att det är så.

Eftersom att tro inte är att veta kartlägger vi nu de olika föreningarnas lokalbehov och -önskemål samt användningen av de nuvarande lokalerna. Med hjälp av kartläggningen försöker vi få fram mångsidig information så vi kan beakta olika synvinklar när vi funderar på lokalanvändningen i framtiden.

Vi hoppas på svar både från dem som har en lokal och från de föreningar som fortfarande saknar en.

Besvara enkäten för din egen förening på adressen  http://lomake.ayy.fi/hallinto/yhdistysten-tilatoiveiden-kartoittaminen

Svarstiden går ut på måndag 21.4.2014.

Mer information: förvaltningschef Johanna Pietiläinen (johanna.pietilainen@ayy.fi, 050 520 9434)

 

6. SÖK FINANSIERING FÖR DITT EVENEMANG FRÅN AFYE SENAST 30.5!

Aalto First Year Experience (AFYE) som riktar sig till Aalto-universitetets förstaårsstuderande bjuder in studentorganisationerna för att göra de nya studenternas första år oförglömligt och visa upp allt som Aalto innebär. AFYE erbjuder finansiering för att ordna evenemang riktade till Aaltos nya studerande under det kommande läsåret.

Läs mer om villkoren och ansökan om finansiering på AFYE:s Into-sidor: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=6316093

Deadline för finansieringsansökan: 30.5

Finansieringsbeslut: senast 13.6.

Om du vill ha mer information, skicka dina frågor till adressen  afye@aalto.fi.

Du kan också meddela oss om ni under nästa läsår planerar ordna något annat evenemang där nya studerande från alla inriktningar skulle vara välkomna. Vi skriver gärna in evenemanget i AFYE:s evenemangskalender för kännedom.

 

7. SÄLJ DITT MÄRKE PÅ AKADEMISKA KVARTEN!

Vill du att ditt märke säljs i samband med Akademiska Kvarten?

Meddela dina uppgifter så säljer vi märket för din räkning.

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/merkkimyynti-badge-sales/

Teknologsektionen sköter märkesförsäljningen, sätter in inkomsterna på ditt konto och lämnar tillbaka de osålda märkena.

Märkena för försäljningen ska levereras till teknologsektionen före Akademiska Kvarten. Tiden och platsen meddelas till dem som vill ha sina märken med.

Om du har frågor, kontakta teknologkulturdirektörerna: Jyri Yli-Villamo och Noora Vänttinen (fornamn.efternamn@ayy.fi)

 

8. KOM OCH HÅLL EN KONTROLL UNDER HULLU JUSSI

Hullu Jussi!

Hullu Jussi fyller Otnäsnatten med galenskaper och wappstämning den 29 april!

När phuxlagen kommit iväg efter startskottet för nattjäynän är det dags att ta reda på vilket som är Otnäs galnaste, roligaste och påhittigaste kompisgäng! Team på 4-10 personer.

Om ni i er förening vill komma med och hålla en kontroll under evenemanget kan ni anmäla er nu!

Anmälan under denna länk:

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussin-rastit-crazy-johns-checkpoints/

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *